הרב אליעזר ברלנד (נולד בכ"ג בטבת תרצ"ח; 26 בדצמבר 1937) הוא מנהיג אחד הפלגים המרכזיים בחסידות ברסלב, מייסד וראש ישיבת שובו בנים בירושלים. הרב צפוי להיות מוסגר לישראל בימים הקרובים עקב חשדות לעבירות מין. חסידיו מנהלים מאבק על חפותו ודורשים לקיים עם נחיתתו עצרת המונים של כ-100,000 משתתפים בנתב"ג. מהכלא בדרום אפריקה הורה הרב לחסידיו לאפשר לצוות צילום של התאגיד להכנס למתחם ישיבת שובו בנים ברובע המוסלמי בירושלים. בפרק הבכורה של "דוקותיים", ליווינו את אהרון שוורץ, בן 39, קצין המבצעים של הישיבה, מתגורר בירושלים (100 שערים). שוורץ הוא תלמידו של ברלנד, בישיבת "שובו בנים". בני הישיבה מאמינים שהרב טהור ונקי, ושהוא נרדף על ידי השלטון.
הפעם יוצאים לסיבוב הופעות עם איב אנד ליר, הלוא הם צחי (איב) בוזגלו ואלירון (ליר) בוזגלו. הצמד שירקיד לכולנו את הקיץ. התחילו לפרסם סרטונים ביו טיוב כתחביב, עד שמעיין בן סימון, האמרגן שלהם, זיהה את הפוטנציאל הטמון בצמד. לאחר השיתוף פעולה, יצא הסינגל הראשון 'תמונת מצב'. מיום ליום כוכבי הרשת ממשיכים לצבור צפיות נוספות ומנסים לתמרן בין ההופעות הרבות לכתיבת והלחנת השירים שלהם.
שרון ויקסמן מתל אביב, אחראי כניסה במועדון החתול והכלב, לוקח אותנו לסיבוב של דוקותיים בחיים שלו. ויקסמן בן 36, לוחם ומאמן MMA, צורף ומעצב תכשיטים ובעל המותג "מיסטר סמית". תיפקד אז בעיקר כיח"צן ומפיק מסיבות תל אביביות, נרשם לקורס תכשיטנות של משרד העבודה וכשסיים את הקורס החליט להתפתח בתחום תכשיטים ואקססוריז לגברים.
איש הסברס נועם בלום לוקח אותנו ליום עבודה קוצני במיוחד ברמת הנגב. נועם, חוקר חקלאי, בעל החווה 'צברי אורלי', המכילה 1200 דונם של צברים. 'חוות צברי אורלי' היא חוות גידול הצבר הגדולה בישראל ובמזרח התיכון. בחווה נטועים זני פטנט מפיתוח ישראלי ומבקרים אלפי מטיילים מידי שנה הנהנים מסיורים, אוכל מקסיקני, פעילויות רבות ומגוונות. החווה נמצאת על כביש 204 בין דימונה לירוחם.
איך הפכה קצינת המשטרה למשזפת? מיה דביר, מכפר סבא, בת 32, בעלת תואר שני, התחילה את דרכה כעורכת דין, ולאחר ארבע שנים במקצוע, עברה למשטרה ותפקדה כיועצת משפטית וכתובעת. לאחר זמן מה, מיה עזבה את המשטרה, והגשימה את חלומה. היא הקימה מכון שיזוף בשם forevertan, הממוקם בלב ליבה של כפר סבא בכדי להפוך את עולם השיזוף והטיפוח לדבר הבא.
תחושת משפחה במזנון- 'אח שלי גיבור'! הפעם הרחקנו עד למחסום חווארה בשכם רק בשביל לטעום באגט עם שניצל אצל אח שלי גיבור. אורן גלעד, לוחם גולני לשעבר, בעלים של החנות 'אח שלי גיבור', הממוקמת בחטמ"ר שומרון. אורן ומשפחתו פתחו את המזנון בכדי להוסיף ערך מוסף לחווית הקנייה של החיילים. חווית הקניה באה לידי ביטוי בביטויים מעולם הצבא, מושגים מעולם החיילים, וכל זה בכדי לתת שירות מיוחד ומחירים הוגנים לחיילים.
סנטי האוס בן 22 מאשדוד, נולד כנקבה, וע"י טיפולים הורמונאליים הפך לגבר. הכיר את ליאור טסה, בת 18, מאשדוד. המשפחה של ליאור עלתה מארה"ב כשהייתה קטנה ואילו אמו של סנטי עלתה מבודפשט שבהונגריה. הזוג הכיר לפני 4 שנים, לפני שסנטי היה נקבה, התאהבו, ומאז הם ביחד. סנטי בבגרותו חש כגבר, עבר טיפולים, צימח זקן, שעיר קצר ושיער בגוף. ליאור נולדה כנקבה וחשה משיכה לנשים. לאחרונה הזוג התארס ובעתיד יתחתן ואולי גם יהיו ילדים.
הפעם עם Guytv, הנער מלוד שהפך ליוטיובר המוביל בישראל גיא פודוליץ' הידוע בשם גיא טיוי, בן 17 מלוד. התחיל בהעלאת תכנים מעולם הגיימינג ולאחר צפיות רבות המשיך בהעלאת תכנים נוספים מעולם הפרודיות, בלוגים, סרטונים ויראלים. לגיא יש מעל 150 אלף רשומים באתר שלו ומעל 32 מיליון צפיות. גיא עורך וכותב את התוכן שלו בצורה סאטירית על נושאים אקטואליים ומדוברים בישראל. האם ימשיך היוטיובר להפיץ סרטונים ויראלים ברשת?
והפעם, אישפוז מרצון בקליניקה של דוקטור סרף! ארתור רשקובן, בעל הכינוי דוקטור סרף, בעל חנות לציוד גלישה, רכיבה, המיועדת לאנשים שאוהבים סגנון חיים של אקסטרים. כל חייו ארתור ייעץ ועזר לחברים עם ציוד, עבד ב'אינטר סרף' בילדותו וגם בגלשני 'אולטרה וייב' מהם למד לראשונה איך מתאימים גלשן בצורה הכי נכונה. ארתור עבד ב'בורדר ליין' בשנותיה הראשונות כחנות קטנה מול חומוס 'אשכרה' בתל אביב. לאחר מכן ניהל את ארגון הגלישה, ערך את תחום גלישת הגלים במגזין 'אדרנלין' והקים ביחד עם דוריאן פסקוביץ' את ארגון 'surfing 4 peace'. בנוסף אירח אין ספור מקצוענים מעולם הגלישה והסקייטבורד, זכה להגיע להיות מנהל המותג האגדי 'Gotcha' באירופה ושם התחיל להתנסות בצורה אינטנסיבית בגלשנים.
הפעם יום עמוס בתוספות שיער ונצנצים בחייה של עדן, כוכבת אינסטגרם
"כדי לקבל אתה צריך לתת" כשכל השכבה שלהם התגייסה, קוברום ומהרי, נערים אריתראים מקרית חיים, נשארו מאחור. רחוק מהמשפחה והחברים, בארץ זרה שהפכה להיות בית, מהרי וקוברום רוצים להתגייס , להשתלב ולתרום וחולמים להיות חלק מצה"ל ומההווי הישראלי. האם הצבא ירים את הכפפה ? האם צה"ל יאפשר להם להיות לוחמים בגולני? ומתי יוכלו לקרוא לארץ ישראל, הבית שלהם? פרק נוסף בסדרה דוקותיים מביא את סיפורם של המתבגרים הזרים ומנסה לבדוק עד כמה אנו כחברה ישראלית מסוגלים לקלוט מהגרים לתוכה.
יניב מדר בן 45 מאבן יהודה, ממשיך שושלת של מגדלי גת משנת 42. אוהב ללעוס גת כי זה מאזן אותו, מאפס אותו חוסך ממנו לקחת ריטלין או ציפרלקס. או כל כדור אחר שרוב מדינת ישראל צורכת. יניב אוהב את העבודה שלו מאוד, מקווה מאוד שכל בית בישראל ילעס גת שעה ביום לפחות. "כולם לועסים, גם במגזר הערבי כמעט כל ערביי ישראל לועסים גת, גם הרבה רוסים לועסים גת, גם תאילנדים. זה בא כתחליף לדברים אחרים.. יש נשים שעושות שייק אשכוליות דיאט עם 100 גר' של גת בבלנדר. שותות שוט לפני הארוחה, שוט אחד אחרי הארוחה והן שבעות לכל היום. ברגע שהן שותות את זה לא חוקי, ברור. כל צורה שהיא לא צורתו הטבעית הופכת את זה למשהו לא חוקי. אבסורד. מה השטויות האלה שיש בזה סם אם זה סם חיובי זה שווה". יניב טוען שהוא זה שהמציא את הביטוי גת חבשי, הכוונה היא בעצם לגת מאתיופיה, "כשקראנו לו גת חבשי הפכנו אותו לסימן רשום בסימני המסחר. הגת החבשי נחשב הגת החזק בישראל הוא חזק פי 10 מהגת הישראלי. הקשר בין לעיסת גת לסקס זה מיתוס! סבא רבא שלי או סבא שלי המציאו את זה על מנת למכור כמה שיותר גת בפועל, זה לא נכון. יהיה לך המון המון חשק אבל את כח הגברא זה מבטל לחלוטין"
ומרים שבבקעת הירדן החום בא מהאנשים, אז ה-48 מעלות בקיץ זה לא רק השמש. תירא-אל כהן, בת 24, לפני ארבע שנים הקימה יחד עם חברים את עמותת קדמה. עמותה של כפרי סטודנטים. תירא-אל וחבריה לא רואים קו ירוק ממבחינתם הוא לא קיים, הם פשוט מתיישבים בארץ ישראל. פעם היו היאחזויות נח"ל וזו היתה צורת ההתיישבות אז היום הם מייצרים מודל חדש. חזרה למשהו שהוא באופנה, שהוא סקסי. חלוציות מזן אחר. מספיק להיות פה שעה כדי להבין שמגניב לחיות | כאן לעמותת קדמה, הלהיט החדש של ההתיישבות. שבעה כפרי סטודנטים: מהגולן, דרך בקעת הירדן, בנימין, ועד הר חברון. החלוציות של המאה 21 לא נראית כמו פעם, יש בה איכות חיים ויש בה מוזיקה ויש בה אוכל טוב ואוטו טוב ובמקביל זה לא סותר את זה שאנחנו חיים למען ערך שהוא יותר גדול מאתנו. תירא-אל והחברים מקפידים לומר שזה לא פוליטי. "אנחנו לא פוקדים אף אחד לאף מפלגה, אבל כן יש לנו אמונה בהתיישבות בארץ ישראל. העניין הביטחוני כן מעסיק אותנו אנחנו כן שומרים פה בלילות כולנו מתחלקים בשמירות אבל ביום יום לא חיים את זה יש פה ואקום עצום של מעורבות חברתית וצרכים שקיימים שהם לא מטופלים על ידי ארגונים חברתיים כי זה מעבר לקו הירוק ואנחנו התגייסנו למשימה. כל סטודנט מתנדב 300 שעות התנדבות וזה באמת בהתאמה לצרכים של הישוב." מחדשים הרבה דברים שהיו ומתחילים דברים חדשים. "כל סטודנט שלנו חתום על חוזה שאסור לעשן פה סמים. ואנחנו מקפידים על זה כי חשוב לנו לוודא שהדימוי שלנו לא ילך למקום של "אה, הסטלנים האלה" חשוב לנו לייצר ש... וואלה, אנחנו יודעים למה אנחנו פה והאנשים פה לא מעושנים בערבים"
תומר מתקשר עם העולם דרך אצבעותיה של אחותו, שני. שמצליחה להבין אותו, גם בלי מילים. דוקותיים עם שני ברזילי, בת 22 מרמת השרון ואחיה תומר. תומר הוא אוטיסט, הוא מתקשר עם שני באמצעות אצבעות ידיה, כך הוא מצליח להעביר מסרים והמון אהבה ואור. "היתה לו איזה תקופה שהוא היה יכול לקחת את כל תכולת החדר שלו ושלי ופשוט לזרוק אותה מהחלון, ואני הייתי צריכה לאסוף את הפריטים ככה אחד אחד מהרצפה בבושת פנים". אי אפשר לומר שזה לא קשה זה כן קשה אבל מה שנותן לשני את הכוחות זה דווקא האפשרות והחוויה המיוחדת של חיים לצידו של תומר. כולנו כחברה יכולים להרויח המון, אם נלמד לדעת להכיר בזה. פשוט לא ללטוש עיניים. אלא לאפשר חיים שנוכל לחיות בתוכם יחד עם המגבלות. "אנחנו מצליחים לדבר בינינו באמצעות התכתבות בסמארטפון שלי הוא מחזיק את היד שלי ומזיז אותה וככה אנחנו מצליחים לנהל שיחה". קשה לחברה עם אוטיזם, אבל חשוב להבין, יש פער בין ההתנהגות החיצונית למי שנמצא בפנים. זה קשה כי לפעמים גם כשרוצים לראות את הבפנים, זה עשוי להראות טיפה מלחיץ או טיפה מרתיע. אבל הוא בתכלס כלוא שם בפנים. תומר נעזר בשני ומכתיב "אפשר לחיות חיים מלאים ושמחים גם בלי להיות מושלמים ואני מאוד שמח להיות מי שאני"
דוד בן עוזיאל נולד בחיפה בשנת 1935, את הכינוי טרזן קיבל בגיל 14 כשהציל חבר מטביעה. דוד בן ה 81 חיוני מתמיד, חד ובכושר נהדר. או כמו שהוא אומר "אני לא הולך לקופת חולים". בגיל 12 התנדב לאצ"ל וכבר בהיותו נער שירת בירושלים של המצור בעבודות ביצורים, בניקוי כלי נשק של לוחמים בטעינת מחסניות, שרשראות ורימוני יד. לאחר מכן השתלב ביחידה 101, לחם בצנחנים ומאחוריו שנים ארוכות בשירות הביטחוני של מדינת ישראל. בן עוזיאל עונד את עיטור לוחמי המדינה - עיטור "עלה". עיטור אותו קיבלו כל חברי המחתרות. כחייל שירת אצל אריק שרון. "לא היו אצל אריק שרון שאלות ובקשות היה דבר אחד פשוט: מסתערים מול אש". את שירותו ביחידה 101 הוא מתאר כחווייה מכוננת של אומץ מסירות והקרבה, מקום בו נולדה מורשת של חיילות בסיסית ונועזת. "היינו יוצאים לפעולה עם טומי גאן (תת מקלע) מימית מים תחבושת אישית עם סכין קומנדו רימוני יד, זהו אין מי שיחלץ אותך במקרה הצורך אין רופא, אין הליקופטרים במילים אחרות, אתה יוצא לבדך מפקד החוליה הוא לא בהכרח קצין אריק היה קובע מי מתאים וזה יכול היה להיות סמל שיהיה מפקד חוליה ויכול להיות סגן". טרזן - דוד בן עוזיאל השתתף ברבות מפעולות התגמול, צנח במתלה עם גדוד 890. 34 איש נהרגו במתלה אחד מהם היה חייל שלו, "הלוויות היו חלק מהחיים לא דיברנו על מה אנחנו מרגישים או לא מרגישים זה חבר שנהרג בטח שאנחנו מרגישים".
משימה של המוסד בדרום סודן, דרך הר הקילימנג'רו ועד לסמטאות העיר העתיקה - ממשיכים במסענו עם טרזן הצנחן "כשהחבר'ה האלה דקרו בסכינים קראו לי פלוגת צנחנים לתת להם הרצאה על מורשת בהר הרצל אז אמרתי, נו, אני אסע כבר בבוקר ואני אסתובב בעיר העתיקה אולי הם יראו קשיש בן 80 אז יחליטו לדקור אותו אף אחד לא התנפל ואף אחד לא הסתער ולא צעק אללה אכבר וכל כך נעלבתי ואני באתי עם מחסנית טעונה ועם רצון לגמול חסדים ולא סייעו לי" ב- 1968 עבר "טרזן" - דוד בן עוזיאל לשרת במוסד כדי להיכנס למסלול מבצעי הוא בנה את צבא המורדים של דרום סודאן והוביל אותו לפעולות תחת אש. "לא נגעתי בסיגריה בחיים, לא שתיתי אלכוהול אף פעם זה לא טעים לי". בשנת 1996 פרש מהמוסד לאחר 40 שנה במערכת הביטחון מרביתן בפעילות מבצעית התחיל לצאת למסעות. ההר הראשון שטיפס ב 1962 היה הקלימנג'רו אחר כך בלה דק, צפון הודו, 1200 ק"מ במסע הארוך בסין וחמישה מסעות בהימאלייה.
חברה הערבית והפלסטינית משאירה את השיח על מיניות לתחום הפרטי, בין בני הזוג. דוקותיים עם פרופסור ח'אולה אבו בכר, המטפלת הזוגית הערביה הראשונה בישראל שעושה מהפכה שקטה מהקליניקה שלה בעכו פרופסור ח'אולה אבו בכר היא מרצה במכללת אלקאסמי משנת 2010, בבעלותה קליניקה פרטית בעכו. זוהי הקליניקה הראשונה בחברה הערבית לטיפול בבעיות בני זוג ומשפחה. כל הנושא של הטיפול הזוגי והעיסוק בתחום הפרטי בין בני זוג בחברה הפלסטינית ובחברה הערבית הוא מוגבל מאד. "אין שיח, אין חינוך לפעמים אין מילה לאברי מין ואומרים "זה למטה" או "הדבר ההוא למטה" והרבה בנים ובנות לא מגלים את הגוף שלהם ואין להם ידע". אנשים לא האמינו בה, אמרו לה שערבים לא מדברים על נושאים פרטיים. הציעו לה למצוא לעצמה מקור פרנסה אחר. היום יותר מ 12 שנים שבהן הקליניקה שלה היתה היחידה בתחום, יש בה 12 אנשי צוות מטפלים: 11 נשים וגבר אחד
חוק הראשון אומר – רובוטים לא יפגעו בבני אדם החוק השני אומר רובוטים תמיד יעשו מה שאומרים להם אלא אם כן זה פוגע בבני אדם והחוק השלישי אומר רובוטים תמיד ישמרו על עצמם אלא אם כן זה עומד בניגוד לחוק השני או לחוק הראשון. פרופסור גל קמינקא מהמחלקה למדעי המחשב עוסק בבינה מלאכותית וברובוטיקה כלומר מה שמעניין אותו זה איך לגרום לרובוטים לתפקד כחלק מקבוצה. המשיכה לרובוטים התחילה אצלו בגיל מאוד מאוד צעיר. באיזו מודעה בעיתון ראה הפרופסור מבר אילן, רובוט צעצוע. "מאוד רציתי שיקנו לי אחד ואבא שלי שאל שאלה מאוד הוגנת הוא שאל: "אבל מה זה עושה?" והתשובה הייתה "כלום" מאז אני מתעניין במה רובוטים יכולים לעשות". אז כל הדברים האלה שאנשים נוטים לא לעשות אותם כשהם לא רוצים, כלומר שלושת הממים: מלוכלך - משעמם - מסוכן מבחינתנו החזון הוא שרובוטים יחליפו אותנו בזה.
מה הם כסף, זמן והשקעה בטיפול מול חבר על ארבע המלווה אתכם שנים? דוקותיים עם ג'יליאן, אונקולוגית של כלבים. "אנחנו לא מצליחים לרפא אותם. אנחנו מנסים לדחות את החזרתיות של המחלה כל הבעלים שמחליטים לטפל יודעים שאף אחד מהכלבים שלהם לא הולך לשרוד הם יודעים שיש להם מעט זמן עם הכלבים אבל שהזמן הזה צריך להיות מושלם"
סובלים מעייפות, כאב ראש, בעיות קשב וריכוז? מיכאל רז, מציע לכם להרחיק את הנייד מהאוזן ולהתחבר לאינטרנט קווי. "פתאום אנשים צעירים מקבלים סרטן ולא יודעים למה". מיכאל רז מחבר הספר בצל הקרינה בן 74 מנתניה. חוקר פרטי לשעבר מתעסק בהתראה וייצור ציוד להצלת אנשים מנזקי הקרינות מיכאל אומר שכולנו חיים בתוך אסון "שואה אלקטרומגנטית" לדעתו מדובר בנשק להשמדה המונית. מבחינתו הקרינה מטגנת אנשים, ומשפיעה על מצב הרוח של הישראלים כולם. "החברות ירוויחו פחות אז הן לא רוצות, הן רוצות להרוויח יותר ושתמותו יש יותר ויותר אנשים שרגישים לקרינה ואיפה הבעיה העיקרית הזאת נמצאת? בבתי ספר חושבים שהם היפר אקטיביים, מתחילים לתת להם ריטלין כשבכלל זה לא קשור אם היית מבודד אותו מהקרינה האלקטרומגנטית הילד הזה היה פרפקט". ובכנסת לא עושים שום דבר.
סעוד חוואלד - רב סמל מתקדם במשטרת ישראל בן 39, נשוי, אב לבן ובת משפרעם מפקד סיור בתחנה אזורית סומך שפרעם. "כאנשי משטרה אנחנו כולנו אחים, שוטרים למען אזרחי מדינת ישראל אתה חי בתוך חברה שהיא כוללת הכל אני... ערבי, בדואי, נוצרי, דרוזי, מוסלמי הכל אני אני אדם ישראלי לכל דבר כשאני טס לחו"ל אני נפגש עם המון ערבים שם "מאיפה אתה?" מדברים פה, שם אני אומר להם "מישראל" הם אומרים לי "מה, מה ישראל? מה זאת אומרת? למה אתה לא אומר פלסטין? "אז אני אומר להם "כי אנחנו הערבים היחידים בעולם, אולי שחיים בכבוד עד עכשיו" "תסתכלו על העולם הערבי מה הולך איתו הרוגים, הרוסים, יתומים, מהגרים אז אני גאה בעצמי שאני חי במדינה חלק בלתי נפרד מהמדינה גם מבחינת חובות וגם מבחינת זכויות לאט, לאט את החובות אני נותן, למרות שאני לא חייב ואני חושב שאני מקבל את הזכויות בהתאם אני בחרתי כן להתגייס"
בדרך לטור בסוריה עוצרים בקרית ביאליק: גיא וטירן מלהקת Ferium לא משרתים אידיאולוגיות של אנשים זרים ופורקים זעמם במטאל בועט. גיא גולדנברג, 25 וטיראן עזרא, 25 עושים מטאל מגיל 18. בפסטיבל המטאל בגרמניה זכו ב wacken metal battle. מאמינים שאנשים שיוצרים רואים את העולם כמשהו בר שינוי. ובשביל ליצור אומנות טובה החומר האנושי צריך לעבור איזושהי טלטלה. "בתכלס במקומות הכי קיצוניים יש שם אנשים שחושבים שונה, מחוץ לקופסא הרבה מהלהקות האלה מחפשות אנרכיה חיובית שכולם חיים בהרמוניה טבעית, כמו חיות בגלל זה יש איזו אגרסיה אמיתית אצלנו שרוצה להתפרץ אצל כל בני האדם. לשנות את העולם זו המהות שלנו, כולנו צריכים לשאוף למקום הזה של לעזור אחד לשני. אומנות תמיד היתה דרך למסור את המסרים האלה לתת מודע של אנשים כי רק ככה באמת נוכל להגיע למצב שאין גבולות בעולם וסוף סוף נוכל לעשות טור בסוריה"
איך הפכה אלמנתו של יעקב אלפרון לאושיית רשת? דוקותיים עם ד"ר אהובה אלפרון "אני הד"ר אהובה אלפרון אני אם חד הורית ל7 ילדים אני כבר סבתא הייתי בטוחה שאף אחד לא מכיר אותי ברגע שגיליתי את הרשת הזאתי וסתם כתבתי היי אז בעצם הבנתי שנחקקתי בזיכרון של לא מעט אנשים אני אוהבת מדי פעם גם להשתטות אנחנו... בסך הכל בני אדם, לא צריך להיות...מקובעים לדמות שהלבישו לי"
מועדון הקרב של עודד בן דב מהיישוב כליל, מורכב מ Fight Lab ומFight Love. נלחמים בידיים חשופות, מעוררים את הלוחם הפנימי. רוצים לגעת בתקשורת הבלתי אמצעית הישירה בין בני אדם, להתנסות באחוות לוחמים והתגוששויות, החברים בכליל חיים Off Grid לא מחוברים לשום רשת של המדינה, של תשתית. לא ביוב, לא חשמל, לא טלפון. עודד מחפש את הטבע שלנו כיונקים להתגושש, להרגיש. זה טבוע בנו בDNA. אומנויות הלחימה הם כלי להעבר מסר במקומות החיובים זה חיבוקים, במקומות שאנחנו קצת רוצים לבדוק גבולות ולהכיר אחד את השני טיפה יותר, אז זה כבר מתחיל להיות קצת לדחוף קצת למשוך
עאדל בן ה-17 הוא אחד משלושת הסקייטרים היחידים בעיר העתיקה בירושלים. הוא מחליק במגרש כדורגל ברובע היהודי וחוטף על זה ממכרים מוסלמים, אבל מה לעשות שזה המקום השטוח היחיד בעיר העתיקה? והגרפיטי "מוות לערבים" שמרוח שם? בקטנה, הוא כבר התרגל לגזענות שנמצאת בכל מקום, ובימים אלה הוא פועל להביא שלום בעזרת קבוצת אינסטגרם משותפת לערבים ויהודים.
מוטי כץ מתגורר בשכונת נווה שאנן בדרום תל אביב אותה הוא מכנה ''רחוב החלונות האדומים של ישראל''. במרחק של מאה מטר בלבד משדרות רוטשילד קיימת מציאות בה בכניסה לכל בניין מגורים יש בית בושת, ובכל פינת רחוב יש תחנת סמים. המשטרה? לא מטפלת. העירייה? לא יודעת כיצד להעלים את הזנות. יחד עם השכנים הוא יוצא למאבק למען עתיד השכונה.
חזרנו לרומי, איש היונים של רמת גן, וגילינו שלמרות אירוע מוחי שעבר הוא ממשיך להגיע בוקר-בוקר מדירתו הקטנה לכיכר כדי להאכיל ''בכפייתיות'' את היונים. הן מצידן הכפילו את מספרן בשלוש השנים שעברו מאז הדוקותיים הראשון (השמועה אומרת שגם היונים של פתח תקווה מגיעות לבקר). המסר שלו: "אם חטפת אירוע, במקום להתמסר לרחמים העצמיים, קח את עצמך בידיים ותנסה לחזור לעניינים''.
טפיי קודה, בן 30, במקור מטוקיו ועכשיו מתל אביב, הוא מהנדס תוכנה של קוד פתוח ואולי היפני היחידי שעובד עבור חברה ישראלית. בשנתיים וחצי שהוא כבר בארץ הוא הספיק להתרגל להבדלים בין התרבויות ואפילו ליהנות מהם. הוא רק מודאג שברגע שתסתיים הויזה שלו והוא יחזור ליפן הוא כבר לא ירגיש יפני - ''לאט לאט אני הופך לישראלי''.
אלין שחר, בת 38 מירושלים, התחילה לרקוד מתוך כאב גדול. כשהייתה ילדה הרגישה לא רצויה והתחילה להשתמש בסמים עד שבגיל 18 עברה אירוע קשה שלאחריו הצליחה להיגמל. גם כיום יש מי שמכנים אותה חשפנית או רואים בריקוד הבטן דבר זול, אבל בשבילה זו תרפיה לנפש, אמנות, והדרך שלה לגרום לאנשים לאהוב אותה, הדבר שהיא רוצה יותר מכל.
לירון מור, בן 35 מראשון לציון הוא בעלים של מכון פירסינג בתל אביב ואחד מאנשי הסייבורג הראשונים בישראל. חיבתו לתוספות ושינויים בגוף הובילה אותו להשתיל בגופו צ'יפ NFC לתקשורת קצרת טווח, שאיתו הוא יכול לבצע תשלומים ולשלוח הודעות, בלי שום מכשיר חיצוני. את הצ'יפ הוא משתיל גם בגופם של אחרים, ועד כמה שידוע לו בישראל יש כבר כמה עשרות בני אדם שעברו הליך דומה.
ניצב בדימוס שמעון לביא היה מפקד המחוז הצפוני של המשטרה שהתפטר אחרי אסון מירון. מיד עם פרוץ המלחמה הוא מונה ע"י השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לתפקיד פרויקטור חימוש העורף. פגשנו אותו בטקס חלוקת נשקים לכיתות כוננות אזרחיות: "יש סיכון, אבל נכון לעכשיו אנחנו במלחמה והצורך בחימוש גובר על כל סיכון", הוא אומר
מערך הסייבר הלאומי בבאר-שבע. ברוכים הבאים לקו הקדמי של מלחמת הסייבר: "התקופה הזאת משנה את ההיסטוריה"
פקד יוסי אלקריף מנהל קרב מוחות עם הרוצחים שביצעו את מעשי הטבח ב-7 באוקטובר. "כשאני יושב מול מחבל נוח'בה ומסתכל לו בעיניים, אני רואה את הרוע"
"אף אחד לא חשב ששנה מהחיים של הילדים האלו תעבור במלון בטבריה, בטח לא נועה גבאי, גננת מקיבוץ מנרה שממשיכה לטפל בילדים גם מבית מלון בטבריה. הילדים רגישים יותר לרעש אחרי השביעי באוקטובר, אין משחקייה או ארגז חול רגילים והאוכל של בית מלון. שאלנו את נועה איך מתפקד גן ילדים של מפונים מהצפון? וגם האם היא תחזור הביתה כשיתאפשר?
"הריקודים האלו זה ריפוי והקהל פצוע, עם ישראל כרגע פצוע": DJ אהרון סגל, חסיד ברסלב, אבא לחמישה וסבא לשלושה מוכר גם כרבי של הסצנה. הוא מנגן גואה טראנס פסיכדלי יחד עם השותף שלו במסיבות טבע ומביא נחמה לקהל הרוקדים שבא להרפא. הוא מספר על הרחבה שהשתנתה מאז שבעה באוקטובר ועל החוויה הרוחנית שהחוגגים חווים עם המוזיקה
"מלחמה נגד המשטר ולא נגד העם האיראני": כמאל פנחסי, בן 61 ויליד איראן, משמש מאז 7 באוקטובר כדובר צה"ל לתקשורת הפרסית. אחרי שח'מניאי הורה לקבוצת האקרים לפרוץ לחשבונות הסושיאל שלו, הוא חווה התמוטטות שהובילה להתקף לב. מאז הוא ממשיך להפיץ לעם האיראני את האמת מאחורי כספי המיסים שלהם. רמז: מימון ארגוני טרור
״את ביבי אפשר להשיג ואותך לא״: הכירו את הפרסומאי המזמר הכי עסוק בארץ. איתי אשר נסע לטירה בעיצומו של חודש הרמדאן לפגוש את תופעת הטיקטוק מואמן ג׳אבר. באולפן הצנוע שלו בטירה שבמשולש, הוא מפיק, מלחין ועורך שירים לפרסומות בעברית וערבית. מפרסומות לייעוץ זוגי ומרפאות שיניים ועד שיפודיות וחומוסיות. ג׳אבר מאמין בכוחן של שתי השפות יחד בדרך לדו קיום
נעמה אטיאס מציעה למכורים הכבדים של עיר הקודש קורת גג, בגדים נקיים, ארוחה מזינה ומקלחת חמה. דוקותיים עם המלאכית שלא מוותרת על אף מכור לסמים ותמיד שומרת על גישה אנושית וחומלת