Home / Series / Lockdown (2021) / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Zuur / 2055 / Nadja

    • January 18, 2021
    • VRT 1

    'Zuur'. Van Robin Pront. Met: Matthias Schoenaerts, Veerle Baetens. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering; Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. '2055'. Van Wouter Bouvijn. Met: Peter Gorissen, Tom Vermeir. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. 'Nadja'. Van Kaat Beels. Met: Emilie De Roo, Linde Carrijn. Wie van ons droomt er niet van een betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

  • S01E02 Zoveel ... / Franky & Mariel / Stella

    • January 19, 2021
    • VRT 1

    ZOVEEL... Regisseur: Maarten Moerkerke Scenarist: Josse De Pauw Acteurs: Kim Snauwaert, Bart Hollanders Hij is veroordeeld voor onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Zij heeft een jaar lang gewacht om hem in de gevangenis te bezoeken. Ze hadden iets bijzonders toen, al kwamen er weinig woorden aan te pas - achteraf gezien misschien zelfs te weinig - en dat is het enige wat ze nu wel kunnen doen... praten. Hij verlangt onhandig naar vroeger, zij wil weten wat er precies gebeurd is die fatale avond. Maar geen van beiden krijgt wat hij of zij wil: hij heeft immers niet zomaar iemand gedood... FRANKY & MARIEL Regisseur: Jan Eelen Scenarist: Jan Eelen Acteurs: Marjan De Schutter, Josse De Pauw Een gedreven vrijwilligster gaat tijdens de lockdown op gevangenisbezoek bij een verveelde nihilist. Wat begint als een normaal gesprek tussen twee volslagen vreemden, ontspoort al snel tot een strijd om zelfbehoud. STELLA Regisseur: Christina Vandekerckhove Scenarist: Christina Vandekerckhove Acteurs: Peter Van den Begin, Dominique Van Malder Wanneer de narcistische Bob de verjaardag van zijn dochter Stella vergeet, is het niet zijn vrouw Veerle die de bezoekersruimte binnenwandelt, maar Piet Hynemans.

  • S01E03 A plus jamais / Echo / Transfer

    • January 20, 2021
    • VRT 1

    'A plus jamais' - Van: Gilles Coulier / Scenarist: Julie Mahieu, Jonas Geirnaert, Gilles Coulier. Met: Mounir Aït Hamou, Johan Leysen, Isabelle Van Hecke. 24 december. Voor gedetineerden Rami en John is het een heel bijzondere dag in de gevangenis: hun laatste. 'Echo'. Van: Kato De Boeck, Flo Van Deuren. Met: Maaike Neuville, Circé Lethem. Een hoogzwangere vrouw bezoekt haar vriendin in de gevangenis een laatste keer voor de geboorte van hun kind. 'Transfer'. Van: Jonas Govaerts / Scenarist: Joey O'Bryan. Met: Anne-Laure Vandeputte, Gène Bervoets. Elias Duyster, een tot levenslang veroordeelde seriemoordenaar, krijgt tot zijn grote verrassing bezoek van zijn vervreemde dochter Fia. Elias hoopt op verzoening, maar het enige dat Fia van hem wil, is een handtekening onder een medisch attest. Vervolgens neemt hun gesprek een sinistere wending.

  • S01E04 Claude M. / Nora & Sam / Het slachtoffer

    • January 21, 2021
    • VRT 1

    'Claude M.' - Van: Dorothée van den Berghe / Scenarist: Michael De Cock. Met: Sara De Roo, Sachli Gholamalizad. Claude M., een alleenstaande moeder, zit een gevangenisstraf uit. Ze heeft geen andere keuze dan haar zoon Iwan achter te laten bij haar jongere zus Neda. 'Nora & Sam'. Van: Frederike Migom / Scenarist: Frederike Migom, Laura Schroeder. Met: Tine Embrechts, Joke Devynck. Nora is te net gekleed voor een gevangenisbezoek. Terwijl ze wacht op Sam, die opgesloten zit, spreekt ze tegen de lege stoel. 'Het slachtoffer'. Van: Michaël R. Roskam / Scenarist: Dimitri Verhulst. Met: Antoine Princen, Olivier Bony. Heel verbaasd dat hij überhaupt bezoek ontvangt, krijgt de gedetineerde van de cipier te horen dat het gaat om de enige persoon die nog in de gevangene geïnteresseerd is, namelijk: zijn slachtoffer.