Home / Series / En vej - to verdener / Aired Order /

All Seasons

Season 1

  • S01E01 Afsnit 1

    • February 29, 2016
    • DR1

    Det siges, at Danmark er et af de mest lige samfund i verden. Alligevel er der forskel på de levevilkår, vi hver især har - og uligheden vokser. Afstanden er dog ikke altid stor - nogle gange lever vi side om side med folk der har helt andre livsbetingelser end os selv. I Brabrand vest for Århus finder vi Hejredalsvej. Som en usynlig mur deler vejen bydelen i to verdner. Til venstre for vejen ligger villakvartererne. Her bor folk, der er blandt de 10% rigeste i Danmark - i huse med egen have. Til højre for vejen ligger boligblokkene - her bor beboerne tæt sammen og mange er blandt de 10% fattigste i landet. I "En vej to verdener" skildrer vi livet hos en række familier, der bor på hver sin side af vejen. Deres forudsætninger er forskellige - men hvad betyder det for deres muligheder for at skabe sig et godt liv?

  • S01E02 Afsnit 2

    • March 7, 2016
    • DR1

    Det siges, at Danmark er et af de mest lige samfund i verden. Alligevel er der forskel på de levevilkår, vi hver især har - og kløften mellem rig og fattig bliver stadig større. Afstanden er dog ikke altid stor - nogle gange lever vi side om side med folk der har helt andre livsbetingelser end os selv. I Brabrand vest for Århus finder vi Hejredalsvej. Som en usynlig mur deler vejen bydelen i to verdner - villakvarteret og boligblokkene. I boligblokkene er Henning og Malenes drøm om at få en større lejlighed gået i opfyldelse og Niels kan nu endelig få sit eget værelse. De står overfor en flytning, men er begrænsede af deres økonomi og fysik. I villakvarteret flytter Esra og Uffe ind i deres nye hus og forsøger at falde til i det nye område. Og så tager Paw sin datter Signe med i Gellerupparken, for at vise hende hvor han er vokset op.

  • S01E03 Afsnit 3

    • March 14, 2016
    • DR1

    Det siges, at Danmark er et af de mest lige samfund i verden. Alligevel er der forskel på de levevilkår, vi hver især har - og uligheden vokser. Afstanden er dog ikke altid stor - nogle gange lever vi side om side med folk der har helt andre livsbetingelser end os selv. I Brabrand vest for Århus finder vi Hejredalsvej. Som en usynlig mur deler vejen bydelen i to verdner - villakvarteret og boligblokkene. I boligblokkene forsøger Malene at hjælpe Henning med at komme til genoptræning. Efter han fik en blodprop, er det nødvendigt at han træner jævnligt. Kenneth tager nye initiativer i sin hverdag og starter til træning i det lokale fitness center. Han håber at det vil betyde at han kan få nemmere ved at finde en kæreste. Og så møder vi Allan, der har dedikeret sit liv til at finde aflagt tøj og legetøj som han giver til fattige børn. I villakvarteret er Esra og Uffe ved at falde på plads i Deres nye hus og har fokus på at hverdagen skal fungere - og her fylder religion også en del.

  • S01E04 Afsnit 4

    • March 21, 2016
    • DR1

    Det siges, at Danmark er et af de mest lige samfund i verden. Alligevel er der forskel på de levevilkår, vi hver især har - og uligheden vokser. Afstanden er dog ikke altid stor - nogle gange lever vi side om side med folk der har helt andre livsbetingelser end os selv. I Brabrand vest for Århus finder vi Hejredalsvej. Som en usynlig mur deler vejen bydelen i to verdner - villakvarteret og boligblokkene. Det er jul I Brabrand og i boligblokkene forsøger Henning og Malene at give Niels en god juleaften, uden at han mærker til Deres økonomiske begrænsninger. Kenneth er ikke vild med højtiden - for særligt her mærker han ensomheden. I villakvarteret er Paws nye liv som hjemmegående ved at blive en del af hverdagen og han har både tid og overskud til at tilbringe tid sammen med familien i julen.