All Seasons

Season 1

  • S01E01 De muizenplaag

    • March 28, 2016
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: Mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna Mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Theo is gek op kippen. Zelfs zó gek dat hij in zijn achtertuin 300 kippen heeft rondlopen. Zijn buren zijn hier op z’n zachts gezegd niet blij mee. De kippen zorgen niet alleen voor stank, maar ook voor rotzooi. Als de buren gaan klagen bij de woningbouwvereniging, moet Theo gedwongen afscheid nemen van zijn geliefde kippen. Maar daarmee is de ruzie nog niet voorbij, want nu zeggen de buren weer dat ze gebukt onder een heuse muizenplaag. En dat zou allemaal de schuld zijn van Theo.

  • S01E02 T’is stil aan de overkant

    • April 4, 2016
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. In het hart van Dronten staat Café La Vie midden in een woonwijk. Dit echte feestcafé is zeven dagen per week open en is zeer geliefd onder de studenten. Het bier vloeit er elke avond rijkelijk, maar het zijn vooral de omwonenden die wakker worden met een kater. Door het rumoer van de muziek en de bezoekers liggen de omwonenden namelijk elke nacht wakker van de herrie. De eigenaar van het cafe zegt dat hij er alles aan heeft gedaan om de overlast te beperken en weet niet wat hij nog méér kan doen. De omwonenden klagen al jaren bij de gemeente en de politie, maar zonder resultaat. Er moet nu echt wat gebeuren. Meester Visser gaat zelf op onderzoek uit en mengt zich in het feestgedruis. Zou hij ervoor kunnen zorgen dat het stil wordt aan de overkant?

  • S01E03 De Shoarma Zaak

    • April 11, 2016
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Christa en Dick wonen al ruim 40 jaar met veel plezier in hun knusse bovenwoning in Rotterdam. Tot een paar jaar geleden, want toen kregen ze plotseling een shoarmazaak als onderbuurman. Vanaf dat moment wordt hun woongenot behoorlijk vergald door de vette geur van shoarma. Christa en Dick trekken bij alle mogelijke instanties aan de bel in de hoop dat er een einde komt aan hun stankprobleem. Uiteindelijk vinden ze gehoor bij Rotterdamse milieudienst die de shoarmazaak dwingt tot een aantal kostbare maatregelen om om zo de overlast in te perken. Maar helaas, wat de shoarmazaak ook doet, niets lijkt te helpen.

  • S01E04 Een geruchtmakende burenruzie

    • April 18, 2016
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Ruud uit Den Bosch is de geluidsoverlast van zijn bovenbuurvrouw spuugzat. Sinds zij een luxe grindvloer in haar appartement heeft laten leggen wordt Ruud gek van het lawaai boven zijn hoofd. Zijn bovenbuurvrouw, Lique, zegt op haar beurt dat ze er alles aan heeft gedaan om de overlast te beperken. Maar wat ze ook doet, Ruud blijft maar klagen.

  • S01E05 Volkstuin ruzie

    • April 25, 2016
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Pal naast het Rotterdamse vliegveld zijn John en Geraldine de trotse eigenaar van een luxe volkstuintje waar ze in alle rust de bloemetjes buiten kunnen zetten. Althans dat dachten ze. Want tot hun grote teleurstelling is al vanaf het begin gedonder met de buren.

  • S01E06 Stampij op de galerij

    • May 2, 2016
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. De 66-jarige Ellen woont al vanaf begin jaren negentig in een klein en knus appartementje op 11 hoog. Helaas wordt haar woongenot de laatste jaren behoorlijk vergald door een stalkende buurvrouw. En dat gaat haar niet in haar koude kleren zitten, want het stalken gaat volgens haar gepaard met doodsbedreigingen en oplichting. Buurvrouw Belinda, die dit op haar geweten zou hebben, beweert echter precies het tegenovergestelde. Namelijk dat niet zij, maar juist Ellen degene is die zich schuldig maakt aan stalking, bedreigingen en oplichting.

  • S01E07 Rust op de boerderij

    • May 9, 2016
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Gerrit steekt zijn vrije tijd het liefst in zijn grote hobby: het verzorgen van een paar koeien. Aanvankelijk hebben zijn buren, Jannie en Hilbrant, geen probleem met deze bijzondere hobby. Maar als Gerrit zijn kudde gaandeweg uitbreidt van 10 naar 45 koeien, ontstaat er al snel stront aan de knikker. Want de penetrante koeienstank die met deze hobby gepaard gaat is volgens de buren niet te harden. De bom barst pas echt als ze te horen krijgen dat Gerrit van plan is om zijn koeienstal te vergroten, zodat hij straks maar liefst 150 koeien kan gaan houden. En dat zou volgens Janny en Hilbrant betekenen hun woongenot nóg verder in de stront zakt.

  • S01E08 Vuurtje stoken

    • May 16, 2016
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Cees en Corina kopen in 2007 een heerlijk halfvrijstaand huis mét garage. Het enige minpuntje is dat ze de oprit naast hun huis moeten delen met de buren. En daar gaat het natuurlijk mis. Cees en Corina beschuldigen hun buurman ervan dat hij de oprit voor zichzelf inpikt. Buurman Peter is zich echter van geen kwaad bewust. Sterker nog: hij vindt dat hij altijd zoveel mogelijk met zijn buren rekening houdt. Maar als Cees en Corina ook nog eens gaan klagen over de rook uit zijn houtkachel, raken de gemoederen pas echt verhit. Peter is echter niet van plan om te stoppen met stoken.

Season 2

  • S02E01 Vogelterreur

    • October 17, 2016
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna Mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. In Hilversum woont de 68-jarige mevrouw Vos in een keurige benedenwoning met tuin. Het huisje bevalt haar prima, maar van haar achtertuin kan ze eigenlijk niet genieten. Daarin ligt namelijk zoveel vogelstront dat ze er helemaal gek van wordt. En dat zou allemaal de schuld zijn van haar buurvrouw, mevrouw Oosterhof, die dag in dag uit de vogeltjes voert. Inmiddels vliegen beide buurvrouwen elkaar zo erg in de haren, dat het hoogste tijd wordt dat Mr. Visser zich over deze zaak buigt.

  • S02E02 Wrak van de weg

    • October 24, 2016
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. De 59-jarige Liduin uit Voorschoten heeft voor 7500 euro een leuk tweedehands autootje heeft gekocht. Maar al snel na aankoop vertoont de auto de nodige mankementen, waardoor ze uiteindelijk zo’n 5000 euro aan reparatiekosten kwijt is. Liduin vindt dat de garage hiervoor moet betalen. Maar die zijn niet van plan hiervoor op te draaien. Zij vinden Liduin maar een lastige tante die maar blijft terugkomen voor haar auto. Inmiddels zijn de spanningen tussen beide partijen zo hoog opgelopen dat ze er samen niet meer uitkomen.

  • S02E03 Kat in de zak

    • October 31, 2016
    • SBS 6

    Jessica besluit een zogenaamde Maine Coon kat te kopen. Dit is de luxepoes onder de raskatten. Maar al snel na de aankoop wordt de kat doodziek. Is de fokker of Jessica zelf hiervoor verantwoordelijk?

  • S02E04 Pompen of verzuipen

    • November 7, 2016
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. In Stein wonen de rasechte Limburgers Rinus en Christianne in een fijn huis. Rinus heeft ruimte genoeg voor zijn grote passie: het kweken van siervogels. Enige minpuntje aan de woning is de brandgang achter het huis. Bij zware regenval komt daar namelijk zoveel water in te staan, dat ze ook binnenshuis geen droge voeten houden. Rinus en Christianne vinden dat de woningbouwvereniging verantwoordelijk is voor alle problemen. Die zou namelijk niets hebben gedaan om de wateroverlast te voorkomen.

  • S02E05 Terreur naast de deur

    • November 14, 2016
    • SBS 6

    In 1993 kocht de 52-jarige Ruud uit Oostzaan een bouwval met de bedoeling om het eigenhandig om te toveren tot zijn droompaleisje. Helaas is die droom compleet in het water gevallen, want nu - 23 jaar later - heeft hij er nog nooit één nacht kunnen slapen. En dat zou allemaal de schuld zijn van de buren die hun hemelwater zouden lozen op zijn erf, waardoor zijn kruipruimte onder water is komen te staan. Het conflict leidt inmiddels tot een onhoudbare situatie, zodat het hoogste tijd is dat Mr. Visser hierin induikt.

  • S02E06 Schuttingtaal

    • November 21, 2016
    • SBS 6

    Op recreatiepark Merwede in Meerkerk hebben Martin en Ria een heerlijk vakantiehuisje waar ze kunnen genieten van de rust en de ruimte. Maar wanneer ze erachter komen dat hun achterbuurman een stukje van hun grond heeft ingepikt, lopen de spanningen hoog op. De achterbuurman, Andre, geeft inderdaad toe ooit een klein stukje grond te hebben afgesnoept, maar begrijpt niet dat Martin en Ria zich daar zó druk over kunnen maken. Omdat ze er samen niet meer uitkomen vragen ze Mr. Visser om deze zaak grondig te komen onderzoeken.

  • S02E07 Zeeuwse Tuintwist

    • November 28, 2016
    • SBS 6

    Het Zeeuwse Arnemuiden is het toneel van een hoogoplopende ruzie tussen drie buurvrouwen over een totaal verwilderde achtertuin. Vooral buurvrouw Anita ergert zich groen en geel. De Russische kunstenares Ludmilla, is echter niet van plan om ook iets aan haar tuintje te doen. Zij ziet haar twee buurvrouwen vooral als een stelletje pestkoppen die op alle mogelijke manieren haar rust proberen te verstoren. Maar zolang Ludmilla niets doet aan haar achtertuin, zit er een normaal leventje voor haar twee buurvrouwen niet in. Het is dus hoogste tijd dat Mr. Visser deze tuintwist met wortel en tak uitroeit.

  • S02E08 Stankoverlast

    • December 5, 2016
    • SBS 6

    Mr. Visser buigt zich over een heftige burenruzie. Cor heeft problemen aan zijn hart door alle geluids- en geuroverlast die zijn onderbuurvrouw veroorzaakt. Jacoba wil dat hij ophoudt met klagen.

  • S02E09 Siervijver Boeschoten

    • December 12, 2016
    • SBS 6

    Henk en Agnes hebben een prachtig chalet op recreatiepark Boeschoten in Voorthuizen. Hun kavel is gelegen aan een mooie siervijver. In de loop der jaren heeft de vijver een behoorlijk stuk van hun tuin hebben opgeslokt. Dat zou de schuld zijn van het bestuur van de VVE, die de vijver niet goed onderhoudt. Inmiddels zorgt de vijver voor zoveel ophef onder de parkbewoners, dat het de hoogste tijd is dat Mr. Visser een einde maakt aan dit oeverloos gezeur.

  • S02E10 Bommelerwaard

    • December 19, 2016
    • SBS 6

    Kees leidt een rustig leventje op een mooi stukje grond in de Bommelerwaard. Daaraan komt abrupt een einde als buurman Gerrit plotseling zowel Kees als zijn coniferen te lijf gaat met een kettingzaag. Buurman Gerrit geeft toe dat hij een paar hinderlijk overhangende coniferen heeft gesnoeid. Dat hij Kees zou hebben aangevallen met een kettingzaag is niet waar. Inmiddels is het gedoe rondom de coniferen zo geëscaleerd dat de heren nu ook slaande ruzie hebben over de erfgrens. Hoogste tijd voor mr. Visser om in te grijpen voordat dit conflict volledig uit de kluiten groeit.

Season 3

  • S03E01 Gluurbuur

    • March 6, 2017
    • SBS 6

    In Almere wonen Arne en Bernadette al jarenlang in verlammende angst. Bernadette, die afkomstig is uit Afrika, heeft het gevoel dat ze gediscrimineerd wordt en durft daardoor zelfs haar huis niet meer uit. En dat zou allemaal de schuld zijn van haar buren Patrick & Rachel. Maar volgens hen ligt de situatie totaal anders. Niet de buren, maar zij leven in een totale hel. Er gaat geen dag voorbij dat Patrick en Rachel niet begluurd zouden worden. Hoogste tijd voor Mr. Visser om in te grijpen.

  • S03E02 Reusachtige Valse Christusdoorn

    • March 13, 2017
    • SBS 6

    In het Gelderse plaatsje Hattem hebben twee buurvrouwen, Liza en Hermien, al jaren overlast van een boom die in de tuin van hun achterbuurvrouw staat. En het is niet zomaar een boom, maar een reusachtige Valse Christusdoorn. De achterbuurvrouw begrijpt niet waar de dames zich zo druk om maken. Volgens haar valt het allemaal wel mee met de overlast en ze is dan ook niet van plan om er wat aan te doen. Inmiddels begint het geruzie over de boom voor beide partijen een heuse lijdensweg te worden en is het dus hoogste tijd dat Mr. Frank Visser een einde maakt aan dit diepgewortelde conflict.

  • S03E03 Herrie over de erfgrens

    • March 20, 2017
    • SBS 6

    Jorrit en zijn vriend Edwin hebben een half jaar geleden voor een zacht prijsje een riante woning in Aalsmeer kunnen kopen, met gigantische achtertuin. Je kunt dus rustig stellen dat ze met hun neus in de boter zijn gevallen. Behalve met de buurman Peter, want die lijkt zich weinig aan te trekken van de erfgrens. Het lukt Jorrit en Edwin niet om daar normaal met hem over te praten. Op zijn beurt is Peter, die een pensionstalling voor paarden heeft, helemaal klaar met het ‘geteut' van zijn buurmannen. Voor beide partijen is de grens bereikt. Hoogste tijd voor Mr. Visser om in te grijpen.

  • S03E04 Muurvast conflict

    • March 27, 2017
    • SBS 6

    In het bosrijke Gasselte vormen Bert en Sien samen het bestuur van een senioren appartementencomplex. Alles lijkt leuk en aardig, maar Bert en Sien maken zich al jaren zorgen om de muur die de erfafscheiding vormt tussen het complex en de tuin van de achterbuurman. Volgens Bert en Sien zou de muur op het punt van omvallen staan en dat zou allemaal komen door een hele rij leibomen van de achterbuurman. De achterbuurman Martin denkt daar heel anders over. Die is van mening dat het niet aan zijn bomen ligt, maar aan de muur zelf. Inmiddels zit het conflict muurvast en is het hoogste tijd voor Mr. Frank Visser om in te grijpen.

  • S03E05 Gezeur over de schutting

    • April 3, 2017
    • SBS 6

    In Leiden woont meneer de Groot die inmiddels de respectabele leeftijd van 95 jaar heeft bereikt. Je zou zeggen dat je jezelf op die leeftijd niet meer zo druk maakt over allerlei onbenulligheden, zoals een schutting die niet exact op de erfgrens zou staan. Maar niets is minder waar, want meneer de Groot is absoluut niet van plan om zich daarbij neer te leggen. Zijn buren, de familie Koc, snappen niet waar meneer De Groot zich zo druk over maakt. Volgens hen staat de schutting precies goed en voor de rest vinden ze hun buurman eigenlijk maar gewoon een ouwe zeur.

  • S03E06 Horendol van de speelgeluiden

    • April 10, 2017
    • SBS 6

    Mr Frank Visser reist in deze aflevering af naar Uithoorn, waar een fikse burenruzie gaande is tussen Ruud en zijn naaste buren Maria en Patrik. Ruud wordt naar eigen zeggen horendol van de speelgeluiden van het 4-jarige zoontje van Maria en Patrik. Op hun beurt weten zij zich geen raad met hun boze buurman, want een kind van vier moet toch gewoon kunnen spelen? Hoogste tijd dat mr. Visser een einde maakt aan deze vervelende situatie.

  • S03E07 Bezet overpad

    • April 17, 2017
    • SBS 6

    In het Drentse plaatsje Hoogeveen vormt een gezamenlijke oprit naar een paar garages het strijdtoneel van een fikse ruzie tussen de familie Prins en hun overburen de familie Stam. Volgens de familie Prins wordt het overpad regelmatig bezet door de auto’s van de familie Stam. De familie Stam vindt echter dat ze mogen parkeren waar en wanneer ze maar willen. Inmiddels is de situatie al een aantal keer flink uit de hand gelopen.

  • S03E08 Flinke waterschade

    • April 24, 2017
    • SBS 6

    De familie Bolk heeft de afgelopen jaren hun droom waargemaakt door een leegstaande loods om te toveren tot prachtige vloeren- annex woonwinkel. Maar helaas valt die droom letterlijk in het water als zij flinke waterschade oplopen. Daardoor moeten zij noodgedwongen hun winkel sluiten en raken ze in één klap alles kwijt. De verhuurder vindt het allemaal erg overdreven, want volgens hem valt het wel mee met die waterschade en grijpt de familie Bolk het voorval alleen maar aan om geen huur te hoeven betalen. Hoogste tijd voor Mr. Frank Visser om aan dit langlopende conflict een einde te maken

  • S03E09 Jolanda Anita, Almere

    • May 1, 2017
    • SBS 6

    Jolanda en Anita uit Almere waren ooit dikke vriendinnen, maar inmiddels kunnen ze elkaars bloed wel drinken. Jolanda ergert zich namelijk groen en geel aan de verwaarloosde achtertuin van Anita. Op haar beurt is Anita Jolanda helemaal zat. Die zou namelijk telkens haar neus in andermans zaken steken en daar is Anita niet van gediend. Hoogste tijd voor Mr. Visser om de neuzen weer in dezelfde richting te zetten en een einde te maken aan dit gekrakeel

  • S03E10 Terror haan Kukel

    • May 8, 2017
    • SBS 6

    In Kampen worden Bep en haar man Gerrit helemaal gek van het gekukel van de haan van buurman Maarten. Het is zo erg dat zij maar één oplossing zien: weg met die haan. Buurman Maarten is echter dol op zijn haan Kukel en is dus absoluut niet van plan om hem weg te doen.

  • S03E11 Oerwoud van de buurman

    • September 4, 2017
    • SBS 6

    Jolanda en Bertus wonen ruim 23 jaar in een heerlijk huis met de achtertuin op het zuiden. Maar echt genieten van de zon kunnen ze niet, want door het oerwoud in de tuin van de buurman zitten ze de hele dag in de schaduw. Buurman Henk is juist hartstikke blij met zijn tuin en is dus niet van plan om er ook maar iets aan te doen. Kortom de hoogste tijd dat Mr. Visser deze hoogoplopende ruzie afkapt.

  • S03E12 Supersonisch nieuwbouwhuis

    • August 28, 2017
    • SBS 6

    Jan-Piet en Anke wonen al meer dan 50 jaar met veel plezier in de polder in Berkel en Rodenrijs. Maar aan dat landelijk geluk komt abrupt een einde als op het weiland naast hen een supersonisch nieuwbouwhuis verrijst, waardoor hun uitzicht totaal is verpest. En alsof dat nog niet genoeg is, beschuldigt de kersverse buurman hen ook nog eens van landjepik. Kortom, het is hommeles in de polder.

  • S03E13 Recreatiepark ‘Het Volkerak’

    • September 11, 2017
    • SBS 6

    Op recreatiepark ‘Het Volkerak’ in Ooltgensplaat valt er voor drie bewoners weinig meer te recreëren. De familie Meester heeft namelijk het plan opgevat om hun huisje zowel aan de voor- als aan de achterkant fors uit de bouwen. Ondanks alle bezwaren is de Familie Meester niet van plan hun bouwplannen in de ijskast te zetten. Inmiddels is de bonje over de bouw zo uit de hand gelopen dat het de hoogste tijd wordt dat Meester Visser spijkers met koppen slaat om voor eens en altijd een einde te maken aan dit conflict.

  • S03E14 Bomen in Valkenswaard

    • September 18, 2017
    • SBS 6

    Normaal is Valkenswaard het toonbeeld van Brabantse gezelligheid, maar voor Peter en Jolanda is de gezelligheid voorbij. Zij hebben namelijk zoveel overlast van de bomen in de achtertuin van de buurvrouw, dat hun woongenot naar de bliksem is. Hun buurvrouw, mevrouw Verhoeven, is inmiddels al behoorlijk op leeftijd en laat zich dan ook verdedigen door haar zoons, Henk en Arno. Zij zeggen dat hun 93-jarige moeder zo verknocht is aan haar bomen dat alleen al het idee dat haar groene vrienden zouden sneuvelen ondraaglijk voor haar is… Mr. Visser maakt een einde maakt aan dit eindeloze gehakketak.

  • S03E15 Kattenstank

    • September 25, 2017
    • SBS 6

    Björn en Thaïs worden gek van de allesdoordringende kattenlucht die in hun huis, de galerij en de openbare lift neerstrijkt zodra hun buurman Pieter van een paar appartementen verderop zijn deuren openzet. Zij willen dat er een einde komt aan de stankoverlast. Maar buurman Pieter vindt het geklaag van buren niet reëel. Twee keer in de week maakt hij de kattenbakken netjes schoon, dus waarom lopen de buren dan zo te piepen? Hoogste tijd voor Mr. Frank om de zaak eens grondig te onderzoeken.

  • S03E16 Robinia pseudoacaciaboom

    • October 2, 2017
    • SBS 6

    Sonja en Bryan hebben sinds drie jaar een heerlijk zwembadje in de achtertuin. Maar echt lekker zwemmen kunnen ze niet, want door de enorme Robinia pseudoacaciaboom van de buren zou hun zwembad dagelijks vervuild en verstopt raken. Zij zijn de boom liever kwijt dan rijk. De buren vinden het allemaal maar onzin en zijn hartstikke blij met hun prachtige boom. En daarnaast geeft de boom helemaal geen overlast, maar zijn de buren zelf de grote overlastveroorzakers. Inmiddels is de sfeer tussen de buren zo verpest dat je rustig kunt spreken van één grote poel van ellende.

  • S03E17 Schutting in Leiden

    • October 9, 2017
    • SBS 6

    De 81- jarige Karel uit Leiden is een echte doe-het-zelver. Hij doet niets liever dan de hele dag rommelen in zijn klus schuur. Maar sinds zijn buurvrouw - pal voor zijn raam - een schutting heeft geplaatst is de lol er wel vanaf. Want hierdoor heeft Karel vrijwel geen zonlicht meer in zijn schuurtje en daar is hij niet blij mee. Zijn buurvrouw, Anneke peinst er echter niet over om de schutting weg te halen. Ze heeft hem juist expres voor het schuurraam gezet om te voorkomen dat de buurman de hele dag in haar tuin zit te koekeloeren.

  • S03E18 Geluidsoverlast in Crooswijk

    • October 16, 2017
    • SBS 6

    Viktor Brand en Meester Visser reizen af naar het Rotterdamse Crooswijk. Daar heeft de Spaanse Pepita zo’n last van de geluiden van de bovenbuurman, dat haar hele woongenot is verziekt. De bovenbuurman Roberto is zich van geen kwaad bewust; hij vindt dat hij geen overlast veroorzaakt en is het klagen van de buurvrouw meer dan zat. Meester Visser heeft een geluidshinderdeskundige bij zich en maakt een einde aan dit langslepende conflict.

  • S03E19 Bloemblaadjes in Oosterhout

    • October 23, 2017
    • SBS 6

    In het Brabantse Oosterhout woont de 54-jarige Wil. Hij heeft een probleem; zijn bovenbuurvrouw zou namelijk dagelijks een heleboel bloemblaadjes van haar balkon naar beneden gooien, op het balkon van Wil. Wil zijn woongenot is daardoor helemaal verziekt. Zijn bovenbuurvrouw, de van oorsprong Belgische Regina, ontkent de beschuldigingen van haar onderbuurman. Zij vindt op haar beurt dat de buurman moet stoppen met haar te intimideren. De relatie gaat inmiddels niet meer over rozen, dus Mr. Visser is aan de bak gegaan.

  • S03E20 Schutting in Assendelft

    • October 30, 2017
    • SBS 6

    In de langste Dorpsstraat van Nederland in het Noord- Hollandse Assendelft wonen Maggie en Joop al ruim 45 jaar in een heerlijk huis met uitzicht op de weilanden. Maar hun rust wordt ruw verstoort als hun buren plotseling een nieuwe schutting neerzetten. Zonder eerst ook maar iets te vragen en dan ook nog eens op hún grond. De buren Marion en Bas, zeggen op hun beurt dat ze de schutting in goed overleg hebben geplaatst en dat Maggie en Joop het toen allemaal wel best vonden. Kortom, het is de hoogste tijd dat Mr. Visser een eind maakt aan dit schuttinggezeur.

Season 4

  • S04E01 Een ware hel

    • January 8, 2018
    • SBS 6

    In een gezellige volksbuurt in Arnhem woont de 28-jarige Aydina in een klein maar fijn huurhuisje. Sinds de komst van haar nieuwe buurvrouw Ilona, is Aydina's leven veranderd in een ware hel. De buurvrouw heeft twee kleine keffertjes en daar wordt Aydina op zijn zachts gezegd hondsdol van... Ilona raakt op haar beurt ook gedeprimeerd, doordat Aydina maar blijft klagen en zeuren over haar geliefde hondjes.

  • S04E02 Uit de kluiten gewassen tuin

    • January 15, 2018
    • SBS 6

    In Leiden woont de 74-jarige Corrie met haar hondje Caya in een knus huisje met een heerlijke achtertuin. Alleen volgens Corrie veroorzaken de overhangende takken van de buurman haar heel veel overlast. Buurman Cas geeft toe dat zijn tuin een tikkeltje uit de kluiten is gewassen, maar hij snapt niet waarom de buurvrouw zich daar zo druk om maakt. Sterker nog, hij vindt dat zijn buurvrouw de nodige overlast veroorzaakt.

  • S04E03 Stampende olifant

    • January 22, 2018
    • SBS 6

    De Arnhemse Barbara wordt gek van het alles doordringende gestamp van haar bovenbuurvrouw, die aan overgewicht lijdt. Zij gedraagt zich expres als een olifant in een porseleinen kast.

  • S04E04 Foute garagehouder

    • January 29, 2018
    • SBS 6

    De twintigjarige Roelinka wil dolgraag een nieuwe auto en wordt verliefd op een mintgroene wagen. Samen met haar vader gaat ze naar de garage in Putten waar de wagen te koop staat. Maar niet lang nadat Roelinka de auto heeft gekocht, ontdekt ze een heleboel mankementen. Vader en dochter nemen contact op met garagehouder maar hij voelt zich niet verantwoordelijk en wil het niet oplossen. Kortom, hoog tijd dat Mr. Visser onder de motorkap duikt.

  • S04E05 Trammelant om stukje grond

    • February 5, 2018
    • SBS 6

    Jopie is een rasechte tukker. Hij woont in Almelo en sinds hij daar zeventien jaar geleden een nieuwe buurman kreeg, is er volop trammelant. Het draait hierin allemaal om een stukje grond en de vraag: van wie is het? De buurman in kwestie, Rigoberto, is zich van geen kwaad bewust. Hij weet überhaupt niet beter dan dat het betwiste stukje grond gewoon bij zijn huis hoort. Hij vraagt zich af waar Jopie over zeurt.

  • S04E06 Tikkende bovenbuurman

    • May 7, 2018
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Zaandam, waar Tineke een paar maanden geleden is verhuisd naar een fijne seniorenwoning. Hoewel, zo gezellig is het niet. Haar woongenot wordt vanaf dag één verziekt door haar bovenbuurman. Die zou namelijk elke nacht expres tegen haar slaapkamerraam tikken. Hoe hij het precies doet, dat weet Tineke niet. Maar inmiddels wordt ze er helemaal getikt van. Bovenbuurman Erik is zich echter van geen kwaad bewust. Sterker nog: volgens hem is Tineke behoorlijk van lotje getikt en moet ze eens stoppen met dat vervelende geklaag. Inmiddels staat de relatie tussen de buurtjes op springen.

  • S04E07 Seksboerderij

    • May 14, 2018
    • SBS 6

    De 81-jarige Henk is de gelukkige eigenaar van een klein boerderijtje op het Friese platteland. Een prachtige plek om je oude dag door te brengen, zou je denken. Maar niets is minder waar. Henk ergert zich groen en geel aan zijn buren, die dag en nacht met hoge snelheid over zijn pad rijden. Bovendien zouden ze een heuse seksboerderij runnen waar zaken gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.

  • S04E08 Kastanjeboom terreur

    • May 21, 2018
    • SBS 6

    De 62-jarige Tineke gaat al jarenlang gebukt onder de terreur van haar buren. Na 30 jaar kommer en kwel is de familie in kwestie eindelijk verhuisd. Tineke zou daar blij mee moeten zijn. Alleen de kastanjeboom in de tuin van de buren overschaduwt haar woongenot. De huidige buren, Maria en haar zoon Rutger, zijn blij dat ze naar de andere kant van Nederland zijn gevlucht voor hun roddelende buurvrouw. Alleen nu liggen ze met Tineke in de clinch.

  • S04E09 Verrote kozijnen

    • May 28, 2018
    • SBS 6

    De 83-jarige Riet woont sinds 2007 in haar appartement in Zeist. Al vanaf dag één heeft ze geduvel met de ramen; ze gaan moeilijk open en de kozijnen zijn verrot. Jarenlang klaagt ze bij het bestuur van de VvE van het appartementencomplex, maar zonder resultaat. Ze besluit de kozijnen zelf te vervangen en wil die kosten nu vergoed hebben. Maar de voorzitter van de VvE, Harry, gaat daar absoluut niet in mee. Hij vindt dat Riet nergens recht op heeft.

  • S04E10 Slootjepik

    • June 4, 2018
    • SBS 6

    Mr. Frank Visser gaat dit keer naar Wilnis, waar Greta als een vis in het water leeft in het midden van een oer-Hollands polderlandschap. Alleen sinds haar haar gehandicapte buurman besloot om een vlonder te bouwen boven een deel van haar sloot, zijn de rapen gaar. Buurman Robbert ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan 'slootjepik' en wil dat Greta stopt met zeuren.

  • S04E11 Luide bovenburen

    • June 11, 2018
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: Mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Henk en Corry zijn alweer zo'n 22 jaar geleden neergestreken in Diemen om samen te genieten van een rustige oude dag. Maar helaas. Zo rustig is het allemaal niet, want sinds hun bovenburen een nieuwe laminaatvloer hebben gelegd, is het herrie in de tent. De bovenburen in kwestie, het hoogbejaarde echtpaar Eric en Marcella, snappen er helemaal niets van. Met hun vloer is niks mis en voor de rest moet de onderbuurman gewoon eens stoppen met zijn gepest en getreiter.

  • S04E12 Conny en Tilly ergeren zich rot aan elkaar

    • August 27, 2018
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: Mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Mr. Frank Visser reist af naar Lelystad waar Conny in een waar poezenparadijs leeft. Ze wordt echter geteisterd door haar buurvrouw Tilly die opzettelijk afval in haar tuin zou gooien en geluidsoverlast veroorzaakt. De 80-jarige Tilly, zegt op haar beurt juist getreiterd te worden door Conny. Volgens haar zou Conny alles eraan doen om Tilly het leven zuur te maken en dit maakt haar behoorlijk radeloos. De hoogste tijd dat Mr. Frank Visser een einde maakt aan dit eindeloze gekattekop.

  • S04E13 Jarenlange vete tussen Johan en zijn buurman

    • September 3, 2018
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: Mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Mr. Frank Visser reist af naar het Zeeuwse Eede waar Johan en zijn dochter Sabrina een boerenbedrijf runnen. Rust en ruimte genoeg, maar het dorp is tevens het toneel van een jarenlange vete tussen Johan en zijn buurman Walter. Deze keer gaat de ruzie over een dichtgeploegde sloot, een mestvaalt én de bouw van een nieuwe stal. Inmiddels zijn de gemoederen zo hoog opgelopen dat de heren met elkaar op de vuist zijn gegaan, dus is het de hoogste tijd dat Mr. Frank Visser de boer op gaat om deze kemphanen uit elkaar te halen.

  • S04E14 90-jarige terroriseert de boel?!

    • September 10, 2018
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Soesterberg waar de rust van Marlène ruw wordt verstoord door haar hoogbejaarde buurvrouw. Die maakt er namelijk een gewoonte van om haar televisie dag en nacht loeihard aan te zetten. De 90-jarige buurvrouw in kwestie, mevrouw Hooft, ontkent niet dat ze graag naar talkshows kijkt, maar no way dat het geluid te horen zou zijn in het appartement van Marlène. Inmiddels willen de buurtjes niets liever dan elkaar de oren wassen, dus is het de hoogste tijd dat mr. Visser een einde maakt aan dit hoorspel.

  • S04E15 Opa Aad laat zich niet gek maken

    • September 17, 2018
    • SBS 6

    Mr. Visser gaat naar het strand van Noordwijk waar Aad en Angelina al 23 jaar met veel plezier een souvenirwinkel runnen. Maar sinds hun buurman een opstapplaats voor een zogeheten 'strandrups' tegen de gevel heeft gebouwd, springt het pleisterwerk spontaan van de muur. De buurman, de flamboyante ondernemer Edwin, vindt de kwestie een storm in een glas water, want met zijn rupsvoertuig bezorgt hij ouderen en gehandicapten een onvergetelijk dagje op het strand. Het valt dus te hopen dat mr. Visser het tij weet te keren.

  • S04E16 Meest heftige burenruzie ooit

    • September 24, 2018
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Lelystad waar Annie het aan de stok heeft met haar buurman Fred. De buren hebben ruzie over een schutting in de achtertuin die ze samen hebben betaald. Fred zou echter geld van Annie achterover hebben gedrukt en de planken uit een container hebben getrokken. Daarnaast heeft hij de schutting volgens Annie verkeerd geplaatst en in spuuglelijke kleuren geverfd. Inmidddels schelden de buurtjes elkaar de huid vol, dus is het de hoogste tijd dat mr. Visser een einde maakt aan deze schuttingtaal.

  • S04E17 Bevend op de bank

    • October 1, 2018
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: Mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Mr. Visser reist af naar Apeldoorn waar Maurice fysiek lijdt onder de geluidsoverlast van zijn bovenbuurvrouw. Door de zenuwen zit hij bevend op de bank, terwijl hij vanwege zijn medische toestand juist rust nodig heeft. De buurvrouw in kwestie, de uit Ghana gevluchte Ivy, zegt op haar beurt dat zij en haar zoontje op hun tenen lopen om hun buurman niet tot last te zijn. Maar wat ze ook doen: hij blijft maar klagen. Inmiddels is Ivy zo bang dat ze het huis niet meer uit durft. Hoogste tijd dus dat Mr. Visser de rust en regelmaat komt herstellen.

  • S04E18 Hier valt niet te onderhandelen

    • October 8, 2018
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: Mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Mr. Visser reist af naar het Limburgse Siebengewald waar Anita en Wienand genieten van hun welverdiende pensioen in een fijne bovenwoning. Maar hun woongenot wordt bedreigd sinds supermarktondernemer Erik het plan heeft opgevat om pal naast hun huis een stalling voor winkelwagens te bouwen. Hierdoor kunnen de pensionados de bromfiets niet meer kwijt en wordt hun enige vluchtweg bij calamiteiten geblokkeerd. Het echtpaar voelt zich behoorlijk in de wielen gereden, dus is er werk aan de winkel voor Mr. Visser.

  • S04E19 Aflevering 19

    • October 15, 2018
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland.

  • S04E20 Cor en Connie doen aan landje pik

    • October 22, 2018
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Cor en Corrie wonen al hun hele leven met veel plezier in Ter Aar. Maar aan hun woongenot is abrupt een einde gekomen sinds hun 'importburen' Peter en Tonetta moeilijk doen over de erfgrens. De buurtjes beweren namelijk dat Cor en Corrie stiekem hun land hebben ingepikt en dat willen ze nu terug. Hoogste tijd dus dat mr. Visser afreist naar de Zuid-Hollandse polder om dit grensconflict voor eens en altijd te beslechten.

  • S04E21 Gestolen erfenis

    • October 29, 2018
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: Mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Mr. Visser reist af naar Nieuw-Vennep waar drie zussen een bittere strijd voeren over het graf van hun overleden moeder. Tweelingzussen Martine en Michèle zijn er namelijk heilig van overtuigd dat hun jongere zus Solange spullen uit de erfenis heeft gestolen die aan hen zijn nagelaten. Bovendien is de urn met as verdwenen en is het de vraag of mama ooit een laatste rustplaats zal vinden. Hoogste tijd dus dat mr. Visser zich met deze familievete bemoeit en een einde maakt aan deze grafstemming.

  • S04E22 Vluchten lijkt de enige uitweg

    • November 5, 2018
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar het Gelderse Lieren waar Jan en Gerrie in de clinch liggen met hun nieuwe buren Jannie en Simon. Want sinds de kersverse bewoners een zwarte schutting hebben geplaatst, leggen de kippen geen eieren meer en zijn de tomatenplanten volledig verpieterd. De sfeer op het ooit zo vreedzame platteland is behoorlijk verziekt en buurman Simon krijgt de meest vreselijke verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. Hoogste tijd dus dat mr. Visser zich in de arena begeeft om een einde te maken aan dit hanengevecht.

  • S04E23 Grensoverschrijdend gedrag

    • November 12, 2018
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Spijkenisse waar Dimitri en Miranda onlangs een nieuwe schutting in hun achtertuin hebben geplaatst. Sindsdien is het hommeles, want buurvrouw Ineke beweert dat de afscheiding op háár grond staat. En dat is volgens haar niet het enige grensoverschrijdende gedrag waar de buren zich schuldig aan maken. Zo zou Dimitri haar uitmaken voor 'borderliner' en met behulp van een trampoline boven de schutting uit springen om haar een middelvinger te geven. Inmiddels vechten de buurtjes elkaar de tuin uit, dus wordt het de hoogste tijd dat mr. Visser een einde maakt aan dit grensconflict.

  • S04E24 Met elkaar op de vuist

    • November 19, 2018
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: Mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt.Mr. Visser reist af naar Zaandam waar buren Fritz (75) en Appie (77) elkaar naar het leven staan. Fritz beschuldigt zijn buurman ervan dat hij ongevraagd aan zijn woning klust als hij niet thuis is. De spookklusser in kwestie, Appie, beweert op zijn beurt dat hij alle reparaties met toestemming van de buurman heeft uitgevoerd. Volgens hem is Fritz een zeurkous die alleen maar profiteert van zijn noodoplossingen. Inmiddels zijn de gemoederen zo hoog opgelopen dat de pensionado's met elkaar op de vuist zijn gegaan. Hoogste tijd dus dat mr. Visser een einde maakt aan dit getimmer en gezaag.

  • S04E25 Claustrofobie door te hoge schutting

    • November 26, 2018
    • SBS 6

    Mr. Frank Visser reist af naar Beverwijk waar de Servische Branka overhoop ligt met haar buren Marcel en Jeannette. Ze is woest, omdat de buren een lage schutting in de achtertuin hebben geplaatst, terwijl de afspraak was dat er een hoge afscheiding zou komen. De buurtjes weigeren aan die wens tegemoet te komen, omdat Jeannette aan claustrofobie lijdt. Sinds Marcel heeft geroepen dat Branka moet 'oprotten' naar Servië is het hek van de dam. Hoogste tijd dus dat Mr. Frank Visser een punt zet achter dit benauwende grensconflict.

  • S04E26 Seksgeluiden zorgen voor overlast

    • December 3, 2018
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: Mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna Mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Mr. Visser reist af naar IJmuiden waar flatbewoner Marc in de clinch ligt met zijn Duitse buurman Meik. Die heeft er namelijk een handje van om dag en nacht zijn tv op standje tien te zetten waardoor Marc geen oog dicht doet. En dat is niet het enige, want hij mag ook meegenieten met het gesnurk van de buurman én het gekreun van zijn vriendin met wie hij de lakens deelt. Na een pittige confrontatie is de situatie behoorlijk uit de hand gelopen, dus is de hoogste tijd dat mr. Visser een einde maakt aan dit gekreun en gesteun.

  • S04E27 Geklepper en gepingel

    • December 10, 2018
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Hoogvliet waar alleenstaande moeder Essie en haar dochter Zuwena overhoop liggen met bovenburen Fred en Marion. Die zouden namelijk opzettelijk met hun slippers door de woning 'klepperen' en daarmee Essie tot waanzin drijven. De buren menen op hun beurt dat dochter Zuwena bij nacht en ontij zit te huilen en ze zijn ook niet erg te spreken over haar pianospel. Inmiddels zijn de buurtjes elkaar al in de haren gevlogen, dus is de hoogste tijd dat mr. Visser een einde maakt aan dit geklepper en gepingel.

  • S04E28 Rode wangetjes in de stripclub

    • February 27, 2019
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Emmen waar alleenstaande vader Michaël een woning boven de plaatselijke nachtclub huurt. En daar zit precies het probleem, want door de luidruchtige striptease- en paaldansacts doen hij en zijn zoon geen oog meer dicht. Clubeigenaar Eliot zegt er alles aan te doen om zijn buren niet tot last te zijn. Zo heeft hij het pand geïsoleerd, een limiter aangeschaft en zelfs een piepende danspaal verwijderd. Inmiddels zijn de heren elkaar meer dan zat, dus wordt het de hoogste tijd dat mr. Visser zich met rode oortjes onderdompelt in het Drentse nachtleven.

Season 5

  • S05E01 Een ontroostbare bruiloft

    • March 6, 2019
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Stiens waar tortelduifjes Erika en Ramon elkaar vorig jaar het ja-woord gaven. Hun mooiste dag eindigde echter in een nachtmerrie omdat de borsten van Erika boven haar 'droomjurk' uit klotsten. Volgens het bruidspaar is dit te wijten aan de bruidsmodezaak die haar japon verkeerd zou hebben vermaakt. Eigenaar Brigitta en haar coupeuse Trees vinden echter dat de bruid zelf een steek heeft laten vallen door 'kipfiletjes' onder haar boezem te plaatsen. Inmiddels zou Erika zijn veranderd van een liefelijke bruid in een heuse 'Bruidzilla', dus wordt het de hoogste tijd dat mr. Visser deze bride fight bedaart.

  • S05E02 Ruzie om 30 centimeter

    • March 13, 2019
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Hillegom waar bollenkweker René het pad tussen zijn bedrijf en de woning van zijn buren heeft gekocht. En daar wringt de schoen, want terwijl René het pad gebruikt om met landbouwmachines zijn land te bereiken, hebben buurtjes Loek en Anja er een bloemenperk aangelegd zodat er geen tractor meer langs kan. Daarnaast zou Loek zijn honden tussen de bollen laten poepen waarop René weer vossenklemmen zou hebben uitgezet. Inmiddels hebben de partijen zich zo diep ingegraven dat er geen discussie meer mogelijk is, dus wordt het de hoogste tijd dat mr. Visser deze patstelling doorbreekt.

  • S05E03 Na 30 jaar is er opeens een groot probleem

    • March 20, 2019
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Drachten waar Christiaan overhoop ligt met zijn buren Freek en Betty. Sinds Christiaan namelijk heeft aangekondigd dat hij zijn huis gaat verkopen, wil de buurman een schutting die al meer dan 30 jaar op zijn grond staat, terugplaatsen op de erfgrens. Het gevolg is dat de garage van Christiaan ontoegankelijk wordt en dit drukt behoorlijk op de verkoopprijs. Inmiddels in de kwestie zo hoog opgelopen dat de buren neus-tegen-neus op de oprit hebben gestaan, dus wordt het de hoogste tijd dat mr. Visser de rust in Friesland herstelt.

  • S05E04 De kat is ontvoerd?!

    • March 27, 2019
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Lopik waar katteneigenaren Jan en Antonet overhoop liggen met hun buren Henk en Teunie. Die zouden namelijk ongevraagd hun poes Sheba binnenlaten en het beestje dagelijks voederen. Buurvrouw Teunie ontkent niet dat ze soms een blik kattenvoer opentrekt omdat ze vreest dat Sheba niet goed wordt verzorgd. Haar angst gaat zelfs zo ver dat ze de poes heeft laten inenten en onder een valse naam heeft ondergebracht in een dierenpension. Inmiddels gaan de buurtjes nog net niet rollend over straat, dus wordt het de hoogste tijd dat mr. Visser een einde maakt aan deze catfight.

  • S05E05 ''Ik weet zeker dat ik in de gevangenis kom''

    • April 3, 2019
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Ermelo waar het hommeles is op een recreatiepark. Want sinds de coniferenhaag van pensionado's Joop en Hennie is doodgegaan, zitten buurtjes Jan en Greet plotseling tegen hun schutting aan te kijken en daar zijn ze niet blij mee. Sinds Joop de schutting wit heeft geverfd, zijn de buren helemaal witheet en is de sfeer tussen de chaletbewoners ronduit grimmig. Hoogste tijd dus dat mr. Visser naar de Veluwe komt om dit oer-Hollandse staaltje schuttingleed te beslechten.

  • S05E06 Gluren bij de buren

    • April 10, 2019
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Vlaardingen waar ondernemers Nico en Linda een winkelpand hebben gekocht. Het pand ligt achter het huis van buren Herman en Barbara en dáár schuilt het probleem, want de garagedeur van de winkel grenst aan hun tuin. Nico wil van de deur gebruik maken om te kunnen laden en lossen, maar Herman en Barbara hebben de toegang geblokkeerd. Zij vinden dat de buurman niets in hun tuin heeft te zoeken, terwijl Nico meent dat hij recht van overpad heeft. Inmiddels is de welles-nietes-discussie volledig ontspoord, dus wordt het tijd dat mr. Visser deze juridische kluwen ontwart.

  • S05E07 Extreme doodsbedreigingen

    • April 17, 2019
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar het Betuwse Lienden waar Eef en Evert in de clinch liggen met hun buurman Ries. Die heeft namelijk een ijzeren hek naast zijn huis geplaatst, waardoor Evert zijn auto niet meer op de oprit kwijt kan. Hij parkeert de auto daarom voor zijn huis en dat heeft de woede van de buurman gewekt omdat zijn oprit nu ook ontoegankelijk is geworden. Inmiddels zijn er al middelvingers opgestoken en dreigbrieven verstuurd, dus wordt het de hoogste tijd dat mr. Visser een einde maakt aan deze parkeer-impasse.

  • S05E08 Doodsbedreigingen door de geluidsoverlast

    • April 24, 2019
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Hardinxveld-Giessendam waar het hommeles is in een seniorenflat. Bewoonster Reneé wordt namelijk gek van de geluidsoverlast van haar bejaarde bovenburen. De buren in kwestie, Gerrit en Adrie, zijn zich van geen kwaad bewust en zeggen op eieren te lopen om maar géén overlast te veroorzaken. Dit heeft echter niet kunnen verhinderen dat er inmiddels pruimen tegen de ramen zijn gegooid en er zelfs doodsbedreigingen zijn geuit. Hoogste tijd dus dat mr. Visser de rust in de flat herstelt.

  • S05E09 Kozijnvenijn

    • May 1, 2019
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Soest waar Angelique overhoop ligt met een plaatselijke aannemer. Die zou namelijk voor 21.000 euro haar kozijnen vernieuwen, maar volgens Angelique heeft hij prutswerk afgeleverd. De klus heeft maar liefst drie maanden in beslag genomen, de kozijnen tochten en er zijn scheuren in de muur ontstaan. De klusser in kwestie, Terrence, vindt dat hij zijn werk prima heeft gedaan. En omdat Angelique weigert een restbedrag van 4000 euro te betalen, heeft hij een incassobureau op haar af gestuurd. Hoogste tijd dus dat Mr. Visser zich met de zaak bemoeit en een einde maakt aan dit 'kozijnvenijn'.

  • S05E10 Muggenzifterij

    • May 15, 2019
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar een recreatiepark in Voorthuizen waar de bloeddruk van Louis en Hetty tot kritische waarden is gestegen. Ze winden zich namelijk enorm op over de schutting van hun buren John en Marianne die niet goed op de bodem zou aansluiten. Gevolg is dat er na regenval een modderpoel ontstaat en daar zijn de pensionado's niet van gediend. En dat geldt ook voor de coniferenhaag die het zonlicht in hun tuin wegneemt. John en Marianne menen op hun beurt dat de buren pestkoppen zijn en beschuldigen Louis ervan dat hij hen heimelijk met een verrekijker bespiedt. Hoogste tijd dus dat mr. Visser het park bezoekt en een einde maakt aan deze muggenzifterij.

  • S05E11 Kierewiet

    • May 22, 2019
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Delfgauw waar Annet helemaal kierewiet wordt door de vogels van haar buurvrouw. Want sinds zij naast haar 20 parkieten ook nog eens 10 valkparkieten heeft gekocht, is het een grote kakafonie en doet Annet geen oog meer dicht. De vogelliefhebber in kwestie, Nel, vindt haar buurvrouw maar een zeurpiet. Ze heeft al 40 jaar een volière en de vogeltjes betekenen alles voor haar. Volgens Nel is Annet zelf de oorzaak want als ze haar hoofd uit de keukendeur steekt, worden de vogels al gestrest. Hoogste tijd dus dat mr. Visser een einde maakt aan al dit gekwetter.

  • S05E12 Grond pikken in Mierlo

    • September 12, 2019
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Mr. Visser reist af naar Mierlo waar mevrouw Trésoor het aan de stok heeft met haar buren. Die zouden namelijk zonder overleg een haag uit de grond hebben getrokken en háár grond hebben ingepikt.

  • S05E13 Gemeente ruzie

    • September 5, 2019
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Mr. Visser reist af naar Roelofarendsveen waar Frans en Berna in de clinch liggen met de gemeente Kaag & Braassem. Ze ergeren zich al jaren aan 14 elzen in de straat waar continu rotzooi uit valt.

  • S05E14 Kraaiende hanen

    • August 29, 2019
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Mr. Visser reist af naar Spijkenisse waar Robert en Heidi kierewiet worden door de haan van hun buren. Die kraait namelijk onafgebroken na het ochtendgloren, net wanneer ze uit hun nachtdienst komen.

  • S05E15 De enorme coniferenhaag

    • September 19, 2019
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Mr. Visser reist af naar het Limburgse Kessel waar Bianca overhoop ligt met haar buurman Jos. Inzet van het geschil is een enorme coniferenhaag die volgens haar veel te breed is en ervoor zorgt dat haar tuin steeds kleiner wordt.

  • S05E16 Pesten

    • September 26, 2019
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland.

  • S05E17 Hoop gebakkelei

    • October 3, 2019
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Mr. Visser reist af naar Krabbendijke waar Jack en Heleen overhoop liggen met grondbezitter Egon. Na een hoop gebakkelei zit de zaak muurvast, dus is het tijd dat mr. Visser naar Zeeland afreist.

  • S05E18 Ruzie om de schutting

    • October 10, 2019
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Mr. Visser reist af naar Creil waar vastgoedondernemers Joop en Wil overhoop liggen met hun nieuwe buren. Die hebben namelijk zonder overleg een schutting verwijderd.

  • S05E19 Brandweerauto

    • October 17, 2019
    • SBS 6

    In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Mr. Visser reist af naar Terheijden waar autoliefhebber Rudi zijn antieke brandweerwagen, een Renault Goelette uit 1953, ter reparatie aanbood bij een lokaal garagebedrijf. Hij kwam overeen dat de dynamo en de remmen zouden worden vervangen voor een bedrag van 500 euro. Garagehouder Wim houdt hier een andere lezing op na, want volgens hem zou alleen de dynamo worden gerepareerd. En nu de reparatiekosten fors zijn opgelopen, wil hij eerst geld zien voordat Rudi zijn geliefde oldtimer terugkrijgt. Hoogste tijd dus dat mr. Visser te hulp snelt om dit brandje voor eens altijd te blussen.

  • S05E20 Haarlem

    • January 9, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Haarlem waar Peter zich opwindt over de eik van zijn buren. Die veroorzaakt namelijk overlast door bladafval en vallende eikels, dus die boom moet weg. De buren in kwestie, Tineke en Frans, peinzen er niet over om hun eik te kappen en beweren dat Peter hen terroriseert. Zo zou hij hun kat in een kliko hebben opgesloten en draait hij keiharde muziek wanneer hun dochter piano speelt. Inmiddels zijn de emoties zodanig opgelopen dat Frans zijn buurman een blauw oog heeft geslagen. Hoogste tijd dus dat mr. Visser naar Noord-Holland komt en een einde maakt aan dit 'gezeik om een eik'.

  • S05E21 Amsterdam

    • January 2, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Amsterdam-Noord waar de ras-Jordanese Sophie in de clinch ligt met haar buurvrouw Ria. Die zou namelijk 's avonds naar binnen gluren, tegen de ramen kloppen en zelfs hondendrollen in haar tuin gooien. Ria vindt haar buurvrouw gestoord en wijst alle beschuldigingen van de hand. Ze is druk met de zorg voor haar gehandicapte zus en heeft helemaal geen tijd om te gluren bij de buren. Inmiddels is het een behoorlijke toestand in Noord en heeft Sophie haar buurvrouw op straat uitgescholden. Hoogste tijd dus dat mr. Visser zich met deze hoofdstedelijk twist bemoeit en de kijvende partijen tot de orde roept.

  • S05E22 Warmond

    • January 16, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Warmond waar Cora na haar scheiding een charmant huisje heeft betrokken. Maar veel rust is haar niet gegund, want buren Dick en Thomassina banjeren dagelijks door haar tuin en daar is ze helemaal klaar mee. De buren zeggen op hun beurt dat ze recht van overpad hebben. Ze gebruiken Cora's tuin al 27 jaar om naar de supermarkt te lopen en dat willen ze graag zo houden. Sinds een stevige woordenwisseling kijken de partijen elkaar met de nek aan, dus wordt het de hoogste tijd dat mr. Visser de tuin bezoekt om deze kwestie met wortel en tak uit te roeien.

  • S05E23 Veenendaal

    • January 23, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Veenendaal waar Jan en Mary overhoop liggen met autobedrijf G. Bos. Hier ruilden ze hun Renault in voor een tweedehands Ford, maar die bleek zoveel gebreken te vertonen dat ze hem direct weer terugruilden voor hun oude auto. Garagehouder Gerrit beloofde uit coulance 200 euro terug te betalen, maar na een boos telefoontje van Mary kwam hij zijn belofte niet na. Mary zou zich namelijk als een 'heks uit Disneyland' gedragen en daarom weigert Gerrit ook maar één cent te betalen. Hoogste tijd dus dat mr. Visser op de rem trapt en deze zaak tot stilstand brengt.

  • S05E24 Rotterdam

    • February 6, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Rotterdam waar Rodney en Marcella een conflict uitvechten met hun visueel beperkte buurman Ahmet. Ze doen namelijk geen oog dicht door het geblaf van zijn waakhond Zena die dag en nacht in de tuin verblijft. Ahmet ontkent deze beschuldiging en zegt dat zijn hond slechts sporadisch blaft. Bovendien zouden de buren hem het leven zuur maken door Turkse scheldwoorden over de schutting roepen. Inmiddels zijn de spanningen hoog opgelopen en heeft Rodney de buurman voor 'blafbek' uitgemaakt. Hoogste tijd dus dat mr. Visser naar de havenstad komt en een einde maakt aan dit gekef.

  • S05E25 Fijnaart

    • February 13, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Fijnaart waar Ad al 40 jaar gebruik maakt van een pad tussen zijn achtertuin en de openbare weg. Maar sinds buren Andy en Annet naast hem zijn komen wonen, is dat feest helaas voorbij. Zij hebben de doorgang namelijk bij hun nieuwe oprit getrokken en willen niet dat Ad over hun terrein loopt. Hierdoor kan Ad geen kliko meer aan de weg zetten en erger nog: hij kan niet meer met de kruiwagen naar zijn geliefde schapen. Inmiddels zijn er over en weer harde woorden gevallen en heeft Andy het pad zelfs met bouwpuin geblokkeerd. Hoogste tijd dus dat mr. Visser een einde maakt aan dit geblaat.

  • S05E26 Lijnden

    • February 20, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Lijnden onder de rook van Schiphol. Daar liggen vliegtuigspotter Piet en zijn dochter Ria in de clinch met hun buren Wesley en Manon. Die hebben namelijk een container met bouwpuin voor hun huis geplaatst en volgens Piet wordt zijn uitzicht hierdoor belemmerd. Daarnaast windt hij zich op over twee schuttingen die door de buurman zijn verwijderd en niet goed zijn teruggezet. Inmiddels heeft Piet al tierend met zijn wandelstok staan zwaaien en dreigt de situatie met de buren volledig uit de hand te lopen. Hoogste tijd dus dat mr. Visser hier een stokje voor steekt en deze zaak veilig aan de grond zet.

  • S05E27 Rotterdam

    • February 27, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist naar Rotterdam waar Willem en Esmeralda zich groen geel ergeren aan twee bomen van de buurman. Die blokkeren het zonlicht in hun tuin en geven veel afval dat zij weer mogen opruimen. Esmeralda vreest ook voor de veiligheid van haar kleinkinderen, want onlangs vielen er twee takken uit de boom. De buurman in kwestie, Kees, vindt de ophef overtrokken. Hij zeurt ook niet als de buren luidruchtige feestjes geven of wanneer hun hond loopt te blaffen, dus hij is helemaal klaar met het geëikel. Inmiddels groeit de zaak beide partijen boven het hoofd, dus wordt het tijd dat mr. Visser de omstreden bomen bekijkt en bijl zet aan de wortel van dit conflict.

  • S05E28 Den Haag

    • September 3, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Den Haag waar pandjesbaas Ed overhoop ligt met zijn buurman Tom. Hij wil namelijk een horecavergunning op zijn huurpand, maar hiervoor is wettelijk een nooduitgang vereist. De enige manier om zo'n vluchtroute te maken is via de achtertuin van de buurman, maar die wil geen vreemden op zijn terrein. Inmiddels kunnen de heren elkaar niet meer luchten of zien en Tom zou door de huurder van Ed zijn bedreigd. Hoogste tijd dus dat mr. Visser antwoord geeft op de prangende vraag: waar is hier de nooduitgang?

  • S05E29 Pernis

    • September 10, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Pernis waar Thomas en Samantha 1,5 jaar geleden een huis in een gezellig straatje kochten. Maar zo gezellig is het er niet, want op het naastgelegen terrein houdt hun 87-jarige buurman er een autokerkhof op na. Zijn zoon Daniel er regelmatig aan campers en veroorzaakt zoveel geluidsoverlast dat Thomas en Samantha niet meer in hun tuin kunnen zitten. Daarnaast vreest het stel voor brand door lekkende voertuigen en jerrycans. De familie van Dijk ziet het probleem niet en is absoluut niet van plan om de boel te ontruimen. Hoogste tijd dus dat mr. Visser naar Pernis komt om dit brandje te blussen.

  • S05E30 Maarheeze

    • September 17, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Maarheeze waar Jeanny en Pierre zich kapot ergeren aan vier sparren in de tuin van buurvrouw Rachel. Die verliezen namelijk zoveel naalden dat Jeanny regelmatig de tuin moeten stofzuigen. Volgens Jeanny moeten die sparren dan ook weg, maar wat Rachel betreft kan ze de boom in. Zij is juist dol op haar bosrijke tuin en wil de bomen koste wat kost behouden. Inmiddels hebben Jeanny en Pierre de bomen op eigen houtje laten snoeien waarbij er bijna een tak op Rachels hoofd is gevallen. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat mr. Visser de angel - of liever gezegd de naald - uit dit conflict haalt.

  • S05E31 Landgraaf

    • October 1, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Landgraaf waar Cidalia een loopgravenoorlog tegen haar buurvrouw Bianca voert. Die zou namelijk haar heg met chemicaliën hebben vergiftigd en ze stoort zich ook aan de seksgeluiden die de buurvrouw en haar nieuwe vriend produceren. Bianca beweert op haar beurt dat Cidalia opzettelijk koffie over de partytent heeft gegooid en haar vriend op straat heeft aangevallen. Inmiddels houden de buurtjes elkaar met camera's in de gaten waarbij diverse obscene gebaren zijn vastgelegd. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat mr. Visser naar Limburg komt en een einde maakt aan deze klucht.

  • S05E32 Hoogkerk

    • October 8, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Hoogkerk waar ondernemer Kelly in een lastig parket zit. Haar vloerenbedrijf is namelijk onbereikbaar voor leveranciers door een slecht onderhouden toegangspad. De eigenaar van het duivelse pad, buurman Jan, weigert de vele bulten en kuilen op de weg te egaliseren. Hij vindt dat Kelly de schade zelf heeft veroorzaakt door het af- en aanrijden met zware vrachtwagens. Inmiddels zit de zaak muurvast, dus is het de hoogste tijd dat mr. Visser bepaalt welk juridisch pad moet worden gevolgd.

  • S05E33 Rotterdam

    • October 15, 2020
    • SBS 6

    In deze 100e aflevering reist mr. Visser af naar Rotterdam waar Terence en Ivana geen oog dicht doen door een evangelische Pinkstergemeente. Hun appartement ligt namelijk recht boven het podium van de kerk waar de Heer met zang en muziek wordt geprezen. Volgens Terence en Ivana gaat dit zo hard dat hun waterbed ervan trilt en dit vinden ze godgeklaagd. De Pinkstergemeente begrijpt niets van de klachten. Hun band speelt maar enkele uren per week om God te eren en wat kan dáár nu op tegen zijn? Inmiddels is de kwestie een gebed zonder end, dus wordt het de hoogste tijd dat mr. Visser verlossing brengt.

  • S05E34 Schiedam

    • October 22, 2020
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Schiedam waar Natascha zich opwindt over een grote populier in de tuin van haar buurman. Daar vallen namelijk regelmatig takken uit, waardoor ze niet meer in haar tuin durft te zitten. De geliefde Jan des Bouvrie-tuintafel van Natascha is inmiddels beschadigd en als ze de was buiten hangt, zit alles onder de vogelstront. Maar daar ligt buurman Enno niet wakker van. Door de populier zit hij lekker beschut en hij heeft geen zin in een 'blotebillengezichtgevoel'. Hoogste tijd dus dat mr. Visser naar Schiedam komt en de bijl aan de wortel van dit conflict zet.

  • S05E35 Klazienaveen

    • February 25, 2021
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Klazienaveen waar Henk en Anneke hondsberoerd worden van het constante geblaf van de Mechelse herders van hun buurman. Bij iedere voorbijganger slaan de beesten aan en zelfs de postbode is zijn leven niet zeker als hij in de buurt van de brievenbus komt. Mark, de eigenaar van de honden, vindt dat het allemaal wel meevalt en piekert er dan ook niet over zijn honden weg te doen. De buren leven inmiddels als hond en kat en het is dan ook de hoogste tijd dat Mr. Visser zijn nagels zet in dit conflict.

  • S05E36 De zaag erin

    • March 4, 2021
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Eindhoven waar Mabel geterroriseerd wordt door slierten en blaadjes uit de boom van haar buurvrouw. De overlast is zo erg dat Mabel bijna dag en nacht de rotzooi aan het opruimen is. Ze is er dan ook helemaal klaar mee en zou het liefst zelf de kettingzaag in het groene gevaarte zetten. Nieuwbakken buurvrouw Miranda is juist dolblij met de boom, want naast dat ze hem mooi vindt, zorgt hij ook voor schaduw. Ze is het meer dan zat dat haar buurvrouw leugens en roddels over haar verspreidt in de buurt. Wat Miranda betreft kan Mabel dan ook de boom in. Het is dan ook de hoogste tijd dat Mr. Visser dit conflict een kopje kleiner maakt.

Season 6

  • S06E01 Kopzorgen

    • March 11, 2021
    • SBS 6

    Mr. Frank Visser reist af naar Groningen waar de 56-jarige Ann met haar handen in het haar zit. Ze bestelde een pruik via een salon van internet maar schrikt zich een hoedje als het haarwerk eenmaal binnen is. Er mankeert van alles aan. Er zitten bobbels in, het is te kort geknipt en bovendien past het voor geen meter. Ann heeft spijt als haar op haar hoofd dat ze er 360 euro voor heeft betaald. Pruikenmaakster Teresa begrijpt niets van de aantijgingen van Ann. Ze heeft juist enorm haar best gedaan op de pruik, ondanks dat Ann steeds maar andere eisen stelde aan het haarwerk. Ze piekert er dan ook niet over om Ann ook maar één cent terug te betalen. Het is dan ook de hoogste tijd voor Mr. Visser om de juridische schaar in dit conflict te zetten.

  • S06E02 Rampenstampen

    • March 18, 2021
    • SBS 6

    Mr. Frank Visser reist af naar Den Haag waar de Surinaamse Hellen dagelijks helemaal gek wordt van de geluidsoverlast van haar bovenburen. Met name de twee kindjes stampen, rennen en dansen de hele dag door het huis. De herrie begint 's morgens om 8:00 en eindigt pas 's avonds rond 21:00. Hellen ontvlucht haar huis waar het kan en denkt er zelfs over om terug te verhuizen naar Suriname als dit niet snel ophoudt. Bovenbuurman Hamid zegt dat hij ook niet veel aan de overlast kan doen en dat kinderen nou eenmaal geluid maken. Als Hellen er echt te veel last van heeft, dan moet ze maar naar een seniorenflat verhuizen wat hem betreft. Het is dan ook de hoogste tijd dat Mr. Visser dit conflict voor eens en voor altijd de grond instampt.

  • S06E03 Bezem door de straat

    • March 25, 2021
    • SBS 6

    Mr. Frank Visser reist af naar het Limburgse Maastricht waar buurvrouwen Miranda én Miranda elkaars bloed wel kunnen drinken. Vanaf het moment dat de buurtjes naast elkaar komen wonen, is het één grote, doffe ellende. Wat ooit begon met kleine irritaties is inmiddels uitgemond tot een enorme burenruzie waar schelden en pesten aan de orde van de dag is. Het is zelfs zo erg geworden dat één van de Miranda's camera's op heeft gehangen omdat ze zich niet meer veilig voelt. En niet alleen de Miranda's vliegen elkaar in de haren, de hele buurt ligt inmiddels met elkaar in de clinch. Het is dan ook de hoogste tijd voor Mr. Frank Visser om dit straatje eens grondig schoon te vegen.

  • S06E04 Rechtlijnig

    • April 1, 2021
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Rotterdam waar Abdel overhoop ligt met zijn buurman Erick. Abdel wil de oude schutting tussen hun percelen vervangen en heeft een meting laten uitvoeren door het Kadaster. Hieruit blijkt dat de schutting voor een deel op Abdels grond staat en dit wil hij met een nieuwe schutting corrigeren. Maar daar is buurman Erick het helemaal niet mee eens. Hij zegt dat de erfgrens is verjaard en wil de schutting precies op de oude plek hebben. Inmiddels is de sfeer tussen de heren volledig verziekt, dus wordt het tijd dat Mr. Visser naar de Maasstad komt om een rechte lijn tussen de partijen te trekken.

  • S06E05 Berlijnse muur

    • April 8, 2021
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Den Haag waar Vinod en zijn buurman Saheb een conflict uitvechten over hun erfafscheiding: een betonnen muur. Volgens Vinod is afgesproken dat hij de kosten van de muur zou betalen als Saheb een rij coniferen plaatst. Maar die coniferen zijn er nooit gekomen en daarom eist Vinod dat zijn buurman de helft van de kosten moet betalen. Sinds twee jaar is er sprake van een koude oorlog, dus is het de hoogste tijd dat Mr. Visser naar de Hofstad komt en de 'Berlijnse muur' tussen de beide heren omver trekt.

  • S06E06 Seniorentwist

    • April 15, 2021
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Velsen waar het hommeles is in seniorenflat De Schulpen. Want sinds een bestuurslid uit de recreatiecommissie is gezet vanwege 'diverse akkefietjes', zijn er twee kampen ontstaan die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Van een rustige oude dag is geen sprake meer, want er wordt door de bewoners gespuugd en gescholden. Bovendien zijn er op mysterieuze wijze schilderijtjes verdwenen en is de kerstverlichting moedwillig gesaboteerd. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat Mr. Visser naar Velsen komt en een einde maakt aan deze seniorentwist.

  • S06E07 Schroefje Los

    • September 2, 2021
    • SBS 6

    Mr. Frank Visser reist af naar Den Helder waar Fred de wanhoop nabij is. Zijn buren Marian en Duran hebben namelijk ongevraagd zijn schutting 'verstevigd' waardoor de afscheiding is gemolesteerd. Daarnaast zouden de buren enkele schroeven door Freds tuinposter hebben gejaagd; een dierbaar aandenken aan zijn overleden moeder. Sindsdien is de sfeer verziekt en denkt Fred dat Marian samenspant met buurvrouwen Sandra en Annelies. De dames beweren op hun beurt dat er bij Fred een schroefje los zit en dat hij hen uitscheldt Hoogste tijd dus dat mr. Visser de rust in de buurt herstelt.

  • S06E08 Beestenboel

    • September 9, 2021
    • SBS 6

  • S06E09 Gebeten Hond

    • September 16, 2021
    • SBS 6

    Mr. Frank Visser reist af naar Schiedam waar Marleen en haar hondje Bono een gezellige flat hebben betrokken. Maar de gezelligheid is ver te zoeken, want haar buurman Aniel heeft onlangs een pitbull in huis genomen die haar doodsbang maakt. Aniel voelt zich ondertussen de gebeten hond. Zijn pitbull Hummer is weliswaar aan het 'puberen', maar er is nog nooit een bijtincident geweest. Toch lopen veel flatbewoners met een grote boog om het 'monster van 18-hoog' heen, dus wordt het de hoogste tijd dat mr. Visser zijn tanden in deze juridische kluif zet.

  • S06E10 Katastrofe

    • September 23, 2021
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Zwartemeer waar Alfred afstevent op een ware catastrofe. Hij ligt overhoop met zijn buren die zonder overleg de heg, die hun percelen scheidt, hebben weggehaald en er een torenhoge schutting voor in de plaats hebben gezet. En dat is nog niet eens het ergste, want de buren hebben op eigen houtje 'een' kadaster ingeschakeld en willen nu 20 cm grond terug van Alfred. De buren in kwestie, Jos en Manuela, hebben die schutting er juist neergezet omdat Alfred graag naar Manuela zou gluren. Inmiddels zijn ruzies, scheldpartijen en vernielingen aan de orde van de dag, dus wordt het de hoogste tijd dat Mr. Visser met het echte kadaster paal en perk gaat stellen aan dit schuttingleed.

  • S06E11 Bommetje

    • September 30, 2021
    • SBS 6

    Omdat de hulpvragen voor mr. Frank Visser blijven toenemen, gaat mr. Bart Beuving het rechtersteam van mr Frank Visser Doet Uitspraak versterken. Deze week neemt hij de hamer over van mr Frank Visser waarin hij samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten oplost. Mr. Bart Beuving reist af naar het Noord-Hollandse Hoorn waar Melissa een heerlijk appartementje heeft met een stukje tuin en een grote gezamenlijke binnentuin. Maar het buiten genieten wordt flink overschaduwd nu haar buren hier een megagroot zwembad hebben neergezet dat haar zicht belemmert. De buren, Matthew en Kelly, zien het probleem niet. Melissa zit toch nooit in de tuin dus waar kan ze nou last van hebben? Inmiddels is er gescholden en zijn er spullen vernield, dus is het de hoogste tijd dat Mr. Bart Beuving een einde maakt aan dit watergevecht.

  • S06E12 Niet te licht opvatten

    • October 7, 2021
    • SBS 6

    Mr. Bart Beuving reist af naar Nijmegen waar Fred en Yvonne worden verblind door de zonnepanelen van hun buurvrouw. Het zonlicht weerkaatst op de bakken van de panelen zo hun tuin in waardoor het stel is genoodzaakt bij mooi weer binnen te zitten. De buurvrouw, Jennifer, gelooft er niets van. Als haar buren zo'n last hebben van de zon, dan hadden ze maar geen huis met een tuin op het zuiden moeten kopen. Inmiddels worden beide partijen verblind door hun eigen frustraties en is het de hoogste tijd dat Mr. Bart Beuving voor verlichting gaat zorgen.

  • S06E13 Slapeloze Nachten

    • October 21, 2021
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Amsterdam waar Douglas krankjorum wordt van het geluidsoverlast van zijn bovenbuurman. Elke nacht is het raak met gebonk én geklepper van het toilet. Inmiddels is Douglas doodmoe van alle gebroken nachten. De bovenbuurman, Meneer Bolle, is zich van geen kwaad bewust. Hij is inmiddels in de tachtig en leidt een rustig leven. Hij is als de dood voor zijn onderbuurman want die staat regelmatig aan zijn deur te schelden en te tieren. Hoogste tijd dus voor Mr. Visser om de boel weer tot bedaren te brengen.

  • S06E14 Muizenissen

    • October 28, 2021
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Papendrecht waar Jessica te kampen heeft met een enorme muizenplaag, die wordt veroorzaakt door de vogels van haar buurman. De harige beestjes hebben hun intrek genomen in Jessica's huis waar ze piesen, poepen en de boel kapot knagen. De buren in kwestie, Arie en Anita, vinden dat hun buurvrouw niet zo moet piepen. Hun geliefde parkieten zijn echt niet de bron van de muizenplaag. Inmiddels zijn beide partijen in een kat-en-muisspel verwikkeld geraakt en is het de hoogste tijd dat Mr. Visser naar Papendrecht afreist om dit conflict met huid en haar te verdelgen.

  • S06E15 Terror Terriers

    • December 9, 2021
    • SBS 6

    Mr Frank Visser reist af naar het Friese dorpje Kollumerpomp, waar Andrew en Marijke al zo'n tien jaar extreme overlast hebben van de keffertjes van hun buren. Die zouden niet zomaar blaffen, maar veel extremer dan andere hondjes. De buren in kwestie, Monique en Andy, vinden de klachten van de buren maar onzin. Hun geliefde viervoeters zijn echt niet drukker dan andere hondjes. En daarnaast vinden zij dat de buren van een mug een olifant maken. Inmiddels leven beide partijen als kat en hond en is het hoogtijd dat Mr. Visser naar Friesland afreist om een einde te maken aan dit conflict.

  • S06E16 Ellindeboom

    • December 16, 2021
    • SBS 6

    Mr. Frank Visser reist af naar Sommelsdijk op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Daar woont de 70-jarige Jannie al 32 jaar in een knusse vrijstaande woning. Maar haar woongenot wordt overschaduwd door de bomen van haar buren. Die zorgen namelijk voor een hoop ellende en Jannie ziet ze dan ook liever in de houtkachel belanden. De buren in kwestie, Jan en Gina, vinden dat alle klachten van Jannie geen hout snijden. Zij zijn juist dol op de bomen en vinden dat er van overlast geen sprake is. Jannie moet maar eens ophouden met dat gezaag over hun groene tuin. Inmiddels is er alleen nog maar hout en nijd tussen de buren, dus is het hoog tijd voor Mr. Visser om naar Sommelsdijk af te reizen om dit probleem met wortel en tak uit te roeien.

  • S06E17 Helmond

    • March 3, 2022
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af Helmond waar Elly en Jan de wanhoop nabij zijn. Want sinds ze een jaar geleden zijn verhuisd naar residentie Brouwhorst wordt hun woongenot flink verpest door hun buurman Peter. Hij zou namelijk intimideren, dreigen en schelden. De buren in kwestie zijn zich van geen kwaad bewust. Zij begrijpen niets van alle aantijgingen. Zij zijn juist degene die hier gepest worden. En met name buurvrouw Elly zou de grote boosdoener zijn, want die zou volgens Peter keihard over de galerij stampen om hem te pesten! Hoogste tijd dat Mr. Visser de rust in de residentie herstelt.

  • S06E18 Meppel

    • March 10, 2022
    • SBS 6

    Mr. Visser is onderweg naar Meppel waar Ilse voor honderden euro's aan hair-extensions heeft laten zetten in het thuis-salonnetje van kapster Cenitha. Maar na een paar maanden veranderde haar prachtige blonde coupe in één grote klittenbende. De kapster in kwestie, Cenitha, begrijpt er helemaal niets van. Zij zegt dat ze er alles aan gedaan heeft om Ilse een mooie blonde coupe te bezorgen. Volgens Cenitha moet het dan wel aan Ilse zelf liggen. Hoogte tijd voor Mr. Visser om dit conflict tot in de puntjes uit te zoeken.

  • S06E19 Schiedam

    • March 17, 2022
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Schiedam, waar Marcel sinds afgelopen zomer iedere ochtend uit zijn bed wordt gekukeld. En dat allemaal omdat zijn onderbuurvrouw opeens kippen en hanen in haar tuin is gaan houden. En sindsdien doet Marcel geen oog meer dicht. De onderbuurvrouw, Fadime, is groot dierenliefhebber en zich van geen kwaad bewust. Ze had eerder hanen die inderdaad af en toe kukelden, maar die heeft ze speciaal voor de buurman weggedaan. Ze snapt niet waarom de buurman nog steeds zo zeurt. Hoogste tijd dat Mr. Visser een einde maakt aan dit gekakel.

  • S06E20 Witte Paarden

    • March 24, 2022
    • SBS 6

    Mr Visser reist af naar het buurtschapje Witte Paarden. Daar bezit Jacqueline een piepklein kerkje die het nodige onderhoud kan gebruiken. In de loop der jaren is het kerkje volledig gerenoveerd en plaatst Jacqueline er een mooi hekje omheen. Maar wanneer haar buren zonder pardon het hek uit de grond trekken is voor Jacqueline de maat vol. De buren in kwestie, de familie Heerschop, ziet dat heel anders. Volgens hen heeft Jacqueline het hek op hun grond geplaatst en hadden ze dus het volste recht om het weg te halen. Hoogste voor Mr. Visser om de vrede te herstellen.

  • S06E21 Hilversum

    • March 31, 2022
    • SBS 6

    Mr. Visser reist af naar Hilversum, waar de 79-jarige Ria sinds een aantal jaar geen oog meer dichtdoet door de extreme feestjes van haar buurjongen. Elk weekend gaat het feest door tot in de late uurtjes en dat allemaal in de achtertuin van een rijtjeshuis. De buurjongen in kwestie, Robbie geeft toe dat hij in het verleden feestjes heeft gegeven, maar die feestjes, die geeft hij allang niet meer! Zelfs een lekker biertje drinken in de achtertuin is tegenwoordig al onmogelijk, want dan hangt de buurvrouw al gelijk schreeuwend uit het slaapkamerraam. En dat drukt behoorlijk de sfeer tijdens een avondje gezelligheid. Hoogste tijd dat Mr. Visser rust in de tent gaat brengen.

  • S06E22 Wehe-Den Hoorn

    • April 7, 2022
    • SBS 6

    Anja en Martin uit het Groningse Wehe-Den Hoorn kampen al jaren met een lekkende dakkapel. Gelukkig hebben ze een hele handige buurman, René, die wel bereid is om zijn buren uit de brand te helpen. Afgesproken wordt dat Anja en Martin de benodigde materialen aanschaffen en dat René de dakkapel vervolgens gratis renoveert. Maar aan al die burenliefde komt een einde als René plotseling het werk neerlegt en zijn buren achterlaat met een half afgewerkte dakkapel, met alle ellende van dien. Kortom, hoogste tijd dat Mr. Visser en Viktor afreizen naar het hoge Noorden om de inmiddels ernstig verstoorde burenrelatie eens flink te renoveren.

Season 7

  • S07E01 Pad gejat

    • September 1, 2022
    • SBS 6

    Mr. Visser en Viktor Brand reizen af naar Raamsdonkveer waar de oer-Brabantse Johan zich groen en geel ergert aan het tuinhuis van zijn buren Ad en Carola. Dat zou volgens Johan niet alleen spuuglelijk zijn, maar ook nog eens boven op hun gezamenlijke pad zijn gebouwd, waardoor Johan geen onderhoud meer kan plegen aan zijn garage. Kortom, genoeg voer voor een fikse burenruzie met een Brabantse twist.

  • S07E02 De moord gestikt

    • September 8, 2022
    • SBS 6

    Peter en Trien ervaren enorm veel overlast van de houtkachel van hun buren Marja en Jolanda. Niet alleen gaat hun gezondheid letterlijk in rook op, maar ze worden ook knettergek van de herrie als de buren hun houtblokken opstapelen in de garage. Kortom, hoogste tijd dat mr. Visser en Viktor als de brandweer naar Breda gaan om dit vuurtje te blussen.

  • S07E03 Over de grens

    • September 15, 2022
    • SBS 6

    Mr. Visser en Viktor Brand reizen naar het Groningse Sappemeer waar Edzert het flink aan de stok heeft met zijn buurman Bert. Die heeft namelijk zonder pardon de kettingzaag door zijn geliefde coniferen gehaald. De buurman in kwestie is zich van geen kwaad bewust. Volgens hem stonden de coniferen op zijn grond en heeft hij het recht om de coniferen om te zagen. Kortom, het is een welles en nietes verhaal, dus is het de hoogste tijd dat mr. Visser en Viktor naar Sappemeer gaan om een einde aan dit eeuwige gezaag te maken.

  • S07E04 Killercat

    • September 22, 2022
    • SBS 6

    Mr. Frank Visser en Viktor reizen naar Den Haag waar een zwarte kater, genaamd Giovanni, de hoofdrol speelt in fikse ruzie tussen Deborah en haar buren Gerda en Rob. Volgens die laatsten zou Giovanni een echte "killer" zijn die menig vogeltje in hun achtertuin oppeuzelt, en daar zijn ze op z'n zachts gezegd niet zo blij mee. De eigenares van de kat, Deborah, vindt het op haar beurt weer niet zo leuk dat de buren haar geliefde Giovanni met de dood bedreigen. Kortom, het hele zaakje is weer niet voor de poes!

  • S07E05 De grens bereikt

    • September 29, 2022
    • SBS 6

    Mr. Visser en Viktor reizen naar het Gelderse dorpje Lievelde. Daar woont de rasechte Achterhoekse Adele al haar hele leven op een boerderij, met een riante tuin grenzend aan die van haar buurman Jan. Maar sinds haar buurman vindt dat de huidige erfgrens deels door haar geliefde tuin loopt, is voor haar de grens bereikt. Kortom, genoeg voer voor een oer- Hollands grensconflict.

  • S07E06 De Zeeuwse bomentwist

    • October 6, 2022
    • SBS 6

    Mr Visser en Viktor reizen naar Axel in Zeeuws-Vlaanderen, waar Marie Jeanne en Christian zich groen en geel ergeren aan de bomen van hun buurman Vico. Die bomen verliezen namelijk zoveel blad, dat hun tuingenot flink wordt. De buurman vindt op zijn beurt dat het allemaal wel meevalt met de bladeren. Sterker nog hij wordt inmiddels gek van zijn buren die maar blijven zeuren over de overlast van zijn bomen. Kortom, hoogste tijd om dit conflict met wortel en tak uit te roeien.

  • S07E07 Blote man

    • January 19, 2023
    • SBS 6

    In het Friese dorpje Nijehaske worden Eddy en Ingrid telkens ongevraagd gefilmd door buurman Sytze, waardoor ze zich ernstig aangetast voelen in hun privacy. Als dan ook nog eens een blote man ten tonele verschijnt zijn de rapen helemaal gaar. Kortom, hoogste tijd dat mr. Visser en Viktor gaan onderzoeken of dit burendrama een Oscar verdient.

  • S07E08 Slag bij Arum

    • January 26, 2023
    • SBS 6

    In het Friese dorpje Arum is de strijd losgebarsten tussen het echtpaar Henny en Pieter en hun buurvrouw Anja. Zij zou namelijk een flink stuk van hun tuin hebben ingepikt, toen ze een nieuwe schutting liet zetten. Als mr. Visser en Viktor ter plaatse komen om de zaak te onderzoeken, doen zij een opzienbarende ontdekking. Wie van de buren zal in Arum zijn Waterloo vinden?

Season 8

  • S08E01 Je kont niet kunnen keren

    • February 2, 2023
    • SBS 6

    Het piepkleine Zeeuwse dorpje Baarland is het strijdtoneel van een jarenlange burenruzie over de brandgang. Volgens Adrie hebben zijn buren de brandgang tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks zijn kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt buurman Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt flink bereikt en is het de hoogste tijd dat mr. Visser en Viktor als de brandweer richting Baarland gaan, om dit conflict voor eens en altijd te blussen.

  • S08E02 De sigaar

    • February 9, 2023
    • SBS 6

    Mr. Bart Beuving en Viktor Brand reizen naar Capelle aan den IJssel. Daar heeft de 90-jarige Corry enorme overlast van haar kettingrokende buurvrouw. Telkens als ze haar balkondeur openzet, dringen de rookwalmen diep haar huis en haar longen binnen, met alle gevolgen van dien. Buurvrouw Yolanda is echter absoluut niet van plan om haar sigaretje op te geven. Zij vindt dat ze gewoon op haar eigen balkon mag roken. Omdat beide dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, is het hoogste tijd is dat mr. Bart Beuving bepaalt wie van de twee juridisch gezien de sigaar is.

  • S08E03 Het Wilde Westen

    • February 16, 2023
    • SBS 6

    Sinds mevrouw Eekma twee jaar geleden gezelschap kreeg van haar hond Cowboy, is het net het Wilde Westen op de galerij. Haar buurman kan de hond namelijk wel schieten en laat dat geregeld met een hoop gevloek en getier weten. Buurman Rupert zegt op zijn beurt dat de buurvrouw degene is die de hond tegen hem zit op te jutten. Want telkens als Rupert de buurvrouw met de hond tegenkomt, gaat de hond alléén tegen hem volledig tekeer. Inmiddels is het conflict zo hoog opgelopen dat je rustig kunt stellen dat de honden er geen brood meer van lusten. Hoogste tijd dat mr. Visser en Viktor naar Dordrecht reizen om een einde te maken aan dit conflict.

  • S08E04 Seksbom

    • February 23, 2023
    • SBS 6

    In het Limburgse Kerkrade staat de burenrelatie tussen Sabrina en haar bovenbuurman Mohammed al een tijdje op scherp. Volgens Sabrina ligt dat aan Mohammed en zijn gezin, die tot in de late uurtjes de boel op stelten zetten. Maar volgens Mohammed is Sabrina de schuldige. Zij zou namelijk zijn vrouw hebben voorgesteld om aan webcamseks te doen. Kortom, hoogste tijd dat mr. Visser en Viktor naar Limburg gaan om deze bom onschadelijk te maken.

  • S08E05 Mens erger je niet!

    • April 27, 2023
    • SBS 6

    In het Utrechtse Montfoort zorgt een serre voor een hoop misère tussen Anneke en haar buurvrouw Gerda. Vroeger kwamen de dames nog wel eens bij elkaar over de vloer om een gezellig potje 'mens erger je niet' te spelen, maar sinds Gerda het glazen gevaarte heeft laten bouwen, beperken ze zich alleen nog maar tot een potje 'pesten'. Kortom, hoogste tijd dat mr. Visser en Viktor afreizen naar Montfoort om te zorgen dat het spel voorgoed uit is.

  • S08E06 Gebrom

    • May 4, 2023
    • SBS 6

    De Arnhemse Joan wordt sinds twee jaar gillend gek van een mysterieuze bromtoon in het huis. Volgens Joan is het geluid afkomstig van haar buurvrouw. De buurvrouw in kwestie, Pamela, hoort het niet.

  • S08E07 Gebakken lucht

    • May 11, 2023
    • SBS 6

    Charlotte en Georgine verkopen hun gezellig pannenkoekenhuis aan Sacha. Zij vindt dat het stel haar gebakken lucht heeft verkocht en weigert daarom om het laatste deel van de koopsom te betalen.

  • S08E08 Ge-catnapped!

    • May 18, 2023
    • SBS 6

    Theo en Monique zijn oprichters van de stichting De Kittenmand. Ze vangen kittens op door middel van gastouders. Maar één van die gastouders weigert de kittens terug te geven.

  • S08E09 Kwaad bloed

    • May 25, 2023
    • SBS 6

    In Zaandam zijn de rapen gaar tussen Ivy en haar bovenbuurvrouw Radha. Volgens Ivy maken Radha en haar vriend de hele dag lawaai. Ivy zo gebukt onder alle herrie dat zij hun bloed wel kan drinken.

  • S08E10 Keukendrama

    • June 1, 2023
    • SBS 6

    Wim heeft een gloednieuwe keuken in zijn bungalow, maar wat een droomkeuken had moeten zijn, is veranderd in een regelrechte nachtmerrie. Rinus, de keukenboer, zegt dat er niet met Wim te praten valt.

  • S08E11 Gekmakend gekwetter

    • December 21, 2023
    • SBS 6

    De gepensioneerde Jan en Sjannie uit Spijkenisse zijn dol op tuinieren en brengen hun tijd het liefst door in hun mooie achtertuin. Het tuinplezier wordt echter behoorlijk verstoord door de hobby van de buurman. Die heeft namelijk een paar flinke volières vol luid kwetterende vogeltjes, waardoor Jan en Sjannie wel kunnen fluiten naar hun rust.

  • S08E12 De kont toekeren

    • December 28, 2023
    • SBS 6

    Mr. Frank Visser en Viktor Brand reizen dit keer naar Schiedam, waar de 65- jarige Joyce zich ergert aan haar buurvrouw Tatiana. Want wanneer de buurvrouw ongevraagd aan de geliefde coniferen van Joyce begint te snoeien is het bonje tussen de buren. Hoogste tijd voor Mr. Visser en Viktor om een einde te maken aan dit conflict.

  • S08E13 De beuk erin!

    • January 4, 2024
    • SBS 6

    Het jonge stel Anco (24) en Fenna (26) wil dolgraag de beukenhaag tussen hen en de buren verwijderen, maar daar willen de buren niks van weten. De buren in kwestie, Klaas (87) en Annie (82) die hebben de beukenhaag veertig jaar geleden eigenhandig geplant en vinden dat de buren er gewoon met hun tengels vanaf blijven moeten blijven! Kortom, hoogste tijd dat Mr. Visser en Viktor afreizen naar Heerenveen om te voorkomen dat de beuk erin gaat tussen deze buren.

  • S08E14 Schuttingtaal

    • January 11, 2024
    • SBS 6

    Selda uit Emmen heeft ruzie met haar buren Mick en Anne-Gerda. Die zitten volgens haar altijd aan de schutting te rommelen, waardoor deze beschadigd is. Als Mr. Visser en Viktor Brand arriveren blijkt de schutting slechts het topje van de ijsberg te zijn en vliegt de schuttingtaal hun om de oren. Kortom, hoogste tijd om aan dit conflict een einde te maken.

  • S08E15 Een wolf in schaapskleren

    • January 18, 2024
    • SBS 6

    Het woongenot van Ricardo en Corinda wordt zwaar verstoord door het constante geblaf uit de tuin van hun achterburen en daar wordt het stel hondsmoe van. De achterburen in kwestie, Jan en Sandra, zeggen dat hun trouwe viervoeters onwijs braaf zijn en helemaal niet uit zichzelf blaffen. Sterker nog, het zijn de buren die de gebeten hond zijn met hun geschreeuw. Hoogste tijd dat Mr. Visser en Viktor Brand afreizen naar Wolvega om een einde te maken aan dit geblaf.

  • S08E16 Buurtcafé? Weg ermee!

    • January 25, 2024
    • SBS 6

    De alleenstaande moeder Francis wordt gek van haar onderbuurman Dirk. Hij zou zijn werkloods gebruiken als hangplek voor zijn vrienden. Buurman Dirk vindt het allemaal onzin. Hij vindt dat hij daar mag zitten en vindt dat de buurvrouw niet moet zeuren. Hoogste tijd dat Mr. Visser en Viktor Brand afreizen naar Beverwijk om de harmonie te herstellen.

  • S08E17 Pakeerbotsing

    • February 1, 2024
    • SBS 6

    De 78-jarige Teuni uit Gorinchem heeft een parkeerprobleem. Haar buren parkeren hun auto's namelijk dermate asociaal dat Teuni haar eigen auto nauwelijks kan in- en uitparkeren. De ruzie hierover loopt zo hoog op dat de kemphanen elkaar inmiddels behoorlijk in de wielen rijden. Kortom, hoogste tijd dat mr. Visser en Viktor Brand naar Gorinchem afreizen om deze parkeerbotsing op te lossen.

  • S08E18 Brabantse blaaskaken

    • February 8, 2024
    • SBS 6

    Viktor Brand en mr. Bart Beuving reizen naar Eindhoven, waar de beveiligingscamera van Marga voor een hoop heibel zorgt met haar buren Wim en Annelies. Die hebben namelijk het gevoel dat Marga hen continu in de gaten houdt. Als Marga vervolgens ook nog eens een lekkage veroorzaakt, waardoor de geliefde kikkerverzameling van Annelies waterschade oploopt, escaleert de boel volledig.

  • S08E19 Rellende kinderen of gestamp jonguh!

    • April 22, 2024
    • SBS 6

    In het Brabantse Dongen worden Renate en haar vriend Twan horendol van de geluidsoverlast van de buren. Met name het gestamp op de trap zorgt voor veel ergernis. Buren Linda en Mark hebben een groot gezin en dat produceert nu eenmaal meer leefgeluiden. Hoogste tijd dat mr. Visser en Viktor naar Dongen reizen om rust in de tent te brengen.

  • S08E20 Je grenzen kennen

    • April 29, 2024
    • SBS 6

    Sinds de buurman van de 51-jarige Anna zijn bus pontificaal voor haar raam parkeert, wordt haar uitzicht geblokkeerd. Buurman Leo is zich van geen kwaad bewust: het is zijn eigen oprit, dus hij mag de bus daar gewoon neerzetten. Hoogste tijd dat mr. Visser en Viktor Brand naar Ter Apel gaan om een einde te maken aan deze uitzichtloze situatie.