Köylerine yıllardır sağlık ocağı yapılsın ve bir doktor gelsin diye bekleyen Delice köylüleri, Doktor Mehmet’i kaçırırlar. Yıllardır bekledikleri doktoru bulan köylüler, birbirinden çılgın taleplerle Doktor Mehmet’in sabrını zorlarlarken Mehmet, kendisini hiç beklemediği bir aşkın içinde bulur.
Ayşe’nin halasını iyleştirdikten sonra Doktor olan Mehmet’in ünü herkese yayılır. Şifa arayan herkes namı değer Badem Şekeri’nin kapısını aşındırmaya başlar. Tüm bu telaşa içinde Ayşe ve Mehmet’in birbirlerine olan aşkı iyice gün yüzüne çıkmaya başlarken aralarına çok büyük bir engel girer. Civar köylerin okumuş, görmüş ağası Ziver bey Ayşe’ye tutulur. Aralarındaki tek engel olarak doktoru gören Ziver bey, Muhtar Bahri’nin de yardımıyla Doktor Şeker’e çok büyük bir oyun oynar. Bu oyun Ayşe ile Mehmet’i ayırdığı gibi Mehmet’in hayatını tümden karartacak bir oyundur.
Muhtar Bahri’nin bir halta yaramaz çakal oğlu Fikret askerde de rahat durmayarak bir şekilde askerliğe elverişli değildir raporu almayı başarır. Kafasındaki tilkilerle köye dönmeye hazırlanırken otobüste tayini Aşağı delice köyüne çıkmış Kumru Hemşireyle tanışır. Tüm köylü Hüseyin’le Afetin düğünündeyken bir anda çıkıp gelen Fikret karşısında Ayşe dahil herkes şok olur. Hafızamı kaybettim diye tüm köye yalan söyler ve isteklerini yaptırmaya başlar. Bu duruma en çok doktor Mehmet bozulur elbette… Diğer yanda köye gelen Kumru hemşirenin güzelliği karşısında köy erkekleri Sağlık ocağının önünde kuyruk oluşturur. Fikret’in ve Kumru’nun sevenleri ayırmak için ortak çalışması Mehmet ve Ayşe’nin başına büyük belalar açacaktır. Bakalım Ayşe ve Mehmet’i bekleyen büyük oyunlar ikilinin kavuşmasını engelleyecek mi?
Ayşe’nin Yüksek lisansa kabul edilmesi Mehmet’i bir yandan sevindirir bir yandan üzer. Aşıkların arasına yine bir engel girmiştir. İstanbul’a giden Ayşe kısa bir süreliğine köye döner. Otogar’da Doktor’u göremeyen Ayşe hayal kırıklığına uğrasa da onu bekleyen çok büyük bir sürpriz vardır. Ayşe’nin kısa bir süre sonra İstanbul’a döneceğini öğrenen Mehmet Şeker, onu yanında tutmak için planlar yapmaya başlar. O kadar çaresiz durumdadır ki Muhtar Bahri’den bile yardım ister. Planlarının hiç biri işe yaramayınca soluğuÜmmü hala’nın yanında alır. Ümmü hala ikisinden Sevdalım çiçeğini bulmasını ister. Mehmet ve Ayşe’yi aşklarının sınandığı uzun bir yolculuk beklemektedir.
Ayşe düğün heyecanından dolayı olduğundan daha asabidir. Muhtar boş durmayarak Doktor Mehmet’e bekarlığa veda hazırlar, tek sorunu Mehmet’in Ayşe’den korkmasıdır, bunu da halleden Muhtar hazırlıkları bitirerek Mehmet’e dere kenarında sofra kurmuştur ve eğlenmeye başlamışlardır. Bu durumu bozan her zamanki gibi Muhtar’ın oğlu Fikret olur. Doktora karşı mahçup olduğunu kendini affettirmek istediğini söyler. Doktor buna gerek olmadığını söylese de iş işten geçmiştir. Doktor Mehmet, Ayşe’nin telefonuyla uyanır bilmediği bir yerde uyanır ve olaylar başlar. Fikret’in yeni oyunu Ayşe ve Mehmet dahil tüm köylüyü içinden çıkılmaz bir hale sokacaktır. Bakalım Ayşe ve Mehmet kavuşmayı başarabilecek midir?