Home / Series / Jonge Valken / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Aflevering 1

    • October 18, 2017
    • Omroep MAX

    Documentaireserie waarin zes personen uit de vierde generatie van Van der Valk een jaar lang de hoteldeuren openen. Marije van der Valk en haar man Thijs staan op het punt een nieuw hotel te openen in Nijmegen-Lent. Tussen eerste bouwtekeningen en oplevering zitten 7 jaren van hard werken. Het hotel is klaar, maar moet nog worden ingericht. Op een zaterdag komt een groep van 50 vrienden die mammoetklus klaren. Ab de Bruijn is het tweede achterkleinkind van stamvader Martinus van der Valk. Samen met zijn vrouw Christa geeft hij leiding aan het hotel in Sassenheim en daar leert hij nu hun oudste zoon het horecavak onder de knie te krijgen. Zoon Bart zal in de toekomst dus ook hotelmanager worden, maar niet over het hotel waar zijn vader nu de baas is. Steven Zeeuw van der Laan en zijn vrouw Sandra zijn druk bezig met de bouw van een nieuw hotel. Vlakbij de Luxemburgse grens staan al vijf verdiepingen in de steigers. Van familie kun je leren dus hebben Steven en Sandra op de bouwplaats een barbecue georganiseerd voor zeventig familieleden. Zij komen kijken bij het hotel in aanbouw: geen kritischer publiek dan ooms, tantes, neven en nichten die allemaal met hetzelfde bijltje hebben gehakt.

  • S01E02 Aflevering 2

    • October 25, 2017
    • Omroep MAX

    Documentaireserie waarin zes personen uit de vierde generatie van Van der Valk een jaar lang de hoteldeuren openen. Annabel van der Valk is 25 jaar en woont en werkt in het hotel van haar ouders in Tiel. Het hotel heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan, maar is nog niet helemaal klaar. De bovenste verdieping wordt een skybar met uitzicht over de Betuwe en Annabel is verantwoordelijk voor de bouw en inrichting. Bill van der Valk was 21 jaar toen hij de leiding kreeg over Hotel Nootdorp. Inmiddels is zijn jongere broer daar nu de baas en is Bill verhuisd naar Hotel Schiphol. Met 625 kamers dicht bij de luchthaven is het altijd druk en geen werkdag is hetzelfde. Maar ondanks dit is er wel een routine. Esther Hammink werkt samen met haar man Jan-Willem in het Theaterhotel Almelo. Esther is verantwoordelijk voor het theater, Jan-Willem voor de keuken en het hotel. De ouders van Esther gaan dit jaar het hotel overdragen aan hun dochter, maar ze zijn nog steeds nauw betrokken.

  • S01E03 Aflevering 3

    • November 8, 2017
    • Omroep MAX

    Documentaireserie waarin zes personen uit de 4e generatie van Van der Valk een jaar lang de hoteldeuren openen. Steven Zeeuw van der Laan is bezig met de bouw van een nieuw hotel-restaurant in het Belgische Arlon. Marije van der Valk leidt Steve rond in het onlangs geopende Hotel Nijmegen-Lent en geeft hem goede raad. Ab de Bruijn deelt zijn kennis met een nichtje die bezig is met de bouw van een hotel in Amsterdam. De familieleden zien elkaar namelijk niet als concurrentie. Esther Hammink heeft het druk in het hotel in Almelo. Een theatershow is uitverkocht en dat betekent topdrukte in de keuken. Ook zien we hoe Annabel van der Valk zich voorbereidt om een speech te geven ter gelegenheid van de opening van de skybar op de 14e verdieping van Hotel Tiel. Zij is straks verantwoordelijk voor deze bovenste verdieping met haar vriend Johan.

  • S01E04 Aflevering 4

    • November 15, 2017
    • Omroep MAX

    Documentaireserie waarin zes personen uit de vierde generatie van Van der Valk een jaar lang de hoteldeuren openen. In Nijmegen-Lent komen een week voor Kerstmis 100 ouderen bij elkaar voor een kerstdiner. Al 12 jaar werkt Van der Valk rond kerst samen met het Nederlands Ouderen Fonds. In het pas geopende hotel van Marije van der Valk en haar man Thijs Boomkens in Nijmegen-Lent is in de middag een optreden van Willeke Alberti. Bill van der Valk heeft tijdens de kerstdagen de touwtjes strak in handen in Hotel Schiphol. Hij ontvangt ruim 3.500 gasten tijdens de twee kerstdagen. In Sassenheim is hetzelfde laken een pak. Bij Ab de Bruijn hebben 3.000 mensen kerst gevierd. Als de laatste gast op tweede kerstdag is vertrokken en het hele hotel van boven tot onder is opgeruimd alsof er niets is gebeurd, viert het personeel tot diep in de nacht een feestje.

  • S01E05 Aflevering 5

    • November 22, 2017
    • Omroep MAX

    Jonge Valken Annabel van der Valk en haar vriend Johan trekken in hun nieuwe woning en Esther en Jan-Willem verzorgen de catering rond een theatervoorstelling. Ab en Christa hebben wat te vieren en Steven en Sandra zoeken een chef-kok. Annabel van der Valk en haar vriend Johan woonden maanden in een kamer van Hotel Tiel. Nu is hun nieuwe woning klaar. In Jonge Valken blijkt dat Annabel haar slogan 'Lekker makkelijk met de lift naar je werk' ook na de verhuizing kan blijven gebruiken. Ze verkassen naar een appartement op de vierde verdieping van het hotel van haar ouders. Annabel is hier verantwoordelijk voor de goedlopende skybar. Almelo Topdrukte is er ook in het theaterhotel in Almelo. Esther en haar man Jan-Willem verzorgen hier iedere avond de catering voor 1400 bezoekers van de theatervoorstelling Het verzet kraakt. Ab en Christa de Bruijn van Hotel Sassenheim vieren een feestje omdat hun hotel genomineerd is voor een belangrijke horecaprijs in de categorie ‘best restyled hotel’. Nieuwe chef-kok In deze voorlaatste aflevering van Jonge Valken blijkt dat bij het opzetten van een nieuw hotel de daadwerkelijke bouw van het pand niet altijd het allermoeilijkste gedeelte is. Steven en Sandra Zeeuw van der Laan zijn druk met de realisatie van hun hotel in de Ardennen, vlak bij de Luxemburgse grens. Ze merken dat het bouwen van een solide team met capabele medewerkers behoorlijk lastig kan zijn. Ze hebben een chef-kok op het oog. Ze weten alleen nog niet of hij wel goed genoeg is. In het restaurant van zijn ouders in Apeldoorn probeert de keukenprins aan de gehele familie te bewijzen dat hij de chef-kok moet worden.

  • S01E06 Aflevering 6

    • November 29, 2017
    • Omroep MAX