Home / Series / Prázdniny / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Ide sa na chalupu!

    • June 28, 2017
    • Joi

    Jsou prázdniny a bratranci Jano, Laco a Zdeno mají plán. Chtějí strávit s dětmi a bez žen čtrnáct dní na chalupě jejich dědečka na Myjavě. Před odjezdem Jano zapomene, že s manželkou a průvodkyní Marikou slaví dvacáté výročí svatby. Své tři děti svěří proto Lacovi a jeho ženě Dáše, která pracuje v porodnici. S Marikou odjedou předem na chalupu, kde stráví romantický večer a noc o samotě. Chalupa má ale daleko do dokonalosti, nejde elektřina a místo moderního WC je latrína. Laco se mezitím doma musí vyrovnávat nejen se svými dvěma syny, ale také s dětmi Jana, ale zvládá to. Zdeno se právě oženil s porodní lékařkou Klaudií a vyženil i rozmazlenou dceru Lily. Klaudie s Lily tráví první noc v bytě u Zdena, kde budou bydlet. Lily zvyklá žít jen s matkou na Zdena žárlí. Ráno nechce se Zdenem odjet, obměkčí ji teprve matčin pláč. Zdeno se s Lacem setkávají na benzínové pumpě a pokračují v cestě na chalupu. Lily zjistí, že cestou ztratili se střechy auta jejího maskota, plyšového jednorožce. V nestřeženém okamžiku vystoupí a jde ho hledat. Zdeno zjistí, že není v autě až během další cesty. Vrací se a najde ji u autobusové zastávky. Lily ho obviní, že jejího jednorožce zabil, má utrženou hlavu. Nakonec se Lily nechá přemluvit a nastoupí do auta. Když dojedou na chalupu, Jano se právě snaží spravit elektřinu. Děti okamžitě s hrůzou zjistí, že v místě téměř není signál pro mobily a protestují. Ještě víc je vyděsí latrína. Jano, Laco a Zdeno najdou dědečkovu pálenku a usadí se v klidu před chalupou. Klid kvůli dětem však nemá dlouhého trvání. Všechny tři napadne, že čtrnáct dní bude až příliš dlouhá doba.

  • S01E02 Operácia mobily

    • July 5, 2017
    • Joi

    Tři bratranci Jano, Zdeno a Laco mají těžký úkol. Ukázat svým dětem, že přežít se dá i na kopaničářské chalupě bez počítače a televizoru. Jedna chalupa, dva týdny, tři chlapi, šest dětí, množství krásných i bláznivých zážitků, to jsou prázdniny, na jaké se nezapomíná. Idylické představy rodičů však narazí na odpor. Na chalupě není signál ani internet, děcka se nudí a celá sestava se mění na výbušnou směs těsně před explozí. Muži musí občas sáhnout na dno svých sil, aby na chalupě vydrželi dva týdny a nezbláznili se. 2. část . Děcka po prvotním šoku zažívají další nemilé překvapení. Jako správný tělocvikář se strýc Jano rozhodl, že každé ráno budou mít všichni bez výjimky rozcvičku na čerstvém vzduchu. Janovy tři děti jsou na tento rituál zvyklé, ostatní věru ne. Hlavně Zdenovi a Lacovi se to vůbec nelíbí. Kromě toho, že je třeba zvyknout si na jiné podmínky hygieny a stravovaní, je nutné chalupu zprovoznit. Jano rozděluje ůkoly a dospělým přiděluje malé pomocníky. Aby se děti nerozptylovaly, zabaví jim všechny mobily. Tato situace se nelíbí hlavně Lily, která vyvolá tajnou vzpouru. Na její čelo se postaví Ondrej. Když se chlapi rozhodnou pro chvíli oddechu při kartách a domácí pálence, děti neváhají a spřádají útok. Jelikož se Klaudia neumí nikomu na chalupu dovolat, začína panikařit, jestli se její jediné dceři něco nestalo. Dáša s Marikou se jí proto pokusí rozptýlit.

  • S01E03 Výstup na vyhliadku

    • July 15, 2017
    • Joi

    V průběhu několika prvních dní na chalupě děti pochopily, že se dokážou zabavit stejně jako jejich tátové, když byli malí. Poté, co se po náročné noci muži vzbudí, nemají ale z dětského nadšení velkou radost. Zejména Jano, který tak zavelí, že mu na dvě hodiny musí zmizet z očí. Děti poslechnou a odeberou se do lesa, kde Lili poprvé vyleze na strom, ale slézt z něj už nedokáže. Přese všechno se rodinná výprava ještě před polednem vypraví na túru k vyhlídce. I přes protesty některých jdou všichni společně. Na vedoucího výpravy se nominuje Jano. Jako učitel tělovýchovy a zeměpisu má nejvíce zkušeností, jeho kompas ale nefunguje. V lese tak všichni zažijí mnoho nepříjemných chvil a situací, protože netuší, kde jsou. Na chalupu se nakonec vrací jen skupinka výletníků, ta druhá zůstala někde v lese. Holky ve městě na sebe mají konečně víc času a rozhodnou se trochu si zasportovat. Ve fitku potkají nevlastního otce Laca, který tam je s neznámou mladou ženou. Dáša se rozhodne nenápadně zjistit, kdo tchánova neznámá je. Klaudie s Marikou jí v tom usilovně pomáhají.

  • S01E04 Tragula

    • July 22, 2017
    • Joi

    Zdeno sepíše seznam nákupu, do něhož si děti naporoučejí spoustu dobrot a zbytečností. Jano seznam proškrtá a odjedou se Zdenom nakoupit především jídlo. Ve vesnici potkají souseda, kterému nabídnou, že ho svezou domů. Netuší, že s ním pojede v Lacově autě také koza April, která má zažívací potíže. Laco mezitím hlídá děti a vaří guláš. Volají mu z domova důchodců, aby mu připomněli, že tam má odpoledne vystupovat. Laco se snaží vymluvit nebo získat za sebe náhradu mezi přáteli. Protože telefonuje, pověří Anežku, aby se starala o jídlo a s ostatními dětmi uklidila v chalupě. Děti během své potyčky rozbijí Lacovy elektronické klávesy. Guláš chytne, děti do něj nalijí pálenku a přidají další ingredience. Pálenku v demižonu doplní tím, co najdou – i denaturovaným lihem. Během jejich počínání vypadnou dveře od chalupy. Když se Zdeno s Janem vrátí, je čas na oběd. Guláš je ale nepoživatelný. Odpoledne si dospělí s dětmi prohlížejí staré fotky a chtějí si postavit káry, jako si stavěli v dětství jejich otcové. Jano, Zdeno i Laco se nadchnou a káry postaví z věcí, které najdou v kůlně. Jano navrhne, aby soutěžili v jízdě s kopce. Laco se chystá odjet do domova důchodců, jeho dětský tým chce přesto závodit a Laco se nakonec vrátí. Závod vyhraje. Také najde ve svém autě kozí bobky a myslí si, že koza chodí do jeho auta vyměšovat. Večer mužské skoro porazí pálenka, na zemi najdou klávesu, a zjistí, že zmizely dveře od chalupy.

  • S01E05 Ploštice a langoše

    • July 26, 2017
    • Joi

    Jednoho rána všichni zjistí, že mají v postelích štěnice. Jano zapálí oheň, v němž chce spálit všechno oblečení. Objeví se soused a poučí je, že šatstvo není třeba pálit, jen vydezinfikovat celou chalupu. Nabídne se, že přinese postřik a chalupu vyčistí. Protože část oblečení se spálila, nakoupí u Vietnamců, což se dětem nelíbí. Zdeno se zamotá do lži a před Lily řekne, že žádné dítě nemá. Lily se urazí a Zdeno si ji udobřuje zmrzlinou a slibem, že po návratu pojedou na nákup do Vídně. Všichni se vydají na koupaliště. Vstupné se Janovi a Lacovi zdá vysoké a část dětí dovnitř propašují zadarmo. Když jsou v bazénu, Zdeno opakovaně vyhazuje Lily do vzduchu. Lily plavat neumí a skoro se utopí. Ostatní ho pokárají a Zdeno se urazí. Jano s Lacem si z něj vystřelí s tím, že venku špatně parkuje auto. Zdena podruhé na koupaliště nechtějí pustit. Nakonec se všichni udobří. Po návratu na chalupu jim soused sdělí, že dovnitř ještě nemůžou. Jano rozhodne, že si udělají táborák a že budou spát pod širákem. Marika si v práci postěžuje svému šéfovi, že se jí rozbila pračka a že hledá někoho jako hodinového manžela, protože Jano je na chalupě. Šéf se nabídne, že ji pračku spraví. Přijde s lahví vína. Postupně si odkládá oblečení, což Marice zdůvodňuje tím, že je mu horko. Když zapnou elektrický proud, šéf dostane ránu a omdlí. Marika volá Klaudii a Dášu. Obě přispěchají a Klaudie se o šéfa postará. Než se prospí na gauči, Klaudie s Dášou, které ho zastihly v trenýrkách, si z Mariky utahují. Marice vůbec nepřišlo na mysl, že přišel kvůli něčemu úplně jinému. Mají z toho legraci, která je přejde, když Mariku šéf zavolá a sdělí jí, že by měla dát výpověď. Duchapřítomné kamarádky se s ním však vyfotografovaly, když spal, a pošlou mu fotografie. Šéf rychle změní názor.

  • S01E06 Karma je sviňa

    • August 2, 2017
    • Joi

    Jano jako správný učitel preferuje aktivní dovolenou. Děti je třeba vzdělávat i během prázdnin a nejlépe formou výletu. Rozhodne se, že všichni společně půjdou na výlet na Branč. Zdeno a Laco výlet bojkotují, Jano je však navnadí na to, že půjdou vlakem a tím pádem si mohou dát pivko. Ve vlaku je však dusno. Ondřej se pohádal s Gorazdem, Anežka je uražená na Lily, že se více baví s Miškem a Laco nemůže odpustit Janovi, že ho oklamal a do vlaku žádné pivo nevzal. Tuto hustou atmosféru prolomí náhlé zastavení vlaku záchrannou brzdou. Všichni jsou z vlaku vyhozeni a na hrad se musí dopravit pěšky. Atmosféra houstne a když už se po namáhavé cestě konečně dostanou na zříceninu hradu Branč, čeká je tam nemilé překvapení. Klaudia táhne po noční další směnu a je zcela vyčerpána. Její únava se podepisuje na komunikaci s pacientkami. I když se to snaží Dáša zachránit, ne vždy se jí podaří Klaudii umlčet. Nikdy není pozdě na šťastné dětství. Tři bratranci Jano, Zdeno a Laco mají těžký úkol ukázat svým dětem, že přežít se dá i na kopaničářské chalupě bez počítače a televizoru. Jedna chalupa, dva týdny, tři chlapi, šest dětí, množství krásných i bláznivých zážitků, to jsou prázdniny, na jaké se nezapomíná.

  • S01E07 To neurobíš

    • August 9, 2017
    • Joi

    Zdeno, Laco, Jano a jejich ratolesti se v hospodě potkají s místními špatnými chlapci. Vyklubou se z nich staří známí, kterých naši chlapi kdysi porazili ve hře "To neuděláš!". Děti to okamžitě zaujme, ale Zdeno ani ostatní otcové jim o nebezpečné hře nic nechtějí říct. Provokací Tibora, Pištu a Lojzy si nevšímají. Teda až do chvíle, kdy je oficiálně vyzvou na odvetu. Laco se rozhodne výzvu přijmout a díky prosbám dětí se přidají i ostatní. Pravidla jsou jednoduché - musíš splnit úkol, který ti vymyslí soupeř. Úkoly jsou však zákeřné. Děti se ze hry nesmírně těší, i když to místy vypadá tak, že větší radost mají dospělí. Do hry se úplně vloží a za každou cenu chtějí potvrdit vítězství, které získali před více než dvaceti lety. Jano dětem hru zakáže, jenže, jak je známo, zakázané ovoce chutná nejlépe. Nikdy není pozdě na šťastné dětství. Tři bratranci Jano, Zdeno a Laco mají těžký úkol. Ukázat svým dětem, že přežít se dá i na kopaničářské chalupě bez počítače a televizoru. Jedna chalupa, dva týdny, tři chlapi, šest dětí, množství krásných i bláznivých zážitků, to jsou prázdniny, na jaké se nezapomíná.

  • S01E08 Letná škola

    • August 9, 2017
    • Joi

    Janova zábavná letní škola se dětem nelíbí. Učení během prázdnin se zdá být padlé na hlavu i Zdenovi a Lacovi, kteří své děti vysvobodí ze spárů šíleného učitele. Když se ale pochlubí svým ženám, dostanou naopak vynadáno. A tak se všichni žáci znovu ocitnou v Janově škole. Lily je rozhodnuta proti učení bojovat a spolu s Ondrejem vymyslí plán. Po polední siestě, kdy už má Jano přichystané další testíky, jsou děcka pryč. Jano jim vyhrožuje, ale nikdo do školy nepřichází. Laco se Zdenem ale najdou vzkaz, který říká, že děti se vzbouřily a jestli je chtějí dospěláci najít, musí postupovat podle zašifrovaných indicií. Laco i Zdeno se u toho baví, ale Jano hru bere až příliš vážně. Začíná se honička, ve které jsou děti vždy o krok napřed. V tento den dostávají zabrat i ženy, které ve městě hlídají Dášinu sestru Simonu. Ta se zhroutila z rozchodu s milencem. Řeší to tak, že se nechá sbalit číšníkem a uteče s ním na studentský flám na koleji. Děvčata se ji, samozřejmě, podujmou zachránit, a trochu se jim to vymkne z rukou. Nikdy není pozdě na šťastné dětství. Tři bratranci Jano, Zdeno a Laco mají těžký úkol. Ukázat svým dětem, že přežít se dá i na kopaničářské chalupě bez počítače a televizoru. Jedna chalupa, dva týdny, tři chlapi, šest dětí, množství krásných i bláznivých zážitků, to jsou prázdniny, na jaké se nezapomíná.

  • S01E09 Kuny a bikiny

    • August 16, 2017
    • Joi

    Do chalupy na Myjavě se nastěhoval nezvaný host. Jano neomylně vydedukuje, že je to kuna. Existuje mnoho způsobů, jak se vetřelkyně zbavit, anebo jí odehnat. Past, lidské vlasy nebo taky tygří trus. Kromě kuny se však do blízkosti chalupy nastěhuje i další návštěva. Stan si tu postaví tři mladé cyklistky, kterým se pokazil bicykl. Bratrance Laca, Zdena i Jana tato návštěva trochu rozhodí, ale vzápětí velmi potěší. Anežce, Márii ani Lily se přítomnost cizích ženských nelíbí a navíc si vyslechnou jejich zvláštní tajemství. Děvčata chtějí, aby otcové ty tři cyklistky poslali pryč, ale oni jsou v té chvíli hlavami úplně jinde. Marika, Dáša a Klaudia pochopily, že chlapi to s děckama zřejmě zvládají s přehledem, a jim všem třem navíc schází manželé. A tak se i navzdory Dášiním prvotním protestům rozhodnou, že je na chalupě překvapí. Ale přijdou v tu nejnevhodnější chvíli. Nikdy není pozdě na šťastné dětství. Tři bratranci Jano, Zdeno a Laco mají těžký úkol. Ukázat svým dětem, že přežít se dá i na kopaničářské chalupě bez počítače a televizoru. Jedna chalupa, dva týdny, tři chlapi, šest dětí, množství krásných i bláznivých zážitků, to jsou prázdniny, na jaké se nezapomíná.

  • S01E10 Všade dobre, na chalupe najlepšie

    • August 16, 2017
    • Joi

    Po nočním policejním zásahu a nečekaném přivítaní překvapených maminek nastává výslech. Klaudia, Marika aj Dáša jsou zhroženy a pomalu jim dochází, co všechno se tu za ty dva týdny událo. To, co jim děti opisují jako super zážitky, ony vnímají jako totální katastrofu. Velí na okamžitý odchod do Bratislavy. Děti jsou nešťastné a dokonce i Lily odmítne jít s mámou domů. Chce zůstat se Zdenem. Ženy to vzdají a poslední noc se rozhodnou přespat na chalupě. Situace se upokojí, jenomže při ranním balení dětí najdou ženy pod polštářem Lily cizí bikiny. Důvěra, že chlapi s mladými cyklistkami nic neměli, se náhle rozpadá. Nejhůř to nese Klaudia, která se psychicky sesype a utíká pryč. Dáša aj Marika jdou s ní. Chlapi si to s nimi chtějí vydiskutovat, nemůžou však děti nechat na chalupě samy. Zavolají proto souseda, aby je pohlídal. Ten je ještě z předešlého dne mírně podnapilý, ale jiná možnost není. Nikdy není pozdě na šťastné dětství. Tři bratranci Jano, Zdeno a Laco mají těžký úkol. Ukázat svým dětem, že přežít se dá i na kopaničářské chalupě bez počítače a televizoru. Jedna chalupa, dva týdny, tři chlapi, šest dětí, množství krásných i bláznivých zážitků, to jsou prázdniny, na jaké se nezapomíná.

Season 2

  • S02E01 Už aby sme tam boli!

    • February 21, 2018
    • Joi

    Prešiel rok a znova sa blížia letné prázdniny. Našim hrdinom sa pomaly končia starosti spojené so školským rokom a premýšľajú, kde strávia dovolenku. Ich voľba je jasná – všetci chcú ísť na chalupu na Myjave, kde si to minulý rok decká so svojimi otcami naozaj užili. Tento rok však chcú ísť všetci spoločne – otcovia, deti, mamy – aj s najnovším prírastkom do rodiny, malým Oskarom Marcínekom, Zdenovým a Klaudiiným polročným synom. Aj napriek tomu, že Klaudiini rodičia, u ktorých teraz aj so Zdenom a Lily bývajú, ich od tohto nezmyselného výletu s tak malým dieťaťom odhovárajú. Ostatné deti si totiž už nevedia predstaviť leto bez toho, aby na chalupu šli. V uplynulom roku však v každej rodine došlo k zmenám, ktoré ovplyvňujú ich spoločný život. Marcínekovci stavajú dom, pretože ich rodina sa rozrástla. Kým ho postavia, bývajú u Klaudiiných rodičov, kde úplne stratili súkromie a tiež kontrolu nad výchovou Lily. U Jančichovcov je situácia hektická. Je koniec školského roka a Jano uzatvára známky. Okrem toho sa Gorazd dostal do problémov a hrozí mu dvojka zo správania. Laco sa snaží znovu dať dokopy skupinu Ofsajd, ale okrem neho sa z kapely už nikto neživí hudbou. Ostatní členovia dávajú prednosť práci. Preto si Laco doma privyrába ako učiteľ hudby. Mladá generácia však podľa neho nemá šajnu o tom, čo je to poriadny rokenrol. Pre všetky tri rodiny je spoločný odchod na chalupu vykúpením. Už samotná cesta však napovedá, že to nebude také idylické, ako si predstavujú. Po príchode na chalupu deti navyše zistia, že sused zmizol.

  • S02E02 Starostov pohár

    • February 23, 2018
    • Joi

    V chalupe je špina. Ženy to nedokážu prehliadnuť a pustia sa do veľkého upratovania. Chlapi im radšej nechcú stáť v ceste, a tak sa rozhodnú vziať deti na výlet. Klaudii sa tento model vôbec nepáči, preto vyvolá vzburu a navrhne výmenu rolí. Ženy pôjdu s deckami na výlet, chlapi upracú a ešte sa aj postarajú o Oskara. Nie všetky deti ale zdieľajú nadšenie svojich mám. Ukáže sa, že výlet s mamami nie je až taký zábavný a že maminky dokážu byť občas aj poriadne trápne. Chlapi ako žienky domáce dlho nevydržia. Barani ich vyprovokujú k tomu, aby sa pridali k dedinskému futbalovému mužstvu a pomohli im vyhrať Starostov pohár. Ako to však urobiť s malým Oskarkom na krku a ešte aj tak, aby sa to ženy nedozvedeli? Prešiel rok a naši hrdinovia sa rozhodli stráviť letné prázdniny opäť na myjavskej chalupe. Tentoraz vyrazili všetci spoločne – otcovia, deti, mamy – aj s najnovším prírastkom do rodiny, malým Oskarom Marcínekom, Zdenovým a Klaudiiným polročným synom. Aj napriek tomu, že Klaudiini rodičia, u ktorých teraz aj so Zdenom a Lily bývajú, ich od výletu s malým dieťaťom odhovárali. Ostatné deti si totiž už nevedeli predstaviť leto bez pobytu na chalupe. V druhej sérii Prázdnin opäť nebude chýbať množstvo krásnych i bláznivých zážitkov a dobrodružstiev, kopec vtipných situácií a veľa zábavy. Od chaotickej cesty na chalupu počnúc, cez starostlivosť troch mužov o nemluvňa, dedinský futbal, ženský wellness a stavanie sprchy až po výlet na bicykloch po myjavskej cyklomagistrále či výlet do jaskyne Driny. Do deja sa vrátia overené postavy a oživia ho aj postavy nové, ktorých bude naozaj neúrekom. Detskí diváci, dospelí i celé rodiny, ktoré si seriál obľúbili už pri jeho prvej sérii, sa majú rozhodne opäť na čo tešiť!

  • S02E03 Divoká jazda

    • February 28, 2018
    • Joi

    Pri schovávačke si Lily nájde úkryt v kurníku a spadne do slepačích výkalov. Na chalupe nie je teplá voda, a tak sa mamičky pohotovo rozhodnú vziať deti do hotela s wellnessom, kde sa umyjú a tiež zabavia. Chlapcom sa tento nápad nezdá a radšej chcú zostať s otcami. Kutil Jano sa pri tejto príležitosti rozhodne, že postaví sprchu. Chlapi ani baby však nezažijú svoj najlepší deň. Vo wellnesse sa situácia vyhrotí tak, že ho mamy s dievčatami musia predčasne opustiť. Jano zistí, že pri zakresľovaní sprchy nemyslel úplne na všetko. Zdeno zverí malého Oskarka do opatery Miškovi, Ondrejovi a Gorazdovi, čo nie je práve najlepší nápad. Oskarko to síce prežije, ale keby vedel rozprávať, chalani by z toho mali pekný malér. Po náročnom dopoludní si dospeláci zdriemnu. Lenže nechať šesť detí bez dozoru, to je poriadne hlúpy nápad. V druhej sérii Prázdnin opäť nebude chýbať množstvo krásnych i bláznivých zážitkov a dobrodružstiev, kopec vtipných situácií a veľa zábavy.

  • S02E04 Cyklovýlet

    • March 2, 2018
    • Joi

    Marike je stále zle. Všetci ju obskakujú a deti si nikto nevšíma. Tie však vedia, že trest za ukradnuté auto ich neminie. Snažia sa potrestať samy, a to tak, že usilovne upratujú. Všetko, čo spravia však situáciu len vyostruje. Mamy napokon zavelia, že deti treba zobrať na taký výlet, ktorý pre ne bude trestom. Jano mal pre všetkých v pláne cyklistický výlet po myjavskej magistrále. Deti sa však tešia a vyzerá to tak, že to skôr bude trest pre Laca a Zdena. Zatiaľ, čo výprava otcov a detí šliape k Mohyle Milana Rastislava Štefánika, Marikin stav sa zhoršuje. Dáša sa proti jej vôli rozhodne vziať ju do Bratislavy. Pri vymýšľaní tvrdého trestu pre deti si Jano spomenie na strašidelný zážitok z detstva, ktorý sa udial v stane hrôzy v pionierskom tábore

  • S02E05 Výlet so susedom

    • March 7, 2018
    • Joi

    Deti sa len pred chvíľou vrátili z cyklovýletu, a už sa nudia. Vyprovokujú Jana, aby vymyslel ďalší program. Jano má v ponuke návštevu jaskyne Driny. Nápad sa páči všetkým až na Klaudiu, lebo pre ňu to znamená opäť byť celý deň sama s Oskarkom. Zdeno sa podujme, že s ňou na chalupe zostane, ale Lily mamu uprosí. Veď bez Zdena by bol výlet o ničom. Výprava na čele s Lily ide za susedom, či náhodou nemá požičať auto, pretože všetci sa do toho Lacovho nezmestia. Sused žiadne auto nemá, ale môže ich do jaskyne odviezť na svojej „Princeznej“. A tak otcovia s deťmi idú na výlet spoločne so susedom, ktorý si po ceste robí zástavky a vybavuje všelijaké tajné záležitosti so svojimi kamošmi. Deckám sa to nepozdáva a varujú otcov, že sú zaiste súčasťou niečoho nelegálneho. Jano, Zdeno a Laco tomu najprv neveria, ale postupne nadobudnú vážne podozrenie. V druhej sérii Prázdnin opäť nebude chýbať množstvo krásnych i bláznivých zážitkov a dobrodružstiev, kopec vtipných situácií a veľa zábavy. Od chaotickej cesty na chalupu počnúc, cez starostlivosť troch mužov o nemluvňa, dedinský futbal, ženský wellness a stavanie sprchy až po výlet na bicykloch po myjavskej cyklomagistrále či výlet do jaskyne Driny. Prešiel rok a naši hrdinovia sa rozhodli stráviť letné prázdniny opäť na myjavskej chalupe. Tentoraz vyrazili všetci spoločne – otcovia, deti, mamy – aj s najnovším prírastkom do rodiny, malým Oskarom Marcínekom, Zdenovým a Klaudiiným polročným synom.

  • S02E06 Strejda

    • March 9, 2018
    • Joi

    Vo Vrbovciach sa zjaví Lišák, svetobežník a hlavne brat Laca Lehotského. Lišák najskôr urobí rozruch v krčme a potom aj na chalupe. Všetci sa z jeho prítomnosti tešia, až na Laca, ktorý má na brata ťažké srdce. Pripisuje mu totiž zásluhy na tom, že sa pred rokmi rozpadla jeho legendárna kapela Ofsajd. Decká však s Liškákom zažívajú kopec srandy. Klaudia stretne u pediatričky Luciu, snúbenicu svojho bývalého, ktorý je zároveň skutočný otec Lily. Lucia je tam aj s dcérou Emkou, ktorú Klaudia ako pôrodníčka pred rokom priviedla na svet. Klaudia by pred Luciou najradšej ušla, ale ona jej nedá šancu. Náhodné stretnutie považuje za osudové, pretože len nedávno s Tomášom hovorili o tom, že by sa obaja radi zblížili s Lily. Klaudia o tom nechce ani len počuť. V druhej sérii Prázdnin opäť nebude chýbať množstvo krásnych i bláznivých zážitkov a dobrodružstiev, kopec vtipných situácií a veľa zábavy. Od chaotickej cesty na chalupu počnúc, cez starostlivosť troch mužov o nemluvňa, dedinský futbal, ženský wellness a stavanie sprchy až po výlet na bicykloch po myjavskej cyklomagistrále či výlet do jaskyne Driny. Prešiel rok a naši hrdinovia sa rozhodli stráviť letné prázdniny opäť na myjavskej chalupe. Tentoraz vyrazili všetci spoločne – otcovia, deti, mamy – aj s najnovším prírastkom do rodiny, malým Oskarom Marcínekom, Zdenovým a Klaudiiným polročným synom.

  • S02E07 Kurz prežitia

    • March 14, 2018
    • Joi

    Zdeno je v šoku, že ho na kopci napadol vták. Okrem Lily mu nikto nechce veriť. Dravec si ho predsa nemohol pomýliť s hlodavcom! Zdeno však trvá na tom, aby zistili, o akého vtáka ide, môže byť predsa nebezpečný. Jano sa rozhodne, že deťom urobí náučný program nazvaný Kurz prežitia v lese bez výdobytkov modernej doby. Deti sa tešia, pretože namiesto výučby majú zábavnú súťažnú hru. Zdeno sa však nemôže sústrediť na hru, pretože vtáci číhajú práve v korunách stromov. Marika vždy túžila po krásnych bielych svadobných šatách. Keď sa vydávala, nemali s Jankom na ne peniaze. Klaudia s Dášou ju preto prehovoria, nech si ich v svadobnom salóne vyskúša. Nakoniec Marika skúša v obchode jedny šaty za druhými, až kým sa jej nepodarí jednu róbu poškodiť. Predavačka chce za poškodené šaty peniaze, ale Marika toľko peňazí nemá.

  • S02E08 Megalode

    • March 16, 2018
    • Joi

    Chlapi s deťmi sa v dedine zoznámia s Pištovou ženou. Keď Vierka zistí, že Jano je učiteľ, pozve ich k sebe domov. Potrebovala by doučovanie pre svoju dcéru, lebo v škole prepadla. Vo dvore sa okrem Jasmíny objavia ďalšie deti. Všetci sú prekvapení, že Tibor má dvoch synov, Indiána a Maroška. Decká sa s nimi hneď skamarátia, pretože im dovolia pomáhať pri stavaní lode. Keď sa však dozvedia Barani, že u Pištu sa rozťahujú Trúby, nabehnú tam a decká vyhodia. Hneď ako nešťastné deti prídu za otcami, Laco sa tak naštve, že Baranov vyzve na súboj. Každý tím si musí vyrobiť loď, a potom nech preteky na rybníku rozhodnú, ktorá loď je rýchlejšia. Do Bratislavy sa dotrepe Dášina mama, ktorá nerobí nič iné, len ohovára svojho bývalého manžela. Dáša to už nemôže počúvať, a tak sa spolu s Klaudiou a Marikou rozhodnú, že si spoločne vyrazia z kopýtka. Na single párty budú Violke robiť spoločnosť Klaudiina aj Marikina mama. Prešiel rok a naši hrdinovia sa rozhodli stráviť letné prázdniny opäť na myjavskej chalupe. Tentoraz vyrazili všetci spoločne – otcovia, deti, mamy – aj s najnovším prírastkom do rodiny, malým Oskarom Marcínekom, Zdenovým a Klaudiiným polročným synom.

  • S02E09 Nepozvaná návšteva

    • March 21, 2018
    • Joi

    Tomáš a Lucia sa rozhodnú ísť za Lily na chalupu. Ich svadba sa blíži a Lucia trvá na tom, aby jej Lily šla za družičku. Keď sa zjavia na chalupe, zistia, že tam sú tri dievčatá a oni netušia, ktorá z nich je Lily. Lily si z nich vystrelí a ukáže na Anežku. Nedorozumenie sa vysvetlí, keď nepozvanú návštevu zbadajú chlapi. Zdeno okamžite volá Klaudii, ktorá nakoniec dovolí, aby Tomáš a Lucia vzali Lily na obed. Ona však nechce ísť sama. A tak sa na obed vyberie celá chalupárska zostava. Lucia a Tomáš sa ocitnú pod paľbou zvedavých otázok. Lucia verí, že sa s Lily zblíži a tak ju pozve na zmrzlinu, ona však vezme všetky deti a spoločne jej to pekne osladia. Zdenovi táto situácia nie je ľahostajná. Veril, že Tomáš sa nikdy neobjaví a že on bude jediný Lilin otec. Marika stráži malého Oskara. Jej šéf ju však musí súrne poslať na letisko, preto sa ponúkne, že Oskarka postráži on. Ani v druhej sérii Prázdnin nebude chýbať množstvo krásnych i bláznivých zážitkov a dobrodružstiev, kopec vtipných situácií a veľa zábavy. Od chaotickej cesty na chalupu počnúc, cez starostlivosť troch mužov o nemluvňa, dedinský futbal, ženský wellness a stavanie sprchy až po výlet na bicykloch po myjavskej cyklomagistrále či výlet do jaskyne Driny.

  • S02E10 Kukuričné deti

    • March 23, 2018
    • Joi

    Zdeno sľúbil, že naučí Lily plávať. Jano pre tento účel zostrojí prístroj, ktorý vyskúšajú na rybníku. Zjaví sa tam tiež Lojzo s Indiánom a Maroškom. V skutočnosti sa prišli len ukázať, aby mali alibi, pretože sa chystajú kradnúť kukuricu. Lojzo pozvoláva všetky decká, aby ju zozbierali čo najrýchlejšie. Indián tvrdí, že s majiteľom poľa majú všetko dohodnuté. Keď však po nich začne ktosi strieľať, všetkým je jasné, že klamal. Chlapi sa zobudia pri rybníku a nevedia nájsť decká. Pribehne Maroško, ktorému sa podarilo ujsť pred starým Slivkom. Chlapi síce nevedia, čo od nich chce, ale bežia za ním. Zistia, že deti sú zajaté v maringotke. Anežku, ktorá bežala pred Slivkom, zastaví polícia. Keďže nenájdu rodičov pri rybníku, vezmú ju na policajnú stanicu a volajú Marike. Panika nastáva aj v Bratislave.

  • S02E11 PRÁZDNINY - MAKINF OF

    • April 7, 2018
    • Joi

    Prešiel rok a naši hrdinovia sa rozhodli stráviť letné prázdniny opäť na myjavskej chalupe. Tentoraz vyrazili všetci spoločne – otcovia, deti, mamy – aj s najnovším prírastkom do rodiny, malým Oskarom Marcínekom, Zdenovým a Klaudiiným polročným synom.

  • S02E12 PRÁZDNINY: Vianočné dobrodružstvo

    • December 19, 2018
    • Joi

Season 3

  • S03E01 Jeden za všetkých, všetci za jedného!

    • March 5, 2019
    • Joi

    Pomaly sa blíži leto a s ním aj čas na chalupárske dobrodružstvá. Deti sa už nevedia dočkať dňa, kedy sa s otcami vyberú na Kopanice. Otcovia však majú plnú hlavu povinností. Zo Zdena sa stal učiteľ telesnej výchovy a čakajú ho náročné pedagogické skúšky. Z Jana je po novom zástupca riaditeľa školy. Laco vkladá svoje úsilie do Miška, ktorý postúpil v speváckej súťaži, a dúfa, že so svojím talentom naloží lepšie ako on. Keď deti na chalupe zistia, že otcovia trávia viac času prácou a dokonca ani Jano nemá svoj legendárny zoznam výletov, vzbúria sa. Skonfiškujú rodičom mobily a pripomenú im podstatu spoločných prázdnin. Sú tam predsa preto, aby trávili čas spolu a zažívali dobrodružstvá. O tie však napokon v tretej sérii núdza nebude. Decká s otcami navštívia novozélandskú farmu s klokanmi, budú sa plaviť po Baťovom kanáli a zažijú aj zakázanú hru s Baranmi. Laco už pochoval svoju skupinu Ofsajd a teraz vkladá úsilie do Miška, ktorý postúpil v speváckej súťaži. Dúfa, že syn naloží so svojím talentom lepšie než on. Miško si však nedokáže predstaviť, že by kvôli súťaži nešiel s ostatnými na chalupu. O to viac, že s nimi tento rok ide aj Venca. Venca je Lacov desaťročný brat, ktorý prežíva ťažké obdobie, preto sa Laco rozhodne, že s nimi strávi prázdniny. Deti vymyslia plán, ako prepašovať Miška na chalupu tak, aby si to nikto nevšimol. Tajná akcia však nedopadne podľa ich predstáv.

  • S03E02 Votrelec v senníku

    • March 12, 2019
    • Joi

    Deti na chalupe zistia, že otcovia trávia viac času prácou a Jano dokonca nemá svoj legendárny zoznam výletov. Vzbúria sa, skonfiškujú otcom mobily a pripomenú im podstatu spoločných prázdnin. Sú tam predsa preto, aby trávili čas spolu a zažívali dobrodružstvá! Jano ich však vyzve, aby sami navrhli plán aktivít a výletov. Sú predsa už dosť veľkí na to, aby to zvládli, kým si oni ešte vybavia posledné veci v dedine. Deti vytrhne z nudy zvuk chrápajúceho muža v senníku. Netušia, kto to je, ale ich fantázia pracuje naplno. Keďže majú podozrenie, že by to mohol byť väzeň, ktorý nedávno ušiel z Ružomberka, zabarikádujú sa vo svojich izbách. Do svojho strachu vtiahnu nielen suseda, ale aj otcov, ktorí okamžite kontaktujú políciu. Nakoniec však tak či tak musia pátrať na vlastnú päsť a prídu na to, že v senníku sa im niekto zabýval. Miško sa rozhodne, že finále speváckej súťaže vyhrá, a preto neustále cvičí. Dokonca aj v nemocnici, kam ho Dáša počas služby musí vziať so sebou.

  • S03E03 Včely a Nový Zéland

    • March 19, 2019
    • Joi

    Sused okrem seba nasťahoval na chalupu aj úle s včelami. Keďže Anežka má silnú alergiu, Jano ho požiada, aby včely odviezol preč. Kým tak urobí, vyberú sa na výlet. Neďaleko sa totiž nachádza novozélandská farma, kde chovajú klokany. Pri vstupe na farmu otcovia s deťmi zistia, že nemôžu dostať množstvovú zľavu, lebo im chýba jedna osoba do potrebného počtu. A tak sa rozhodnú, že nájdu niekoho, kto sa k nim pripojí. Iniciatívny Venca hľadá záujemcu a, keďže nevie, o koho ide, privedie šialeného šoféra (Juraj Predmerský). Všetci okrem Vencu sú z neho zúfalí, pretože muž z rukáva sype vtipy a príšerne sa smeje. Pokúšajú sa ho zbaviť rôznymi spôsobmi, ale on si ich na farme vždy nájde. Nakoniec si ho odvezú na chalupu, kde s nimi strávi ešte aj noc. V Bratislave Klaudia necháva Oskarka Marike a Dáši, pretože zistila, že jej mama Vlasta ho rozmaznáva a napcháva sladkosťami. Dievčatá sa počas nákupov v obchodnom centre vyberú na kávu a malého Oskarka zatiaľ posadia na detský vláčik. Vláčik sa však po chvíli vráti bez neho...

  • S03E04 Plavba po Baťovom kanáli

    • March 26, 2019
    • Joi

    Ráno vo Vrbovciach by bolo úplne super, keby otcovia s deťmi nezistili, že šialený šofér (Juraj Predmerský), ktorý im robil spoločnosť na novozélandskej farme, je stále na chalupe. Aby sa ho konečne zbavili, Jano mu nahovorí, že dnes majú naplánovaný výlet na Baťov kanál. A hoci je to len výhovorka, deti Jana berú za slovo a na plavbu po Baťovom kanáli sa musí okamžite vyraziť. V Skalickom prístave nastane problém. Všetky lode sú obsadené. Našťastie, Laco spolu s deťmi uprosia zamestnankyňu požičovne, aby im poslednú loď požičala hneď po jej návrate z predchádzajúcej plavby. Loď prichádza a výprava otcov s deťmi na ňu nasadne. Ako sa však ukáže neskôr, je to úplne iná loď. Klaudiini rodičia Milan a Vlasta sa pohádajú. Milan je na svoju ženu až taký naštvaný, že sa rozhodne odísť z domu. V papučiach odchádza na ulicu a nasadne do auta k Lacovmu nevlastnému otcovi Vladovi (Jozef Vajda). Ten má práve namierené na chalupu.

  • S03E05 "Sajgon"

    • April 2, 2019
    • Joi

    Mladí Barani Indián a Maroško pozvali bratislavské dievčatá na návštevu do svojho lesného bunkra. Mária a Lily sú uveličené, pretože bunker je obrovský a perfektne zariadený. Keď o tom na chalupe porozprávajú chlapcom, vznikne plán postaviť si vlastný bunker, ešte lepší než majú Barani. Otcovia sa pokúsia deťom pri stavaní pomôcť, čím viac sa však zapájajú, tým dlhšie to deťom trvá, a tak deti svoj bunker nakoniec dostavajú samy. Keď ráno Laco zbadá výsledok, je ohúrený. Bunker mladých Trúb je úchvatný a má priliehavé meno Mravenisko. Decká zrazu zistia, že sa stratil Miško. Pred chvíľkou sa vybral po vodu a zostala po ňom len prázdna krhla s čudným odkazom. Mladý Barani ich vyzývajú, aby s nimi hrali Sajgon. Deti netušia, o čo ide. Laco ich však do Sajgonu okamžite zasvätí. Je to hra, v ktorej proti sebe hrajú vždy dve nepriateľské skupiny. Vyhráva ten, ktorému sa podarí rýchlejšie uniesť všetkých členov súperiaceho tímu a uväzniť ich vo vlastnom bunkri. Teraz je len na deťoch, či výzvu mladých Baranov prijmú. Mladé Trúby neváhajú ani sekundu.

  • S03E06 Lišák sa vracia

    • April 9, 2019
    • Joi

    Opäť bez ohlásenia a opäť s prekvapením prichádza do Vrboviec Lišák. Decká sa tešia, lebo vedia, že zažijú niečo lišákovsky zaujímavé. Venca má však na brata ťažké srdce, lebo odišiel, keď ho najviac potreboval. Lišák hneď vyťahuje silnú zbraň, domorodý rituál z Malawi. Na chalupu príde nová poštárka Katka, ktorá okamžite očarí celé mužské osadenstvo. Lišák je ňou ohúrený tak veľmi, až celkom zabudne na deti. Tie mu to, samozrejme, vyčítajú, a preto musí svoj čas začať deliť medzi ne a Katku. Snaží sa to robiť takým spôsobom, aby si to nikto nevšimol. Marika má opäť podozrenie, že šéf v cestovnej kancelárii jej nadbieha. Nechal jej totiž na stole bonboniéru s pozvaním na večeru. Marika je z toho zúfalá, ale Vlasta s Klaudiou jej radia, aby sa s ním stretla, a raz a navždy jeho pokusy ukončila. Marika si so sebou vezme Klaudiu aj Dášu. Kým všetky tri čakajú na šéfa, do bytu prichádza jej mama s akýmsi nápadníkom. Dievčatám neostáva nič iné, len sa pred nimi schovať.

  • S03E07 Cesta Lopúchovým lesom

    • April 16, 2019
    • Joi

    Na chalupe je treba poupratovať a nevyvlečie sa z toho nik. Aspoň tak si to otcovia naplánovali. Lily však uprosí Zdena, aby ju spolu so susedom pustil k zverolekárovi Chachmudovi po vyliečenú kozu Apríl. Apeluje naňho, že predsa ide o člena rodiny. Hoci Jano protestuje, Zdeno Lily pustí. Laco sa obáva, že otcovia budú musieť teraz ustúpiť všetkým deckám. Obava sa naplní a onedlho už deti sedia na vlečke traktora, ktorý smeruje k Chachmudovi. Keď výprava k zverolekárovi dorazí, sused zistí, že Apríl, ktorú sa mu snaží nanútiť, vôbec nie je tá jeho. Skutočnú Apríl odovzdal Chachmud omylom starému pánovi Sládečkovi, ktorý býva za Lopúchovým lesom. A tak sa celá výprava vyberie hľadať Sládečka, aby mu dali jeho kozu a vzali od neho Apríl. Cestou však narazia na Tomáša (Juraj Rašla), ktorý sa prišiel ospravedlniť Lily a všetkých chce pozvať na obed. Koza Apríl je však dôležitejšia, a tak sa Lilin biologický otec musí pridať k výprave. Na ceste Lopúchovým lesom narazia na trpaslíka, ktorý ich chce z lesa vypudiť. Primár Šupler prijme do nemocnice novú doktorku. Klaudia nadobudne pocit, že mladá gynekologička ju chce pripraviť o miesto.

  • S03E08 Honba za pokladom

    • April 23, 2019
    • Joi

    Zdeno pri vypratávaní dedovej truhlice nájde staré noviny, na ktoré si spolu s Lacom a Janom kedysi nakreslili akési detské čarbanice. V noci sa však strhne zo spánku, lebo si spomenie, že to nie je obyčajná kresba, ale mapa. Mapa k ich pokladu, ktorý v detstve zakopali ako odkaz pre budúce generácie. Mapa však nie je kompletná a Zdeno hneď všetkých zburcuje, aby našli aj ostatné časti. Keď mapu poskladajú, musia z nej ešte vylúštiť, kde presne sa poklad nachádza. Jano si spomenie, že do truhlice spolu s Lacom pred Zdenom schovali jeho obľúbenú hračku, a tak sa snaží nájdenie pokladu nenápadne znemožniť. Medzitým sa o hľadanom poklade dozvedia Barani, ktorí ich chcú predbehnúť a nájsť ho skôr. Lucia s Klaudiou sa stretnú v detskom kútiku. Klaudia sa chce Lucie zbaviť, ale ona trvá na tom, že postráži Oskarka, kým si Klaudia odskočí na toaletu. Na druhé ráno sa Lucia zjaví u Marcínekovcov a tvrdí, že Oskar jej dcéru Emu napadol a ohlási to na patričné úrady. Klaudia Luciu vyhodí z domu, ale Vlastička ju upozorní, že je to psychopatka schopná všetkého. Lucia sa vráti a Klaudia sa ju snaží presvedčiť, že je normálne, keď sa deti občas pobijú. Lucia však trvá na svojom, až kým ju Vlasta náhodou nepriotrávi jedlom.

  • S03E09 Horí!

    • April 30, 2019
    • Joi

    Decká sa v dedine stretnú s Indym a ten ich pozve domov pozerať večer Votrelca. Deti sa tešia a uprosia otcov, aby ich na noc k Tiborovi pustili. Keď Tibor zistí, že u nich má prespať šesť cudzích deciek, zavolá na stráženie svoju mamu, ktorá im pozeranie hororu prekazí tým, že televízor prepne na dokument o svätých. Deti sú naštvané, a tak sa rozhodnú, že utečú, aby si horor pozreli na susedovej telke v senníku. Keďže otcovia majú voľný večer, idú do krčmy na pivo a panáka. Tam stretnú Baranov, ktorí ich vyprovokujú, aby si s nimi zahrali karty. Kým otcovia hrajú karty, v ktorých ako obyčajne pôjde o veľa, deti pozerajú horor v senníku. Kábel od televízora začne iskriť a senník vzbĺkne. Deti sa ho snažia uhasiť, ale horí príliš rýchlo. Rozhodnú sa, že otcom sa s požiarom nepriznajú, a tak musia zahladiť všetky stopy. Violkin priateľ Oto pozve Dášu, Klaudiu aj Mariku na večeru k sebe domov. Chce urobiť Violke prekvapenie a požiadať ju o ruku. Ženy na večeri zistia, že Oto je prehnane poriadkumilovný a vlastne aj dosť divný. Tajne sa stretnú v jeho pracovni a riešia, či to Violke povedať. Pri odchode mu zničia šachovú partiu, ktorú má rozohranú už dva roky.

  • S03E10 Sme v tom nevinne!

    • May 7, 2019
    • Joi

    Ženám ostalo v Bratislave bez detí a mužov smutno, a tak sa rozhodnú vyraziť na Kopanice, aby ich prekvapili. Keď však na chalupu prídu, nájdu deti bez otcov. Tí totiž ráno odišli nakúpiť do dediny. Marika odchádza do dediny, aby kúpila veci na dokončenie torty, keď však zastaví s autom na námestí, zbadá Jana, Zdena a Laca nastupovať na autobus do Chvojnice. Ženy a deti si nevedia vysvetliť, prečo chlapi do Chvojnice odišli. Keď sa chlapi navyše dlho nevracajú, mamy s deťmi sa rozhodnú, že ich pôjdu hľadať. Vyberú sa po stopách autobusu. Zistia, že otcovia na konečnej zastávke v Chvojnici naozaj boli, lenže v okolí nič nie je, iba pustatina. Keď sa autami vracajú späť, Klaudia zbadá otcov vbiehať do Slivkovho kukuričného poľa. Aj napriek tomu, že decká svoje mamy pred Slivkom varujú, tie sa spolu s Vencom do poľa vyberú. Skončí sa to dobrodružne. Venca dostane soľnú ranu z pušky rovno do zadku a maminky sa dostanú do Slivkovho zajatia, keďže starý hospodár si myslí, že ide o zlodejov kukurice. Deťom sa nakoniec podarí spojiť sa s otcami, a tí musia maminky zachraňovať na policajnej stanici.

Season 4

  • S04E01 Všetko je inak!

    • September 2, 2020
    • Joi

    Prešiel ďalší rok a v rodinách Marcínekovcov, Jančichovcov a Lehotských sa všeličo zmenilo. Čo ale zostáva nezmenené, je ich priateľstvo a veľká radosť z toho, že pôjdu znova na chalupu na kopaniciach, kde ich čakajú tie najlepšie prázdniny. Keďže však deti rastú, okrem zábavy niektoré zažijú aj svoje prvé lásky... Toto leto našim deťom vôbec neprináša radosť. Na chalupe vo Vrbovciach robí partia Baranov veľkú rekonštrukciu a kvôli tomu sa odchod na kopanice odkladá. Deti zatiaľ musia tráviť čas v dennom tábore v bratislavskej ZOO. Vedomostná súťaž o zvieratách všetky decká totálne nudí, samozrejme okrem Anežky. Otravný priebeh tábora naruší Ondro s informáciou, ktorú sa ráno náhodou dozvedel od svojej mamy Dáši. Lilina mama Klaudia by vraj mala od zajtra nastúpiť do pôrodného sanatória v Ostrave a Lili sa tam má odsťahovať s ňou. Lily je zdesená.

  • S04E02 Tante Oľga

    • September 9, 2020
    • Joi

    Zdeno a Klaudia idú do Ostravy pozrieť kliniku, v ktorej by mala Klaudia pracovať. Zdeno má poslanie od Vlastičky a Lily - musí Klaudii poriadne znechutiť Ostravu. Keďže Vlasta a Milan sú mimo mesta, nemá kto postrážiť Lily a Oskarka. Klaudia sa rozhodne zavolať Zdenovu mamu Oľgu. Keď však zistí, že Oľga sa rozhodla Oskarka odplienkovať a vzala mu jeho obľúbenú hračku, rozhodne sa Oskarka vziať do Ostravy so sebou. Tante Oľga, ako jej všetci hovoria, ostáva strážiť Lily. Klaudia jej však zabudla povedať, že u nich sú ešte aj Anežka a Mária. A tak má Tante na starosti tri deti. Ondrej a Miško sú s Lacom v kultúrnom dome. Po tom, čo si zo všetkých zamestnancov vystrelia, Laco ich vezme k Zdenovi a poprosí Tante, aby sa postarala aj o nich. Pri odchode mu však volá Venca, ktorý je už na stanici a dúfa, že pôjdu na chalupu. A tak má Tante Oľga na starosti miesto dvoch detí - šesť. Prísna Tante Oľga núti deti upratovať a tie sa jej za to chcú pomstiť...

  • S04E03 Pán učiteľ

    • September 16, 2020
    • Joi

    Janovi Jančichovi vyšiel v časopise Pán učiteľ rozhovor o vzdelávaní. Jano je na to patrične hrdý, a preto sa snaží časopis zohnať vo Vrbovciach. V stánkoch ho nikde nemajú, pretože je iba na objednávku. Jano volá Lacovi aj Zdenovi, aby mu ho priniesli. Barani už s rekonštrukciou finišujú, a tak sa už všetci chystajú na odchod na chalupu. Najviac sa nevie dočkať Laco. V kultúrnom dome si vypíše dovolenku, ale zistí, že ako nový zamestnanec na ňu ešte nemá nárok. Vie, že tým všetky deti sklame, a tak sa rozhodne zohnať si podvodom potvrdenie od lekára. Tento aj ďalšie plány, ako sa dostať na chalupu, zlyhajú. Ide sa bez Laca. Lily je nahnevaná na Zdena, pretože nezvládol jej a Vlastičkin plán s Ostravou. Donúti žiarlivého Zdena zavolať Denisovi a ponuku za Klaudiu odmietnuť. Klaudia sa to samozrejme dozvie, ale pod tlakom Vlastičky pochopí, že to Lily ani Zdenovi nemôže urobiť. A tak sa do Ostravy nesťahujú...

  • S04E04 Päť kopaničiarskych živlov

    • September 23, 2020
    • Joi

    Ako to už býva zvykom, Jano Jančich vymyslí deckám na chalupe program. Všetkým sa však zdá byť trápny a málo dobrodružný. Sklamaný Jano sa naštve a rozhodne sa deťom urobiť taký dobrodružný deň, o akom sa im ešte nesnívalo. V noci všetko pripraví a oboznámi s plánom Zdena. Hra sa začína celkom drsne. Otcovia deťom zaviažu oči a vyvezú ich autom na neznáme miesto. Decká sa zatiaľ z hry smejú, ale keď zistia, že otcovia odišli a nechali ich niekde v lese, sranda ich prejde. Zistia však, že podľa indícií majú nájsť päť kopaničiarskych živlov. Anežku a Vencu hra chytí, ostatné deti ju hejtujú, lebo im príde typicky Jančichovská a nudná. Už pri prvej indícii sa odklonia od cesty, ktorú prichystal Jano, a tak sa z hry stáva naháňačka, kedy Zdeno s Janom hľadajú stratené deti. Tie si všetky indície vysvetlia inak, než boli zamýšľané, a tak zbytočne preplávajú jazero, v ktorom sa im zamočia všetky veci, zapália vatru zvrchovanosti a napokon si myslia, že majú letieť lietadlom...

  • S04E05 Lennon a prívesok

    • September 30, 2020
    • Joi

    Počas ranných nákupov sa Laco rozhodne, že urobí deckám radosť a kúpi im kohúta na výbornú tradičnú polievku. Keďže vypitvaný kohút sa mu zdá príliš drahý, kúpi živého. Na chalupe sa tým pádom chystá zabíjačka. Lenže kohút sa Lacovi stratí, vbehne deckám do izby a tie si ho okamžite adoptujú. Dajú mu dokonca meno Lennon, čím sa definitívne končí Lacov sen o polievke. Dnes je na kopaniciach hrozné teplo, a to je čas ísť schladiť sa na kúpalisko. Horúčava však k vode priláka aj Baranov. Tibor s Pištom a Lojzom si nenechajú ujsť príležitosť a relaxujúceho Laca v rámci srandy zhodia z nafukovačky. Laco po krátkom čase zistí, že počas baranských srandičiek sa mu z krku uvoľnil jeho vzácny rockerský prívesok. Život na kúpalisku sa zastaví a všetci prítomní sú donútení zúčastniť sa pátracej akcie. Nejde totiž o obyčajný prívesok, Laco ho dostal priamo od bubeníka skupiny Black Sabbath. Klaudia dnes zaskakuje v nemocnici za Andreu. Jednou z pacientiek, ktoré sa tam objavia, je Dášina sestra Kukina. Klaudia zistí, že Kukina je tehotná.

  • S04E06 Miňo a Marcel

    • October 7, 2020
    • Joi

    Na chalupe sa chystá veľká udalosť. Zdeno sa už nevie dočkať návštevy bývalého futbalového spoluhráča Marcela (Martin Nahálka). Od okamihu jeho príchodu je jasné, že Marcel a Zdeno majú množstvo spoločných spomienok na časy futbalovej slávy, a je zrejmé, že si jeden z druhého celý život robia srandu a chystajú si všelijaké nachytávky. Marcel však nepríde sám, privedie so sebou aj svojho syna Miňa (Šimon Šoltes). Decká čoskoro zistia, že Miňo je úplne rovnaký ako jeho otec. Zo začiatku sa im to páči, po celom dni žartíkov však už toho majú všetci plné zuby. Lenže Miňa s Marcelom to baví stále viac a viac. Zdeno, Jano, Laco a ich decká sa dohodnú, že je čas Marcelovi a Miňovi ich žartíky začať opätovať. Lenže nachytať tých dvoch sa zdá ako nemožné. Na druhý deň sa otcovia s deťmi vyberú navštíviť Holíčsky zámok. Tu by mali nájsť lepšie príležitosti Miňovi a Marcelovi ich fóriky vrátiť. V Bratislave medzitým dochádza k hádke medzi Klaudiinými rodičmi Milanom a Vlastou. Dôvodom je Milanov pokus o upečenie pagáčikov, ktorý Vlasta ani trochu nedokáže oceniť. Klaudii dôjde, že rodičom by po rokoch prospela spoločná dovolenka.

  • S04E07 Kutálej súdek!

    • October 14, 2020
    • Joi

    V krčme na kofole sa stretnú Barani a Trúby. Sú svedkami toho, že krčmárka na stenu vešia akúsi čudnú trofej s nápisom „Kutálej súdek 1969“. Tibor si po chvíľke spomenie, že presne tak sa volala súťaž v kotúľaní súdka z Vrboviec až do Turej a že jeho dedo tú súťaž kedysi vyhral. A tak si chce trofej zobrať domov. Vtedy však zasiahne sused a všetkým pripomenie, že tú súťaž kedysi dávno vyhral starý pán Marcínek, čiže Zdenov, Janov a Lacov dedo. Medzi Baranmi a Trúbami okamžite nastáva hádka, komu teda tá starodávna trofej patrí. Keďže sa však nijako nevedia dohodnúť, rozhodnúť sa bude musieť iba tak, že si tú starodávnu súťaž zopakujú. Už čoskoro sú dedinčania svedkami toho, že vrbovčianski Barani a bratislavské Trúby hore dedinou kotúľajú súdky v novodobej verzii súťaže Kutálej súdek! V Bratislave si medzitým mamy užívajú horúci deň pri bazéne. Dáši a Marike sa nešťastne podarí prehodiť cez plot frisbee. Klaudia je nahnevaná, pretože to frisbee má pre Zdena zvláštnu cenu a navyše skončilo u ich najhoršieho suseda, Fila. Lietajúci tanier treba od nepríjemného suseda získať späť. To však nebude ľahké, keďže práve nie je doma. Všetky tri k susedovi prelezú po rebríku a začne sa naozaj nečakané a veľmi dlhé dobrodružstvo.

  • S04E08 Lišák sa žení

    • October 21, 2020
    • Joi

    Na chalupu opäť prichádza Lišák (Pavel Liška) a ani tentoraz sa to nezaobíde bez prekvapenia. Všetkým oznámi, že sa ide ženiť. Jeho vyvolenou je Katka (Dominika Richterová), bačova dcéra z Vrboviec. Chcú mať malú skromnú svadbu na chalupe v kruhu najbližších. Chlapi túto novinku idú s Lišákom osláviť do miestnej krčmy, kde sa radostná správa rozšíri. A tak sa do príprav zapojí celá dedina a razom je zo svadby veľká udalosť. Katku poznajú v dedine od detstva, a tak sa všetci pozvú sami. Dokonca sa ohlási aj vzdialená rodina. Zvesti sa donesú aj do Bratislavy a na slávnosť sa rozhodnú prísť aj Klaudia, Dáša a Marika. Na ceste ich však zastaví pán Juriga, ktorému sa so ženou podarilo konečne splodiť dieťa. Keďže sa pôrod spustí predčasne, musia Klaudia s Dášou ísť odrodiť ich vytúžené dieťa ku nim domov. Nechcene im asistuje aj Marika. Na chalupe je zhon a všetci chystajú svadbu. Lišák so všetkými deťmi idú na stanicu vyzdvihnúť Katkinu tetu. Keďže nesie veľa vecí, chcú jej pomôcť, a tak nastúpia do vlaku, aby ju našli. Vlak sa však rozbehne, skôr než stihnú vystúpiť. Čas obradu sa ale neúprosne blíži, a tak na ďalšej stanici vystúpia a snažia sa chytiť autobus späť do Vrboviec. Ten im utečie rovno pred nosom. Horšie ale je, že vo vlaku zabudli Miška, takže musia najskôr nájsť jeho. Na chalupe sa všetci snažia pred Katkou utajiť, že Lišák zmizol.

  • S04E09 Ondro a Lily

    • October 28, 2020
    • Joi

    Jano má na dnešný deň podrobne naplánovaný cyklovýlet. Plány mu však skrížia Tomáš (Juraj Rašla) a Lucia (Dominika Kavaschová), ktorí prídu na návštevu aj s pubertálnym synovcom Davidom. Ten je na výlete z donútenia a patrične tak sa aj správa. Na chalupe okamžite odpíše všetky deti, až na Lily, s ktorou nájdu spoločnú reč. To sa však nepáči Ondrovi, ktorý si zvykol mať Lily len pre seba, a ona si zrazu rozumie s iným chalanom a smeje sa na jeho vtipoch. Keď si Ondrovu žiarlivosť všimne aj Venca, Ondro sa prizná, že Lily sa mu páči. Náklonnosť Davida a Lily si všimne aj Tomáš, ktorý spanikári a strhne so sebou aj Zdena. Obaja majú o dcéru strach, aby sa nezaplietla s takým grázlom. Hneď na začiatku výletu totižto Lily a Davida zatkol policajt za prekročenie štátnej hranice. Ženám sa nechcelo ísť na výlet na bicykloch, a tak si vymysleli náhradný plán - pohodový deň pri jazere. Pre Klaudiu až taký pohodový nie je, pretože sa k nim nanominovala aj Lucia. Tá sa okúpe v jazere, v ktorom sú sinice, a spustí okamžitú hystériu, že sa určite vyhádže a bude mať alergickú reakciu. Klaudia, Marika a Dáša s ňou musia hneď bežať do lekárne. Tam stretnú muža, ktorý im ponúkne na predaj chalupu. Luciu ponuka zaujme a hneď si predstavuje spoločné letá s Klaudiou. Zdesená Klaudia jej musí takého predstavy okamžite zaraziť, a tak sa ženy dohodnú, že Lucii tú chalupu poriadne zhnusia.

  • S04E10 Stratený kľúč

    • November 4, 2020
    • Joi

    Je čas odchodu a deťom ani chlapom sa ako vždy z chalupy nechce. Smútok však vystrieda panika, pretože Zdeno stratil kľúče od auta. A tak sa začína pátracia akcia. Naposledy ich dával do červenej nákupnej tašky, v ktorej Ondrej a Lily odniesli zvyšky jedla susedovi. Po ceste však stretli milého včelára, ktorému tašku darovali, lebo jemu sa tá jeho s medmi roztrhla. Jedinú stopu, ktorú majú, je med. Včelár deťom daroval jednu fľašku za ich ochotu. Do vyšetrovania sa zapoja aj mamy. Rozdelia sa na dve skupiny. Ich cieľom je nájsť starého včelára. Jedna skupina skúša zistiť viac o včelároch od suseda a tá druhá ide pátrať do dedinskej krčmy. Zdeno, Laco, Zdeno si berú so sebou Ondra a Lily, oni predsa vedia, ako včelár vyzeral. Idú na susedovo odporúčanie za včelárom Moravčíkom, ktorý má však na tvári klobúk so sieťkou a nie príliš prívetivú náladu. A tak sa snažia ho primäť, aby im ukázal tvár. Skončí to tak, že Zdeno stratí nervy a sieťku mu z tváre strhne. Ženy s ostatnými deťmi idú za včelárom Kilmičkom. To im poradili Barani, na základe toho, že med chutí ako od neho. Ani oni však nepochodia, ale za to museli kúpiť desať fliaš medu. Vlasta, ktorá berie situáciu do svojich rúk, posiela s náhradným kľúčom od Zdenovho auta Milana s Vladom. Ten však až na chalupe zistí, že nevzal správny kľúč. Privolajú preto policajného technika, ktorý sa nešťastnou náhodou v aute zabuchne. A keďže je vonku naozaj horúco, boja sa o jeho život.

Additional Specials