Home / Series / TV3 Dokumentär / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Om professionella pokerspelare

    • January 22, 2004
    • TV3 (SE)

    I Sverige finns cirka 50 personer som tjänar miljoner på poker. De senaste årens spelboom på Internet har lockat många av de traditionella proffsspelarna. De använder kodnamn på nätet och vill inte tala om hur mycket de tjänar, men ofta drar de in 40-50 000 kronor per helg på nätpoker. Vi möter några av storspelarna, bland annat "The Giant" och "Fragell".

  • S01E02 Knark

    • TV3 (SE)

    Partyknarkande runt stureplan

  • S01E03 Ung Rebell

    • TV3 (SE)

    Varför blir man en ung rebell och vad för uppoffringar får man göra för kampen?

  • S01E04 John Holmes

    • TV3 (SE)

    Dokumentär om porrstjärnan John Holmes

  • S01E05 Min Första Miljon

    • TV3 (SE)

    Vägen mot den första miljonen med unga entrepenörer

  • S01E06 Blod svett och bajs Svenska kustjägare

    • TV3 (SE)

    Följ med i vardagen för de svenska kustjägarna

Season 2

  • S02E01 Barnet som fastnade i tiden

    • December 10, 2009

    Child frozen in time. Brittisk dokumentär från 2009. 16 år gamla Brooke Greenberg ser både ut som, och har en mental förmåga motsvarande den hos en sex månaders baby. Sedan hon var spädbarn har Brooke, trots tillväxthormoner, inte vuxit en centimeter. Läkarna förbryllas över denna medicinska gåta, och forskare tror att Brooke kan hjälpa till att lösa åldrandets gåta.

Season 6

  • S06E01 De är kända för att vara farliga, brutala och hämningslösa. Män som borde ratas av samhället men istället drunknar i friarbrev.

    • May 3, 2012

    I TV3 Dokumentär får vi möta Annelie som haft förhållanden med tre män som suttit inne för mord. Unga Kriss såg en bild av våldsmannen på nätet och det var kärlek vid första ögonkastet. Två månader senare åkte han in för grov misshandel. Säsongspremiären av TV3 Dokumentär handlar om kvinnorna som tänder på kriminella män. Rättegången mot Anders Behring Breivik pågår. Men bara kort efter att han gripits började brev från kvinnor att strömma in till häktet. På samma vis som de skrivit till Engla-mördaren Anders Eklund och Åmsele-mördaren JuhaValjakkala och till livstidsdömde pastorn Helge Fossmo. I TV3 Dokumentär får vi träffa två av de här kvinnorna bakom friarbreven. Vad faller de för och vad driver dem att skriva till de här kriminella männen? Annelie har varit tillsammans med tre män som alla suttit inne dömda för mord. I 30 år har hon besökt dem på anstalter och fängelser runtom i landet. Kriss såg en bild av mannen på nätet och föll pladask för hans farliga uppsyn, de stora tatueringarna och den maffiga guldkedjan runt halsen. Men inom bara ett par månader satt han i fängelse – dömd för grov misshandel, narkotikabrott och mordförsök. Den före detta yrkeskriminella Johan Darwich har suttit i fängelse i 14 år. Han har beskrivits som en av Sveriges farligaste män och har i många år fungerat som torped i Stockholms undre värld och är dömd för grov stöld, misshandel och mord. Under tiden han satt häktad blev han kontaktad av hundratals kvinnor. I programmet berättar han om sina upplevelser med de här kvinnorna. - Attraktionskraften är ju större när man sitter inne. Det har man ju märkt. När man kommer ut i den fria världen blir det annorlunda för kvinnan och hon söker sig till nästa, säger han. I programmet får vi även möta Rigmor Robert som är expert på kvinnors relationer till kriminella män. Hon är läkare och psykoanalytiker som bland annat har haft Helge Fossmo som kl

  • S06E02 Chock, tårar, glädje - svenska tonårsmammor berättar om sina liv

    • May 10, 2012

    De är tonåringar. Och de är föräldrar. I TV3 Dokumentär möter vi denna vecka unga mammor som berättar om sina val och kval inför föräldraskapet. Medan magen växer kommer omgivningens dömande blickar. Papporna drar sig dessutom oftast undan sitt ansvar. Att vara ung mamma är ofta tufft – men också fyllt av glädje. I Lizettes fall blev dottern hennes räddning. Ungefär en femtedel av alla 15-16 åringar blir gravida. Drygt 90 procent av dem väljer att göra abort. I kvällens TV3 Dokumentär – Unga mammor får vi möta unga tjejer som tillhör de där tio procenten och behåller sitt barn i magen. Linda är 14 år och gravid i nionde månaden. När hennes mamma Rosa fick veta blev hon chockad. Även hon fick barn i tidig ålder och förstår allt Linda kommer att missa i sin ungdom. - Jag tror inte att någon som är 14 år förväntar sig att bli gravid. Det var inte planerat. Jag använde inte p-piller och det var ju min första gång, säger Linda. I programmet berättar hon öppenhjärtigt om omgivningens glåpord, pappans svek och samtidigt glädjen efter förlossningen. Lizette skolkade ofta från skolan och rymde hemifrån. Precis fyllda 16 år blev hon gravid. Under de första veckorna av graviditeten förträngde hon för sig själv att hon väntade barn. Omgivningen fick heller inget veta. Till slut tvingades dock hon att berätta för sin mamma. Lizette ville göra abort men ultraljudet visade att hon var i vecka 26. Den första april 2011 föddes lilla Towa. Dottern visade sig bli Lizettes räddning. Helene Hörnfeldt är barnmorska på mottagningen i Upplands Väsby och kommer ofta i kontakt med unga mammor. Hon berättar om hur vanligt det är att pappan smiter undan ansvaret och en ung tjej som blir gravid påverkar ofta situationen för hela familjen.

  • S06E03 Esa Rano från Grannfejden i Vojakkala hittades mördad med en kula i huvudet

    • May 24, 2012

    Esa Rano, 51, hittades mördad i sitt hem i april. Han hade dödats med en kula i huvudet. För allmänheten är han känd genom den infekterade grannfejden i Vojakkala med familjen Grönfors. 2008 höggs han sex gånger med en yxa i huvudet av grannarna. Esa Rano överlevde mirakulöst – men var mer rasande än någonsin. I ett extrainsatt TV3 Dokumentär Special reser Robert Aschberg till Haparanda för att följa Esa Ranos kriminella bana. Plötsligt står Aschberg öga mot öga med den misstänkte gärningsmannen. Ingen trodde att han skulle överleva attacken. Men Esa Rano klarade sig trots att grannarna krossade hans skalle med en yxa i överfallet. Dådet var kulmen på den omtalade grannfejden med familjen Grönfors i byn Vojakkala som pågått i över 20 års tid. 2008 dömdes fem personer ur familjen Grönfors till fängelsestraff på upp till åtta år för överfallet. Robert Aschberg har vid flera tillfällen rapporterat om grannfejden i Vojakkala och Esa Rano. Samtidigt som familjen Grönfors utsatt sina grannar för terror har Esa Rano satt byborna i skräck. Nu i april hittades Esa Rano mördad med en kula i huvudet i sitt hem utanför Haparanda. Enligt flera ortsbor kommer beskedet om hans död som en lättnad. En kartläggning av Esa Ranos liv visar upp ett kriminellt register och ett hett temperament. I ett extrainsatt TV3 Dokumentär Special återvänder Robert Aschberg norrut för att gå i Esa Ranos fotspår. Det blir en våldsam väg från ett mörkt förflutet fram till idag. Robert Aschberg träffar flera personer i Esa Ranos närhet. En av dem är en 23-årig man. Bara några dagar efter intervjun häktas mannen – misstänkt för mordet på Esa Rano.

  • S06E04 Fångad i nätet på det lagslösa nätet

    • May 31, 2012

    Alexander Bard tog upp kampen mot Twitter. Linda Thelenius mot Facebook. Att få sin identitet kapad på nätet skapar enorma motgångar för den drabbade. För Anders Karlsson kostade Facebook-profilen honom jobbet. Han fick epitetet sexrektorn i media och är nu, tre år senare, nästintill utblottad. I TV3 Dokumentär denna vecka tar Sanna Lundell upp näthatet. Människor utsätts dagligen för hot och trakasserier på nätet. Men vad har man egentligen för rättigheter som utsatt på det laglösa nätet? En bild kan få snöbollseffekt och spridas över hela världen, identiteter skapas och utrymme för tolkningar kan kosta dig jobbet. Anders Karlsson vet. Han var en populär och hyllad rektor på gymnasieskolan i Luleå men fick sparken från sitt jobb efter att ha lagt ut privata bilder av sig själv på Facebook. Ledningen för skolan ansåg att bilderna och medlemskapet i vissa intressegrupper med sexanknytning var stötande och skadade skolans varumärke. Kollegorna vände honom ryggen och i tidningarna fick han epitetet sexrektorn. Tre år senare är han nästintill utblottad trots att han vunnit kampen mot gymnasieskolan och han söker fortfarande febrilt efter ett nytt jobb. Bloggaren Linda Thelenius har fått sin identitet stulen genom att någon har startat ett facebookkonto i hennes namn. Bedragaren sprider lögner och påhitt om Lindas liv. Linda och hennes familj har försökt stoppa sidan flera gånger utan att lyckas. Hon får träffa IT-brottschefen Anders Ahlqvist på Rikspolisstyrelsen. Han förklarar att fallet kan rubriceras som sexuellt ofredande. Ett brott som kan ge upp till två års fängelse. Men allt är inte så enkelt. Alexander Bard fick sitt twitterkonto kapat i flera veckor där någon i hans namn la upp en massa inlägg. - Jag skulle kalla det en virtuell våldtäkt, säger han. Bard blev förbluffad över att Twitters kundservice var obefintlig och gjorde därför en polisanmälan för att gå ut i tv och ber

  • S06E05 De lever med döden i hälarna

    • June 7, 2012

    På läkarbesöket kommer beskedet: du har drabbats av en dödlig sjukdom. Hur går man vidare efter en sådan dödsdom? I TV3 Dokumentär – med döden i hälarna får vi träffa tre personer som inte bara suttit på den stolen en gång – utan flera. Och de har lyckats ta sig tillbaka till livet med döden flåsandes i nacken. Frida, 24, skulle precis börja jobba igen efter mammaledigheten och hennes lille son var knappt ett år när hon fick cancerbeskedet. Hon är undersköterska och jobbade på akuten när hon slog i magen mot en sjuksäng. Hon trodde först att hon drabbats av inre blödningar, men röntgen visade något helt annat. Först tror läkarna att det är äggstockscancer och hon opereras. Men efter ytterligare komplikationer kommer provsvaren som visar att det är cancer i bukspottskörteln. Petra från Söderköping är unik. Hon har lurat döden flera gånger. Efter att ha drabbats av elakartad cancer två gånger förstörde cellgiftsbehandlingarna hennes hjärta. Nu lever hon med hjärtpump. Eftersom hjärtpumpen är en inopererad dator kan Petra inte göra saker som involverar vatten. Hon saknar att bada eller att gå i regnet. Hon kan heller inte bli gravid och barnlösheten är en stor sorg. Petra förlitar sitt liv på hjärtpumpen, och på den ryggsäck hon alltid har med sig där hon har extra batterier och reservdelar. - Jag har blivit väldigt rädd om min tid och värdesätter saker och ting mer för jag blir ständigt påmind om att jag har döden flåsandes i nacken, säger hon. Adryan har inga muskler. När han var tre år fick han den neurologiska diagnosen Duchennes muskeldystrofi, en sjukdom som gör att musklerna sakta förtvinar. Vid tretton års ålder satt han i rullstol, idag är han helt förlamad och har assistans dygnet runt. Adryan är en av de få med diagnosen som överlevt sin 30-årsdag. - Jag har lurat döden flera gånger och att fylla 30 var ångestfyllt, säger han.

Season 7

  • S07E01 Kvinnornas väg till helvetet och tillbaka

    • November 12, 2012

    De utsattes för brutala våldtäkter som lika gärna ha kunnat kosta dem livet. Och livet efter de hemska övergreppen blev ett helvete. I säsongspremiären av TV3 Dokumentär träffar vi tre kvinnor som överlevt möten med några av modern kriminalhistorias brutalaste gärningsmän. Kvinnorna som varit till helvetet och tillbaka. Vi ser det på löpsedlarna och hör det på nyheterna. Kvinnorna som utsätts för avskyvärda sexualbrott. I säsongspremiären av TV3 Dokumentär får vi möta tre kvinnor som utsatts för några av de värsta övergreppen i modern tid. De är offer i fall som skakat om ett helt land. I Västerhaninge våldtogs 2006 den då blott 13-åriga Nathalie av sin bästa kompis styvfar. Kompisen låg brutalt mördad i rummet bredvid. I programmet berättar hon om den hemska natten och den långa vägen tillbaka. Pia inledde ett två månader långt destruktivt förhållande med Eddy Larsson år 2000 - bara några år senare dömdes han till tio års fängelse för vållandet av 11-årige Bobbys död. Pia träffade Eddy genom en kontaktannons och förhållandet eskalerade snabbt under brutala former. Under två månader stod hon på något sätt ut med tortyren i det helvete hon hamnat i men när Eddy riktade sin uppmärksamhet mot hennes fyraårige son kände hon att hon var tvungen att hitta en väg ut. I mars 2004 är Johanna på väg hem efter en kväll på stan när hon blir överfallen och brutalt våldtagen av en man. Knappt ett år senare sker ytterligare en våldtäkt i samma område – denna gång slutar det med ett brutalt mord. DNA-proverna visade att gärningsmannen var densamma. Johanna lyckades komma ifrån det brutala mötet med livet i behåll, men minnena från den natten höll på att bli för mycket för henne.

  • S07E02 Sexmissbruket tog över deras liv

    • November 19, 2012

    De är beroende av sex. Det har blivit ett missbruk som tagit över deras vardag. Trebarnspappan Thomas kunde ha tre relationer vid sidan om sitt samboliv. Han träffade flera av tjejerna genom sitt jobb som personlig tränare. Lisa åkte på Finlandskryssningar och raggade på betydligt äldre män för att tillfredsställa sina eskalerande behov. I kvällens TV3 Dokumentär berättar sexmissbrukare om sitt beroende och hur de lyckats ta sig ur det. Sex är en stor del av våra liv - i fortplantningssyfte men också i form av ren njutning. Men det finns personer där sex har gått i från att vara ren instinkt till ett beroende. Liksom många andra missbruk orsakar det stora problem. Experten Erik Sundby berättar att 97% av alla människor som utvecklar ett sexberoende kommer från familjemiljöer där det redan finns ett missbruksbeteende. Thomas led under många år av ett grovt sexmissbruk som skadade honom själv och många personer i hans direkta närhet. Han bodde ett tag ihop med sin dåvarande sambo och sina tre barn från tidigare förhållanden – och kunde samtidigt ha tre pågående relationer vid sidan om. - Till slut blir konsekvensen av mitt missbruk så stor att jag antingen hamnar på dårhuset eller på bårhuset, säger han i programmet. Lisa går i behandling för sitt sexmissbruk. Hon åkte ofta på Finlandskryssningar som en ursäkt för att få utlopp för sina extrema behov. Men det eskalerade snabbt och hon låg med många gifta och oftast betydligt äldre män. Missbruket utvecklades hela tiden och hon klev ständigt över nya gränser. Amina är stripteasedansös och porrfilmsaktris som använder sitt yrke för att få bekräftelse. Hon började som glamourmodell men det övergick snart i att göra hemmagjorda porrfilmer. Amina såg inte sitt levnadssätt som ett missbruk då hon ansåg att hon mådde bra av det. Sexberoendet gjorde att hon valde just det här yrket. Men efter att ha träffat experten Erik Sundby i TV3 Dokumentär

  • S07E03 Stolt mamma ammar sin femåring

    • November 26, 2012

    Få saker upprör lika mycket som föräldrar som går emot normen för hur man ska bete sig. I kvällens TV3 Dokumentär får vi möta dem som vågar välja en annan väg. Vi får möta sexbarnsmamman som ammar sin femåring, föräldrarna som ger sina barn lchf-kost och paret som flyttade till Åland för att kunna hemundervisa sina barn. Alla tycks ha sin bestämda uppfattning kring hur ett barn ska uppfostras. I veckans TV3 Dokumentär möter vi föräldrar som valt att gå sin egen väg. Programledaren Sanna Lundell åker till Gnesta och träffar sexbarnsmamman Mikaela är en del av liten grupp i samhället – långtidsammare. Hon ammar fortfarande sin femåriga dotter Nikki och har inga planer på att sluta. När hon fick sitt första barn, som nittonåring, upptäckte hon att hon inte ville sluta enligt rekommendationerna. Paret Cecilia och Fredrik bor i Gråbo utanför Lerum. Som föräldrar blir de ifrågasatta eftersom deras barn får samma extrema hälsodiet som de själva lever på. Trots varningar från både läkare och omgivning vägrar Cecilia och Fredrik ge upp sin övertygelse att även små barn mår bra av lchf-kost. I Sverige råder skolplikt vilket betyder att alla barn måste utbildas i en skola som har godkänts av staten och följer den svenska läroplanen. Detta har gjort att ett tiotal svenska familjer som ändå vill hemundervisa sina barn tvingats flytta utomlands. Jenny och Nicklas har valt att flytta med sina tre barn till Åland för att kunna ägna sig åt hemundervisning. Nu lever de på existensminimum men är övertygade om att det är för barnens bästa.

  • S07E04 Ung och transsexuell – att vara fånge i sin egen kropp

    • December 3, 2012

    Att vara transsexuell innebär att man fötts i fel kropp med fel kön. Kroppen kan kännas som ett fängelse. I TV3 Dokumentär får vi möte Timmey som föddes som tjej men nu ska operera bort sina bröst. Sofie föddes som kille men tar kvinnliga hormoner för att hitta sin rätta identitet. Aleksa könsopererades för nio år sedan och blev den första transsexuella personen att arbeta på Dramaten. Ungefär 800 personer i Sverige har genomgått en könskorrigering och antalet som vill göra det ökar. I TV3 Dokumentär träffar vi tre unga transsexuella personer som berättar sin historia. Timmey, 20 år, föddes som tjej men har alltid vetat att han egentligen är en kille. Nu ska han genomgå den operation han har väntat så länge på. Kaoset inombords gjorde initialt att han gick in i en djup depression. Timmey ville inte leva längre. Sofie, 23 år, föddes som kille men har tagit kvinnliga hormoner i ett år som ett led i resan mot att bli en tjej. Hon lever nu tillsammans med sin pojkvän Alexander i Alvesta. Sofie var i yngre tonåren när hon började känna att något inte stod rätt till och att hon inte var bekväm i sin egen kropp. Aleksa, 30 år, har genomgått ett könsbyte och lever sedan nio år tillbaka som kvinna. Hon är skådespelerska och blev den första transsexuella personen som arbetat på Dramaten. Att få spela kvinnliga roller gör henne helt tårögd.

  • S07E05 Otroheten ökar i sverige och affärerna blomstrar

    • December 10, 2012

    Hundratusentals svenskar är otrogna mot sina partners. Hemliga kärleksmöten på billiga hotell har ersatts av dejtingsidor på internet – och här finns stora pengar att hämta för företagen. I säsongsavslutningen av TV3 Dokumentär  får vi veta hur otrohet i Sverige 2012. Vi träffar Dominika Peczynski som är chef för en otrohetssajt. Dessutom företagarna vars affärsidé är att hjälpa den bedragne att avslöja sin partner. I kvällens TV3 Dokumentär tittar vi närmare på hur det svenska vänsterprasslandet ser ut idag. En av de medverkande, Lasse, ser tydliga tendenser på att otrohet har ökat i Sverige. Han driver ett företag som gräver fram bevis och bekräftelse på snedsprång från framför allt mobiler. På kort tid har deras kundkrets tiodubblats. ”Maria” som misstänkte att hennes sambo var otrogen lämnade in hans mobil till Lasse, och fick sitt livs chock när hon upptäckte hur många kvinnor han hade träffat. Jane har startat en kvinnlig detektivbyrå där hon hjälper misstänksamma män och kvinnor att avslöja om deras partners är otrogna. Dominika Peczynski är Sverigechef för otrohetssajten Victoria Milan. Programledaren Sanna Lundell träffar henne och kollar hur snabbt man får napp på sidan genom att skapa ett fejkat konto.  Vi träffar också ”Louise” som är notoriskt otrogen mot sin man och inte har dåligt samvete för det. Louise anser att om hon mår bra så mår familjen bra. Beteendevetaren Ingemar Gens förklarar vad det är som driver oss att vara otrogna.

Season 8

  • S08E01 Bröt nacken - nu jagar han nya kickar

    • March 5, 2013

    En del människor måste leva nära döden för att känna sig levande. Johan är småbarnspappan som kräver av sin familj att få utmana döden genom att hoppa basejump. Fallskärmshopparen Karina Hallekim överlevde svåra krosskador när hennes fallskärm inte vecklade ut. Svenska fridykningsstjärnan Annelie Pompe var nära att förolyckas i Egypten. Och Daniel Bodin krossade fem av sju nackkotor när han skulle göra framåtvolt på en snöskoter. - Det är absolut det galnaste trick du kan göra idag, det är nästan FÖR dumt, säger Bodin. I det här avsnittet av TV3 Dokumentär möter Sanna Lundell människorna som söker extrema kickar och forskaren som förklarar deras livsstil. Karina Hallekim var professionell basejumper som visste att hon kunde dö vilken dag som helst. Hon var nära att få rätt. Under en uppvisning i Lausanne var olyckan framme när hennes fallskärm inte vecklade ut som den skulle. Trots krosskador i hela kroppen överlevde hon och längtar nu tillbaka till hoppandet. Annelie Pompe slog världsrekord i fridykning med 126 meter 2010. När hon skulle dyka till 128 meters djup ett par år senare tappade hon medvetandet och fick räddas ur djupet. Men hon har inte gett upp, utan siktar på att nå ner till 128 meter så snart det är möjligt. Daniel Bodin från Malung är en av världens mest extrema skoteråkare. Han har vunnit X-games, extremsportarnas inofficiella världsmästerskap. I januari 2012 bröt han nacken på fem ställen när han tränade på att bli först i världen med att göra framåtvolt på snöskoter. Trots detta tänker han fortsätta att göra extrema trick. TV3 dokumentär är med när han gör sitt första åk efter olyckan. Johan Kristoffersson är småbarnspappan och basejumpern från Gotland som lever för att göra livsfarliga fallskärmshopp från broar och torn. Hans familj får leva med rädslan för att han ska förolyckas, eftersom han inte kan tänka sig att sluta göra sina hopp.

  • S08E02 Desperat jakt på babylyckan

    • June 3, 2013

    De allra flesta drömmer om att skaffa barn någon gång i livet. En del ser det till och med som en mänsklig rättighet. Men det kan finnas många hinder på vägen innan babylyckan blir verklighet. I säsongspremiären av TV3 dokumentär träffar vi människor som av olika anledningar fått kämpa för att få barn. Programledare Sanna Lundell träffar bland annat det första homosexuella paret som fick tillstånd att adoptera. Robert och Fredrik var det första homosexuella paret i Sverige som fick tillstånd att adoptera. De provade flera olika adoptionsförmedlare, men trots tillståndet fick de ingen hjälp. Men de är beredda att kämpa ännu mer för att få barn. Vi möter också Maria, 47 år, som både har adopterat två barn och lyckats få ett biologiskt barn med provrörsbefruktning. En annan som kämpar för att få barn är Anneli, 42 år, som är egenföretagare i modebranschen. Hon har alltid drömt om en stor familj med många barn. Eftersom hon fortfarande inte träffat mannen i sitt liv har hon försökt bli gravid genom insemination vid en klinik i Köpenhamn, men det misslyckades. När vi träffar henne ska hon göra ett nytt försök.

  • S08E03 Motionärerna som tränar hårdare än eliten

    • June 10, 2013

    Idag har Maraton- och Vasalopp blivit vardagsmat för svenska motionärer. Den som verkligen vill utmana sig själv måste springa 200 kilometer långa lopp, löpa i extrema miljöer eller delta i mardrömstävlingen Iron man. Har hälso- och träningshetsen gått för långt när vanliga ”svenssons” tränar på gränsen till vad kroppen klarar av? Eller är det positivt? I kvällens dokumentär möter vi människorna som satsar hårdare än många idrottare i världseliten. - Är man uppe i tio mil börjar man möta sig själv och sin själ, säger Mia. Två av de nya extremmotionärerna vi träffar är tvåbarnsmamman Virva och Maraton-Mia. Virva cyklar två mil till jobbet varje morgon. På dagen tränar hon två gånger till innan hon återigen cyklar två mil hem igen. Virva menar att hon inte kan leva utan träningen. Maraton-Mia har på bara några år gått från soffpotatis till så kallad ultralöpare. Hon satsar nu på att springa ett lopp i Palermo där man springer i 24 timmar i sträck. Maraton-Mia förbereder sig med att springa sex timmar i sträck på en 400-metersbana. Vi möter också Lotta som tog sin träning till en så sjuklig nivå att hon fick ortorexi. Det är en form av träningsnarkomani besläktad med anorexia där den som drabbas blir extremt fixerad av träning, utseende och kost.

  • S08E04 De lurades av Sveriges värsta bedragare

    • June 18, 2013

    Den här veckan berättar TV3 Dokumentär om tre av Sveriges värsta bedragare. Det är människor som saknar empati och därför inte tvekar att ljuga för sina närmaste vänner. En del gör till och med sina offer gravida för att få makten över dem, för att sen misshandla dem och isolera dem socialt. - En psykopat är expert på att trycka ner sitt offer, säger professor Henrik Belfrage. I kvällens dokumentär möter vi tre kvinnor som fått hela sin tillvaro raserad av sina närmaste. Therese gifte sig och fick barn med en av Sveriges värsta sol och vårare, Carlitto. Det som började som en passionerad kärleksaffär slutade i en mardröm när det visade sig att Carlitto hade kontakt med uppemot 50 kvinnor samtidigt. Vi möter också Therese från Töreboda som är svårt skuldsatt idag efter att ha blivit förd bakom ljuset av sin bästa vän Ingela Jansson, också känd som Sveriges värsta kvinnliga bedragare. Den så kallade vännen köpte bilar, startade företag och lyxkonsumerade för miljoner i Therese namn. Ingela är en så hänsynslös psykopat att hon genom att gråta och klaga lyckades lura tingsrätten så pass att hon kunde fly från landet. Idag befinner hon sig i etiopiskt fängelse. Henrik Belfrage är professor i kriminologi vid Mittuniversitetet och forskningschef vid Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall. Han berättar hur bedragare och psykopater fungerar.

  • S08E05 Tjejerna som söker lyckan i Dubai

    • June 24, 2013

    Dubai är en av världens rikaste regioner. Här tävlar miljardärerna i skrytbyggen och lyxliv. Många söker sig också till Dubai för att söka solen, lyxen och de snabba pengarna. TV3 Dokumentär har träffat fyra svenska tjejer som jagar lyckan i det guldtyngda emiratet. Men det patriarkala och extremmaterialistiska samhället är också en tuff plats för kvinnor att arbeta i. Vi möter bland andra före detta fotomodellen Kristina som idag är flygvärdinna i business class på ett exklusivt flygbolag. Kristinas liv består mest av att festa i Dubai eller andra städer runt om i världen, ständigt flankerad av förmögna män. Pernilla har en chefsposition på Abu Dhabis omskrivna F1-arena Yas Marina Circuit, en anläggning som samlar jetsetare, playboys och förmögna affärsmän från hela världen. Mikaela från Borlänge jobbar som platschef och fitnessinstruktör på ett exklusivt gym och tävlar i hästhoppning på professionell nivå. Linnea var tidigare anställd på en frisörsalong i Dubai, men kände sig utnyttjad och bestämde sig för att starta eget. Linnea jobbar nästan dygnet runt för att uppnå sina drömmar. Dessutom träffar vi Nadia som levde och jobbade mitt i Dubais förtrollande nattliv, med generösa män som ville bjuda på allt. Till sist valde hon dock att flytta hem till Sverige för att livet i Dubai inte passade henne.

Season 9 - Svenska fall

  • S09E01 Döden i Arboga - Del 1

    • August 30, 2018

    Döden i Arboga del 1 av 2. Det började som en tidningsnyhet om en medelålders kvinna som påstods ha utnyttjat flyktingpojkar sexuellt. När polisen började nysta i Johanna Möllers bakgrund hittade de snart ond bråd död och en person som till synes hade förmågan att manipulera människor till nästan vad som helst. Snart hade Johanna Möller blivit en av de mest omtalade brottslingarna i modern svensk historia.

  • S09E02 Döden i Arboga - Del 2

    • September 6, 2018

    Döden i Arboga del 2 av 2. Sommaren 2016 chockas Sverige av en blodig familjetragedi i en idyllisk sommarstuga utanför Arboga. En tidigare ostraffad sexbarnsmamman misstänks ha mördat sin pappa, och försökt mörda sin mamma.

  • S09E03 Flickan som försvann

    • September 13, 2018

    Få kriminalgåtor har berört svenskarna så mycket som 17-åriga Lisa Holms försvinnande. Mitt i sommaridyllen Kinnekulle försvann hon spårlöst från sitt sommarjobb en junikväll 2015.

  • S09E04 Blodet ingen såg

    • September 20, 2018

    Vi tar upp mordet på Marina Johansson, och den kritiserade polisutredningen som plågades av många missar. Marina försvann mystiskt från sitt hem 2010.

  • S09E05 Miljonärsmordet

    • September 27, 2018

    Göran Lundblad mördades av sin egen dotter Sara och hennes pojkvän i Förlösa 2012, ett mord som gick rätt in i hjärtat på många svenskar. Motivet tros ha varit ett arv på många miljoner.

Season 10 - I huvudet på en mördare

  • S10E01 Anders Eklund

    • October 4, 2018

    I premiären granskas Anders Eklund som dömdes 2008 för morden på Engla och Pernilla. Redan 1994 dömdes Eklund för våld med sexuella inslag.

  • S10E02 Kim Johansson

    • October 11, 2018

    Den 4 maj 2013 är Vatchareeya Bangsuan hemma och pluggar hos sin expojkvän Kristoffer Johansson (numera Kim Johansson). Hon ses aldrig mer i livet efter den kvällen.

  • S10E03 Peter Mangs

    • October 18, 2018

    Under ett års tid höll Peter Mangs Malmöborna i skräck med oförutsägbara skjutningar mot människor med utländskt utseende. I media kallades han "Den nya lasermannen".

  • S10E04 Jonna Henningsson

    • October 25, 2018

    Jonna Henningsson står inte ut med att hennes expojkvän har gått tillbaka till sin tidigare flickvän. Kallblodigt åker hon till pojkvännens bostad och slår sin kärleksrival med en hammare.

Season 11 - Minnet av ett brott

  • S11E01 Polismorden i Malexander

    • November 1, 2018

    I premiären berättar kriminaltekniker Sonny Björck om jakten på polismördarna i Malexander, ett vansinnesdåd som chockade även luttrade poliser.

  • S11E02 Flickan som aldrig kom hem

    • November 8, 2018

    Den första dagen på påsklovet 1989 går en 10-årig flicka i Hörby hemifrån för att träffa sina kompisar. Hon skulle aldrig komma hem igen. Sex dagar senare hittas hon mördad. Lokalpolisen Alf Andersson i Eslöv får motvilligt i uppdrag att leda sin första mordutredning.

  • S11E03 Stureplansmorden

    • November 15, 2018

    Den 4 december 1994 drabbas Stockholm av en av Sveriges värsta masskjutningar någonsin. Efter att ha blivit nekade att komma in på Sturecompagniet återvänder två män beväpnade med ett automatgevär.

  • S11E04 Fallet Bobby

    • November 22, 2018

    Den 29 januari 2006 anmäler en mamma och hennes sambo att deras 10-årige son Bobby har försvunnit från en parkeringsplats utanför Göteborg.

Season 12 - Svenska fall

  • S12E01 Barnamorden i Arboga - Del 1

    • January 31, 2019

    Den 17 mars 2008 misshandlas Max, 4, och Saga, 2 till döds i ett radhus i Arboga. Deras mamma Emma Jangestig, 22, får svåra skallskador. Minuterna efter kommer barnens bonuspappa Torgny Hellberg hem och hittar sin döende familj i hallen. I första delen av Barnamorden i Arboga del 1 berättar vi om polisens inledande jakt på gärningsmannen och om det avgörande tipset som ledde till tyskan Christine Schürrer. För första gången får vi också höra Torgny Hellberg berätta om morden i en tv-intervju.

  • S12E02 Barnamorden i Arboga - Del 2

    • January 31, 2019

    Polisen har äntligen fått ett genombrott. Allt mer pekar mot att Torgnys semesterflört Christine Schürrer kan vara skyldig. Men kan den tidigare ostraffade tyskan ha mördat två barn och allvarligt skadat deras mamma? Kommer deras huvudvittne Emma att börja minnas?

  • S12E03 Rastplats 58

    • February 7, 2019

    Den 12 september 2008 försvinner Carolin Stenvall, 29 år, spårlöst på väg till en intervju. Polisens enda spår är hennes bil som hittas övergiven på en rastplats längs motorvägen söder om Gällivare.

  • S12E04 Den kvinnliga styckmördaren

    • February 14, 2019

    En kall höstdag hittar polisen plastsäckar med likdelar i Riddarfjärden i centrala Stockholm. Kroppen visar sig komma från en man, men hans identitet är en gåta. Trots att huvudet är svårt bränt lyckas polisen ta fram en fantombild.

  • S12E05 Finansmannen som mördade

    • February 21, 2019

    I mars 2015 hittas ett pensionärspar döda i sitt nedbrunna sommarhus utanför Jönköping. Polisen famlar i mörkret och lägger ner utredningen. Men när ännu ett pensionärspar hittas döda i ett brandskadat hus börjar polisen hitta skrämmande kopplingar.

  • S12E06 Torpeden från öst

    • February 28, 2019

    Våren 2009 blir oljemiljonären Thomas Gröndahl ihjälskjuten utanför sitt hem i Fagersta. Kan mordet vara ett klumpigt försök att komma åt Gröndahls arvsmiljoner?

  • S12E07 Mannen som lekte med döden

    • March 7, 2019

    Esa Rano blev rikskänd 2008 efter en grannfejd som slutade med att han mirakulöst överlevde ett våldsamt yxhugg i huvudet. Men påsken 2012 hittades Esa död. Var det en naturlig död, eller hade någon av hans fiender mördat honom?

Season 13 - I huvudet på en mördare

  • S13E01 Kjell-Åke Johansson

    • March 28, 2019

    I säsongspremiären granskar vi Kjell-Åke Johansson, en av Sveriges värsta sadister genom tiderna. Under flera månaders tid torterar han en kvinna på en gård i Aspa utanför Örebro så svårt att hon till sist dör. Men det är inte första gången Kjell-Åke Johansson plågar någon till döds.

  • S13E02 Edvin Gyllensvaan

    • March 28, 2019

    En sommardag i juni 2017 tejpar Edvin Gyllensvaan fast ett äldre par vid två köksstolar och skär halsen av dem. Den tidigare ostraffade småbarnspappan är en gåta för polisen.

  • S13E03 Mikael Hagelin

    • April 4, 2019

    Mikael Hagelin är bara 17 år gammal när han dödar sin mamma med fyrtio knivhugg. Efter fyra års ungdomsvård träffar han sin drömtjej, som trots hans mörka bakgrund litar på Mikael. Det ska inte dröja länge innan Mikael även hugger ihjäl sin sambo.

  • S13E04 Benita Hokkanen

    • April 11, 2019

    Långshyttanmordet blev ett av Sveriges mest uppmärksammade fall 2016, då en grupp på elva personer tillsammans planerar och genomför mordet på 61-åriga Madeleine. Under en utflykt stryper de Madeleine i bilbaksätet och sedan knivhuggs hon till döds.

  • S13E05 Billy Fagerström

    • April 25, 2019

    Tova Moberg, 19 år, är i sin pojkvän Billy Fagerströms våld. Han kontrollerar henne totalt och utsätter henne för utstuderad misshandel. I sin dagbok beskriver hon tortyren och sin rädsla för att dö.

  • S13E06 Janne Tuomela

    • May 2, 2019

    Janne Tuomela blir känd som "Den leende styckmördaren", efter att han i mars 2006 hugger ihjäl sin sambo. Han förvarar kroppen på balkongen innan han styckar henne och dumpar kroppsdelarna i en sjö.

Season 14 - En mördares bekännelse

  • S14E01 Cecilia och yxmordet

    • May 16, 2019

    Cecilia är dömd till 16 års fängelse för yxmord på sin man. Trebarnsmamman har hela tiden nekat till mordet, och har beskrivit sin man som en kontrollerande tyrann som misshandlade familjen psykiskt.

Season 15 - Svenska fall

  • S15E01 Äppelbomordet

    • September 5, 2019

    En ung tvåbarnsmamma försvinner den 20 juli 2003 efter att ha varit på konsert i Vansbro. Hennes sambo Jan-Erik Brandt vädjar i pressen och hela Äppelbo samlas för att leta efter henne.

  • S15E02 Den ofrivillige mördaren? - Del 1

    • September 5, 2019

    En 21-årig teaterstudent kliver ur en bil i södra Tyskland och hävdar för tysk polis att han kidnappats och sedan tvingats mörda sin vän och hyresvärd. Men är hans version av historien verkligen sann?

  • S15E03 Den ofrivillige mördaren? - Del 2

    • September 12, 2019
  • S15E04 Myntsamlaren Som Försvann

    • September 19, 2019

    Den 18 mars 2016 försvinner 59-årige Hans Johansson spårlöst från sitt hem i Sollentuna. Hans lever ett ensamt liv med psykisk ohälsa, men han äger en myntsamling värd över en miljon kronor.

  • S15E05 Mord utan kropp

    • September 26, 2019

    30 juni 2013, i en lägenhet i Trollhättan, hittar tillkallad polis blod med fotspår i hallen, en blodpöl i köket, och i sovrummet ett barn i spjälsäng. Barnets mamma - Ida Fässberg, 23 - är försvunnen.

  • S15E06 Kannibalen från Gävle

    • October 3, 2019

    En kvinna knivmördas i sitt hem i Gävle. Hennes sambo Tommie Karim larmar polisen. Polisen söker efter en man utefter det signalement som sambon anger, men hittar ingen.

  • S15E07 En ö i skräck

    • October 10, 2019

    I 2006 brinner Barbro Karlssons och Bertil Sandins hus på norra Öland ner till grunden. I brandresterna hittas parets kvarlevor. Rädslan för den mordiska pyromanen som går lös sprider skräck på Öland.

Season 16 - I huvudet på en mördare

  • S16E01 Martin Jonsson

    • October 24, 2019
    • TV3 (SE)

    Martin Jonsson misshandlade Lotta Rudholm till döds sommaren 2016. Tolv år tidigare slog han oprovocerat ihjäl 30-årige Niklas Westman. Men hur blev Martin en mördare med ett okontrollerat raseri?

  • S16E02 Albin Aspgren

    • October 31, 2019
    • TV3 (SE)

    Den 20 september 2014 kliver Albin Aspegren in på polisstationen och erkänner att han har mördat och styckat sin kvinnliga vän. Mordet är helt oförklarligt för omgivningen.

  • S16E03 Mikael Smeden Kittilä

    • November 7, 2019
    • TV3 (SE)

    Smeden Mikael Kittilä lever ett dubbelliv. Utåt sett träffar han kvinnor och arbetar som byggnadsarbetare. I hemlighet dejtar han homosexuella män som han binder fast och torterar.

  • S16E04 Jonas Runnemark

    • November 21, 2019
    • TV3 (SE)

    En till synes vanlig och lyckligt gift kille slår sin fru med en slägghammare i huvudet och slänger ner henne och deras baby i Dalby Stenbrott. Vad fick honom att så kallblodigt mörda sina närmaste?

  • S16E05 Bengt Karlsson

    • November 28, 2019
    • TV3 (SE)

    Bengt Karlsson var en omtyckt nattvandrare som engagerade sig i kvinnors trygghet. Men bakom den snälla ytan dolde sig en sexualsadistisk seriemördare som hade förgripit sig på kvinnor i hela sitt liv.

  • S16E06 Johan Fallqvist

    • December 5, 2019
    • TV3 (SE)

    Den 27 juli 2018 bestämmer sig 28-åriga Johan Fallqvist för att göra verklighet av sin morbida fantasi - att knivmörda en kvinna.

  • S16E07 Anton Lundin Pettersson

    • December 12, 2019
    • TV3 (SE)

    När en svartklädd ung man beväpnad med svärd dyker upp på skolan i Trollhättan tror folk att det är ett skämt. Anton är en tidigare ostraffad 19-åring som plötsligt begår ett brutalt massmord.

Season 17 - I huvudet på en gärningsman

  • S17E01 Örebromannen

    • January 30, 2020
    • TV3 (SE)

    Vi granskar serievåldtäktsmannen Niklas Eliasson, också kallad Örebromannen, som dömdes till tolv års fängelse. Finns förklaringen till Niklas kvinnohat i hans uppväxt?

  • S17E02 Kraftverkspappan

    • February 6, 2020
    • TV3 (SE)

    Den 14 augusti 2016 händer det ofattbara. I det lilla samhället Utanede utanför Östersund tar en pappa sin elva månader gamla dotter och kastar henne över kanten till en kraftverksdamm.

  • S17E03 Ljungbybedragaren

    • February 13, 2020
    • TV3 (SE)

    Ljungbybedragaren David Zlatariu är en av Sveriges genom tiderna värsta bedragare. Hans offer vittnar om en närmast overklig förmåga att invagga människor i förtroende.

  • S17E04 Barnflickan i Knutby - Del 1

    • February 20, 2020
    • TV3 (SE)

    Sara Svensson blev känd som Barnflickan för hela svenska folket när hon i januari 2004 mördade församlingsmedlemmen Alexandra Fossmo i Knutby utanför Uppsala.

  • S17E05 Barnflickan i Knutby - Del 2

    • February 27, 2020
    • TV3 (SE)

    Enligt Sara hade hon fått i uppdrag av Gud att döda. Sara dömdes senare till rättspsykiatrisk vård, men frågan är vad som gjorde att hon kunde låta sig påverkas till att ta en annan människas liv.

  • S17E06 Bunkerläkaren

    • March 5, 2020
    • TV3 (SE)

    Martin Trenneborg blir nationellt känd som Bunkerläkaren när han i september 2015 kidnappar eskortflickan Isabell och låser in henne i sin egenbyggda bunker djupt inne i de småländska skogarna.

  • S17E07 En svensk IS-krigare

    • April 30, 2020
    • TV3 (SE)

    Michael Skråmo blir känd som den svenska IS-terroristen när han ansluter sig till Islamiska Staten. I klipp uppmanar han människor att begå terrordåd, och snart blir han internationellt efterlyst.

  • S17E08 Stalkermördaren

    • May 7, 2020
    • TV3 (SE)

    En novembernatt tar sig en man in hos 24-åriga Maria. Mannen slår den sovande kvinnan i huvudet med en stekpanna och hugger sedan ihjäl henne. Mannen som mördat henne är hennes före detta kollega.

  • S17E09 Kapten Klänning

    • May 14, 2020
    • TV3 (SE)

    Göran Lindberg blir hyllad för sitt arbete med att lyfta jämställdhetsfrågor och sexuella trakasserier inom poliskåren. Men samtidigt, köper han sex av unga kvinnor som han våldtar och misshandlar.

  • S17E10 Blattelito

    • May 21, 2020
    • TV3 (SE)

    Den kontroversielle Abbe Blattelito har över 100 000 följare på Instagram. När hans ex-flickvän hittats död tror man först att det handlar om ett självmord, men snart riktas misstankarna mot Abbe.

Season 18 - Svenska fall

  • S18E01 Kvinnan i källaren

    • March 19, 2020
    • TV3 (SE)

    Våren 2017 anmäls Therese Palmkvist försvunnen. Först vid polisens tredje besök i hennes hus nås ett genombrott, och polisen får syn på några röda hårtestar som sticker fram bakom en vedstapel.

  • S18E02 Cyanidmordet

    • March 26, 2020
    • TV3 (SE)

    En ambulanshelikopter larmas till i en bostad i Furusund där guldsmeden Ove Dolk har hittats livlös av sin sambo. Det som först verkade vara ett naturligt hjärtstopp, börjar nu likna ett giftmord.

  • S18E03 Vem mördade Susann?

    • April 2, 2020
    • TV3 (SE)

    Den 24 juni 2010 ringer det på dörren hemma hos Susann Sallinens. När hon öppnar - med en bebis på armen - skjuter någon henne med tre skott i huvudet.

  • S18E04 Mordet på Anna Lindh – del 1

    • April 9, 2020
    • TV3 (SE)

    En eftermiddag är Anna Lindh på NK när en okänd man plötsligt knivhugger henne till döds. Nu måste mördaren hittas till varje pris, annars riskerar Sverige att få sitt andra ouppklarade ministermord.

  • S18E05 Mordet på Anna Lindh – del 2

    • April 16, 2020
    • TV3 (SE)

    Polisen har gripit mannen som kallas 35-åringen för mordet på Anna Lindh. Samtidigt har några vänner till en Micke reagerat på att deras vän beter sig märkligt och meddelar polisen sina misstankar.

Season 19 - Svenska fall

  • S19E01 Högsbomannen

    • September 3, 2020
    • Viaplay

    Mitt i natten i den lugna Göteborgsförorten Högsbo, blir en 50-årig man knivhuggen i sitt hem av en okänd person som sedan flyr. En till attack sker några månader senare, och då med dödlig utgång.

  • S19E02 Flygvärden som dödade

    • September 10, 2020
    • Viaplay

    Efter en villabrand i Rotebro, en till synes tragisk olycka, hittas en omkommen kvinna. Snart inser man att branden var anlagd och kanske inte ens ämnad för den förolyckade kvinnan.

  • S19E03 Mannen i badkaret

    • September 17, 2020
    • Viaplay

    En fastighetsskötare gör en fruktansvärd upptäckt hos en av sina hyresgäster. I lägenhetens badkar ligger resterna av en förruttnad kropp. Kan polisen verkligen hinna ikapp förövarna?

  • S19E04 Livsfarlig kärlek

    • September 24, 2020
    • Viaplay

    Ungdomarna Abbas och Sina blir förälskade i varandra, men Sinas familj förbjuder relationen och paret beslutar sig för att fly. Men kommer familjen låta det ske utan att ta upp jakten efter dem?

  • S19E05 Kuppen mot Nationalmuseum

    • October 1, 2020
    • Viaplay

    Innan jul år 2000 utsätts Nationalmuseum för landets största konstkupp någonsin. Konstverk till ett värde av 370 miljoner kronor, försvinner. Nu måste polisen använda udda metoder för att lösa fallet.

  • S19E06 Dödsdömd mördare

    • October 8, 2020
    • Viaplay

    En ung kvinna hittas mördad utanför en gymnastiksal i Nacka. När polisen börjar gräva i hennes förflutna upptäcker man det fanns någon som betraktade henne på håll. En person fylld av avundsjuka.

  • S19E07 Mördare på flykt

    • October 15, 2020
    • Viaplay

    25-åriga Anna hittas brutalt mördad i sin nya lägenhet i Karlstad. När polisen utreder mordet tyder allt på att gärningsmannen kan vara en person som hon träffat tillfälligt.

Season 20 - I huvudet på en mördare

  • S20E01 Jimmie Andersson

    • October 22, 2020

    Jimmie Andersson var 22 år och tidigare ostraffad när han mördade en 73-åriga kvinna. Tiden före mordet hade han blivit isolerad och tankarna på att mörda hade börjat uppta allt mer av hans tid.

  • S20E02 Ingemar Andersson

    • October 22, 2020

    Tidigt en morgon är Susanne på väg till jobbet. Det hon inte vet är att hennes tidigare sambo väntar på henne, beväpnad med ett gevär. Vad driver en skötsam man att brutalt mörda kvinnan han älskat?

  • S20E03 Henrik Lugn

    • October 22, 2020

    Henrik Lugn släpps från fängelset april 2018, två dagar senare har han mördat sin sambo. Ex-flickvänner berättar hur Henrik kunde vara charmig och kärleksfull för att i nästa sekund få raserianfall.

  • S20E04 Ulf Olsson

    • October 22, 2020

    1989 hittas en 10-åriga flicka våldtagen och mördad. Ett halvår senare hittas en 26-årig kvinna mördad. Morden skulle förbli ouppklarade i nästan 15 år innan ett tips leder polisen till Ulf Olsson.

  • S20E05 Andreas Johansson

    • October 22, 2020

    Efter en fotografering i augusti 2010 stryper Andreas Johansson en 17-årig tjej till döds och våldtar henne. Utredningen kommer visa att han spenderat dagarna med att jaga unga tonårstjejer på nätet.

  • S20E06 Rödebypappan

    • October 22, 2020

    Skotten i Rödeby 2007 kom att dela Sverige i två läger. Hur kunde en vuxen flerbarnsfar med berått mod skottskada en 16-åring och döda en 15-åring med sitt gevär, och dessutom undgå fängelsestraff?

  • S20E07 David Sjöblom

    • October 22, 2020

    När David Sjöblom greps för ett brutalt rånmord 2001, kunde polisen inte ana vad som väntade. Under utredningens gång börjar han erkänna flera brott. Är David en seriemördare eller bara en mytoman?

Season 21 - Svenska fall

  • S21E01 Mordet på Wilma

    • February 4, 2021

    I november 2019 försvinner sjuttonåriga Wilma och hela Uddevalla engagerar sig i försvinnandet. Efter några dagar hittar man blod i hennes och pojkvännens lägenhet, men Wilma är fortfarande försvunnen.

  • S21E02 Dubbelmordet i Linköping: del 1

    • February 11, 2021

    I oktober 2004 hugger en okänd man oprovocerat ihjäl en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna mitt på gatan. Innan kvinnan avlider hinner hon berätta att gärningsmannen var i 20-årsåldern.

  • S21E03 Dubbelmordet i Linköping: del 2

    • February 18, 2021
    • TV3 (SE)

    Åren går men polisen har inte gett upp att hitta dubbelmördaren. Efter en lagändring 2019 får polisen möjlighet att använda sig av kommersiella släktforskningsdatabaser för att hitta gärningsmannen.

  • S21E04 Döden på Klissberget

    • February 25, 2021
    • TV3 (SE)

    En 33-årig man hittas ihjälskjuten nära Sundsvall. Det visar sig vara en man som har skaffat sig många fiender och polisen listar i början av utredningen ett femtiotal personer med möjliga motiv.

  • S21E05 Mantorpsmorden

    • March 4, 2021
    • TV3 (SE)

    Den 12 juni 2017 hittas ett äldre par brutalt mördade och tejpade hemma på sin gård utanför Mantorp. För att lösa mordet måste mordutredarna nu använda sig av noggrant polisarbete i klass med CSI.

  • S21E06 Kvinnan i skogen

    • March 11, 2021
    • TV3 (SE)

    Sista gången Fatima Berggren sågs vid liv var på hennes 57-årsdag i maj 2017. Ärendet betraktas först som en kidnappning, men polisen inser snart att det handlar om mord.

  • S21E07 Jakten på Akilov

    • March 18, 2021
    • TV3 (SE)

    Den 7 april 2017 blev Stockholm ännu en i raden av städer som utsatts för ett våldsamt terrordåd. Vi följer i avsnittet polisens extremt intensiva jakt på terroristen Rakhmat Akilov.

Season 22 - I huvudet på en gärningsman

  • S22E01 Trippelmördaren

    • April 8, 2021

    Utåt sett verkar Ragnar Nilsson vara en helt vanlig kille. Samtidigt är han något av en enstöring. När polisen en dag i maj 2010 larmas till hans hem, hittar man tre personer som blivit brutalt mördade.

  • S22E02 Billdalsmannen

    • April 8, 2021

    1995 blir en 8-årig flicka våldtagen när hon är på väg hem från skolan. Fallet förblir sedan olöst i 25 år. Men när fallet närmar sig preskription når polisen plötsligt ett genombrott i utredningen.

  • S22E03 Hammarmannen

    • April 8, 2021

    En ensamvarg som bestämt sig för att mörda. Under 2018 och 2019 begår 20-åringen flera överfall mot personer på promenad i Sollentuna. Upprymd över vad han gjort ringer han till SOS för att skryta.

  • S22E04 Giftänkan

    • April 8, 2021

    En kvinna ringer till SOS om att hennes sambo plötsligt blivit sjuk, varpå han körs akut till sjukhus. Det kommer visa sig att hon försökt giftmörda sin sambo - och det är inte heller första gången.

  • S22E05 En serievåldtäktsman

    • April 8, 2021

    Den 23-årige mannen hade framtiden framför sig, men efter en festkväll misshandlar han och våldtar en tjej. Han döms, men efter avtjänat straff kommer han fortsätta begå liknande brott.

  • S22E06 Romansbedragaren

    • April 8, 2021

    Utåt sett hade den 30-årige bedragaren allt. Han var stilig, charmig och framgångsrik. Men allt var bara en bluff. Istället utnyttjar han människor för att komma åt deras pengar för att kunna leva i lyx.

  • S22E07 Pedofilbröderna

    • April 8, 2021

    Historien om de två pedofilbröderna uppdagas i början av 2017. Under 15 års tid har de förgripit sig på flera barn, när polisen senare gör en husrannsakan i deras hem hittas tusentals bilder och filmer.

  • S22E08 Rollspelsmördaren

    • April 8, 2021

    I juli 2008 skriver den då 25-årige Varg Nielsen i sin dagbok: “snart ett mord. vet vem, när, hur”. Två dagar senare träffar han en 23 årig småbarnsmamma och mördar henne med 40 knivhugg.

Season 23 - Svenska fall

  • S23E01 Spår i blod

    • September 9, 2021

    I september 2020, hittas Erik Fasth livlös i en pöl av blod utanför rummet till den funktionsförhindrade kvinnan han är assistent åt. Polisen börjar genast utreda varför han utsatts för detta hiskeliga brott.

  • S23E02 Tortyrmorden i Vallentuna

    • September 9, 2021

    Paret Suzanne och Lars lever ett stillsamt liv ute på landet utanför Stockholm. Men när Suzanne på kort varsel avbokar en viktig tennismatch, blir hennes tennispartner misstänksam och larmar polisen.

  • S23E03 Öga för öga

    • September 9, 2021

    18-åriga Ndella Jack har precis kommit hem från bröllopsresan med sin make. Det som skulle bli början på deras liv tillsammans får istället ett abrupt slut, då de utsätts för ett brutalt attentat.

  • S23E04 En kvinnas hämnd

    • September 9, 2021

    I den värmländska sommarnatten urartar ett bråk varpå 21-åriga Harout får motta ett dödligt knivhugg. Polisen börjar nu misstänka att ett svartsjukedrama kan vara nyckeln till att hitta den skyldige.

  • S23E05 Psykologmordet

    • September 9, 2021

    Psykologen Helena Bering försvinner spårlöst mitt på dagen den 18 augusti 2004. Hon har precis avslutat ett möte med en klient på mottagningen i centrala Stockholm då plötsliga alla spår efter henne upphör.

  • S23E06 Kontrakten

    • September 9, 2021

    I maj 2017 påträffas småbarnspappan Filip Viking skjuten i Katrineholm. Vittnen rusar fram och i samband med försöken att rädda Filips liv hinner de se en lång svartklädd man springa från platsen.

Season 24 - Svenska fall

  • S24E01 Perrongmordet

    • March 10, 2022

    Den 20 juli 2013 kommer det in larm om att en ung kvinna ligger medvetslös på Umeå tågstation. Väl på plats noterar en polis att det ligger en kula i blodpölen. Nu börjar jakten på en mördare.

  • S24E02 Uppslukad av Vramsån

    • March 17, 2022

    Den 22 november 2019 försvinner 20-åriga Emilia Lundberg spårlöst från Tollarp i Skåne. Hennes kropp hittas den 3 december i Vramsån, huggen med 34 knivhugg. Vem har utsatt Emilia för detta besinningslösa våld?

  • S24E03 Levande bränd

    • March 24, 2022

    Den 22 juni 2016 Får polisen ett samtal om att en bil står i brand på en parkeringsplats i Norrköping. När branden släckts, gör man den fasansfulla upptäckten att det sitter en sönderbränd man i kupén.

  • S24E04 Döden i grusgropen

    • March 31, 2022

    Den 23:e April 2005 arbetar en grävmaskinist på Södra Gotland när han gör ett makabert fynd. Det är Pia Liljegren som blivit brutalt mördad. När polisen anländer visar det sig att hon inte är det enda offret.

  • S24E05 Döden flyttar in

    • April 7, 2022

    Den 2 april 2019 ringer en chockad kvinna till 112 som berättar att det är blod i hennes väninnas lägenhet i Skärholmen. När polisen kommer dit hittar de väninnan misshandlad, strypt och knivhuggen.

  • S24E06 Styckmordet i Boden

    • April 14, 2022

    Den 6 maj 2013 får polisen i Boden in en anmälan om en försvunnen kvinna vid namn Vatchareeya Bangsuan. Den 20:e maj gör Missing People ett makabert fynd. I ett ödehus hittar de två avhuggna människoben.

  • S24E07 Skräcken i Långared

    • April 21, 2022

    I oktober 2011 gör en granne till Lantbrukarna Torgny och Inger Antby en fasansfull upptäckt. I Ladugården ligger Torgny död. När polis anländer in i boningshuset gör de ytterligare en fasansfull upptäckt.

  • S24E08 Attack i natten

    • April 28, 2022

    Den 20 december 2017 hittas en livlös man på Odinsgatan i Göteborg. Den avlidne är Kai Foley, en 28-årig australiensare som nyligen flyttat till Sverige. Polisen står helt utan spår tills de får ett samtal.

Season 25 - Svenska fall

  • S25E01 Den brinnande mannen

    • September 8, 2022
    • TV3 (SE)

    Den 10 december 2018 kommer en man in på polisstationen i Hallstahammar för att anmäla sin son försvunnen. 17 dagar senare gör två jägare en horribel upptäckt och polisens mordutredning är ett faktum.

  • S25E02 Dubbelgångaren

    • September 8, 2022
    • TV3 (SE)

    Den 3 januari 2012 skjuts tvåbarnspappan Charles Limerius ihjäl vid sitt hem i Malmö. Mordet beskrivs som en ren avrättning. Men polisen kan inte hitta några motiv till varför någon vill se mannen död.

  • S25E03 Döden i parken

    • September 8, 2022
    • TV3 (SE)

    En sommarnatt 2018 får SOS in ett samtal om en livlös person i centrala Örebro. När polisen kommer till platsen hittar dem en död man som utsatts för ett besinningslöst våld, huggen med över 25 knivhugg.

  • S25E04 Brinnande kärlek

    • September 8, 2022
    • TV3 (SE)

    Den 2 april 2012 får SOS in samtal om ett försök till mordbrand på en kvinna i Borås. Bara några månader efter häller någon in bensin i en annan kvinnas brevinkast och tänder på.

  • S25E05 Avsnitt 5

    • September 8, 2022
    • TV3 (SE)

    När en man hittas skjuten i Baggeby på Lidingö misstänker polisen att det varit en brutal avrättning. Med ett massivt polispådrag spåras mordet till ett stort antal personer - men vem är skytten?

  • S25E06 Ondskan i Aspa

    • September 8, 2022
    • TV3 (SE)

    2002 får polisen får in ett samtal från en man som säger sig ha bränt ihjäl sin sambo. Desto djupare polisen undersöker mordet ju mer finner dem bevis på tortyr och en ondska de tidigare aldrig bevittnat.

  • S25E07 Köttyxmordet

    • September 8, 2022
    • TV3 (SE)

    En novembermorgon 2019 hittas en man död i en lägenhet i Gustavsberg av sin styvdotter. När polisen anländer kan de konstatera att han blivit samvetslöst mördad med köttyxa, kniv och slag.

  • S25E08 Hämnarna

    • September 8, 2022
    • TV3 (SE)

    12 december 2019 får polisen in ett stort antal samtal om en skottlossning i Sundsvall. På plats finner dem en 28 årig man brutalt avrättad med 9-skott. Nu börjar en osannolik jakt på mördarna.

Additional Specials