All Seasons

Season 1

  • S01E01 Store Åby og Fiskerup

    • November 25, 1981
    • DR1

    Ane og Anders har en bro. 1. del af et dukkespil i 6 dele. Idag hedder historien: "Store Åby og Fiskerup". Store Åby og Fiskerup er to byer ude på landet. Historien foregår i gamle dage og handler mest om Ane og Anders, der hver dag fisker ved en å, hvor der er en bro. Ved broen, ved hver sit træ, har børnene det for sig selv. Her kan de nyde freden og roen og sidde og tælle skyer, selv om de voksne har travlt med at gøre de to byer fine til dronningens besøg. Dukkespillere: Tove Schøler Christensen, Dan Voigt Lønholdt, Henrik Asser Jensen, Freddi Larsen m.fl. Orkester: Torben Munck, Bjarne Rostvold og Niels Jørgen Steen

  • S01E02 Alt skal klargøres

    • December 2, 1981

    I dag hedder historien; "Alt skal klargøres". Ane og Anders vil helst sidde og fiske under deres træer ved broen, men er nødt til at være med i forberedelserne til dronningens besøg. Borgmesterne i Store Åby og Fiskerup løber rundt og leder forvirringen imens orkestrene øver sig på velkomstsange.

  • S01E03 Velkommen

    • December 9, 1981

    I dag hedder historien "Velkommen". Hjemme på slottet er dronningen ved at gøre sig klar til karetturen og besøgene i Store Åby og Fiskerup. Men det er hofdamen, der sørger for at dronningen får to forskellige kjoler med. I begge de to små byer bliver der sunget og spillet for dronningen. Der er også gratis servering af pandekager og æbleskiver. Det er lige noget for Ane og Anders. Dronningens besøg i de to byer får denne dag til at slutte på en lidt speciel måde.

  • S01E04 Striber eller terner?

    • December 16, 1981

    I dag hedder historien: "Striber eller terner?". Anders er begyndt at gå i stribet tøj, ligesom alle de andre, der bor i Store Åby - der nu er døbt om til Store Stribinge. Ane skal gå i ternet tøj ligesom alle andre i Ternrup, for nu er der ikke noget, der hedder Fiskerup mere. Da Ane ikke kommer til fiskestedet under træerne under broen går Anders over i Ternrup, byen hvor Ane bor. Selv om han plejer at komme i byen lægger alle alligevel mærke til den stribede dreng, der er kommet over i den ternede by. Der bliver stor tumult, så Ane og Anders lister sig ned til fiskestedet ved broen. Under træerne ved åen kan de fiske, tælle skyer og nyde freden og roen. De får dog ikke lov til at sidde længe, før deres forældre henter dem hjem. Når man er ternet og stribet kan man ikke sidde sammen og fiske, siger de voksne.

  • S01E05 Anders finder en tønde

    • December 23, 1981

    I dag hedder historien "Anders finder en tønde". Ane og Anders må ikke længere sidde sammen og fiske ved åen mellem den stribede og ternede by. En stribet og en ternet kan ikke lege sammen, siger de voksne. Hjemme sidder Anders og er ked af det, for han ved endnu ikke, at Ane er kravlet op i Rådhusets tårn for at sende en brevdue afsted med et brev til ham. Ane har nemlig fået den ide, at dronningen må være den eneste, der kan afgøre uenigheden mellem striberne og ternerne og hvad der er pænest. Efter athave læst brevet er Anders så heldig at finde en sildetønde, som kan sejle ham uset over åen. Ane og Anders møder og aftaler, hvordan de vil gennemføre deres plan om at få dronningen i tale.

  • S01E06 Om hvordan det hele ender

    • December 24, 1981

    Idag hedder historien: "Om hvordan det hele ender". Ane og Anders har fået overtalt borgmesteren i Store Stribinge og Ternrup til at tage med op til dronningen for at få hende til at afgøre om striber eller terner er det pæneste. Borgerne fra begge byer tager op til slottet og spørger i munden på hinanden om dronningens mening. Dronningens svar kommer bag på alle, såvel de stribede som de ternede borgere. I slutningen af historien sker der noget, som Ane eller Anders slet ikke havde regnet med.