Home / Series / De Reünie / Aired Order /

All Seasons

Season 2005

Season 2006

Season 2007

Season 2008

Season 2009

Season 2010

Season 2011

Season 2012

Season 2013

Season 2014

Season 2015

Season 2016

Season 2017

Season 2018

  • S2018E01 Berger Scholengemeenschap Bergen

    • March 4, 2018
    • KRO

    Remco heeft het na zijn havo helemaal gemaakt in New York. Begonnen in de bloemengroothandel van zijn stiefbroer kleedt hij nu met zijn bloemen de feestzalen aan waar Amerika zijn Jetset-feesten houdt. Ajouad loopt een dag met Remco mee om de stress van de Big Apple te voelen, en om zich te vergapen aan de prachtige decoraties van Remco. Jan Roos werd als jongen al van school gestuurd wegens storend gedrag. De afgelopen jaren leerden wij hem kennen als verslaggever bij PowNews, werd hij genomineerd voor de Gouden RadioRing met zijn programma Echte Jannen, en recent was hij politiek lijsttrekker van VNL Met zijn scherpe tong en ongezouten mening heeft hij menig politicus en BN'er beledigd. Aan Ajouad vertelt Jan Roos hoeveel spijt hij heeft van sommige beledigingen. "Het is stoer doen over de rug van een ander, kinderachtig, vervelend, en daar heb ik best wel spijt van." En Steye is na de havo een wereldvermaarde regisseur geworden op het gebied van Virtual Reality. Hij heeft zijn 3D camera in de klas gezet met als resultaat een primeur: voor het eerst is een KRO-NCRV programma in 3D te zien.

  • S2018E02 Pieter Nieuwland College Amsterdam

    • March 11, 2018
    • KRO

    De de vwo klas van deze school komt weer bij elkaar na 27 jaar. En er is een hoop gebeurd met de leerlingen van toen. Abdelali wist al op zijn vijfdel dat hij dokter wilde worden. HIj wilde namelijk de allerarmsten mensen van Marokka gaan helpen. En zie daar: Abdelali heeft in Nederland 2 priveklinieken, maar in zijn vakanties en vrije tijd reist hij naar Marokko om daar gratis zijn diensten aan te bieden. Dennis gaat nog één keer terug naar de school waar hij vertelt over de avonturen die hij beleefd heeft maar ook hoe de school een toevluchtsoord is geweest voor zijn alcoholverslavende vader. Asha heeft schijnbaar twee uitersten in zichzelf: de poezie en boksen. Aan Ajouad vertelt ze wat volgens haar de overeenkomst is tussen die twee: oorlog!

  • S2018E03 De Vrijwilligers van Lesbos

    • March 18, 2018
    • KRO

    Als in 2015 de vluchtelingenstroom vanuit Syrie op z'n hoogtepunt is reizen honderden vrijwilligers naar het Griekse Eiland Lesbos om te helpen. In de Reünie vertellen tien van deze vrijwilligers hoe je als mens het verschil kunt maken, maar ook hoe indringend de gebeurtenissen op het eiland in 2015 waren. Joost staat maandenlang op het strand van Lesbos om de bootjes vanuit Turkije op te vangen. Aan Ajouad vertelt hij hoe hij baby's uit bootjes heeft gehaald, en neemt hij ons mee naar de berg met reddingsvesten die nog steeds op het eiland ligt. “Waarom moet iemand zijn leven nog wagen in een bootje als hij net gevlucht is voor een oorlog?”, vraagt Joost zich af. Dirk woont op Lesbos en heeft daar een nachtclub. Als er op een ochtend 25 vluchtelingen in zijn tuin staan aarzelt hij geen moment en schiet te hulp. Hij geeft ze koffie en thee, en maakt van de parkeerplaats van zijn nachtclub een tentenkamp. Anita groeit op in een rechts milieu. Maar als ze een video ziet van de Syrische Allaa die tulpen uitdeelt op het Centraal Station van Amsterdam gooit ze het roer om: ze wordt vrijwilliger en reist tientallen keren naar Lesbos. Deze winter nog haalt ze duizenden winterjassen op voor de vluchtelingen die nog steeds in de kampen van Lesbos zitten. David is pas 18 als hij naar Lesbos afreist als vrijwilliger. Hij geeft voetbaltrainingen aan kinderen die in de kampen alleen maar kunnen wachten tot ze door kunnen reizen. Maar wat doe je als de kinderen zich aan je gaan hechten? Aan Ajouad vertelt David dat het ongelooflijk zwaar is om dan weer het vliegtuig naar Nederland te pakken, en de vluchtelingen op Lesbos achter te laten.

  • S2018E04 De Hertenkamp Hollandsche Rading

    • March 25, 2018
    • KRO

    De jongens en meisjes die in 1985 op het internaat De Hertenkamp woonden, zaten daar niet voor niks. Afgewezen door pleegouders, ontsnapt uit de handen van een loverboy of al heel jong veel te veel op het politiebureau zitten. De wonden uit hun jeugd zijn vaak diep, hebben littekens achtergelaten. Het internaat moest ze weer de veiligheid bieden die ze nodig hadden. De twaalf tieners van toen komen vertellen hoe die tijd op het internaat was en of ze hun leven weer op de rit hebben gekregen. Anita Witzier gaat samen met Merel terug naar het internaat. Merel is lange tijd slachtoffer geweest van een loverboy, maar weet te ontsnappen op het moment dat hij haar als prostituee voor het raam zet. Op het internaat hoopt ze op warmte en aandacht en krijgt die van groepsleider Piet. Maar hij maakt met zijn 31 jaar misbruik van deze situatie en er ontstaat een seksuele relatie. Aan Anita vertelt Merel wat deze internaattijd met haar heeft gedaan en hoe ze uiteindelijk de relatie wist te beëindigen. Karin werd van de ene dag op de andere dag op de taxi gezet met een koffer. Haar moeder kon na de scheiding niet meer voor haar zorgen en stuurde haar naar het internaat. Ondanks dat het internaat haar goed heeft gedaan, zijn de wonden nog niet geheeld. Ze is inmiddels vrachtwagenchauffeur en rijdt het liefst 's nachts. Dan zijn er geen mensen en hoeft ze geen contacten te leggen. En ja, ze is eenzaam, geeft ze zelf toe. En Sylvia is al jaren benieuwd naar wat er met haar beste internaatvriendinnetje Olga is gebeurd. Ze weet dat ze is overleden, net al ze weet dat het 2-jarige zoontje van Olga ook dood is. Maar wat is er gebeurd? Op de begraafplaats van moeder en zoontje ontmoet Sylvia de zus van Olga. Zij vertelt haar het intens verdrietige verhaal van Olga.

  • S2018E05 Bertrand Russell Krommenie

    • April 1, 2018
    • KRO

    Rolf had zoals hij dat zelf zegt 'een ego van twee meter' terwijl hij in werkelijkheid met zijn dwerggroei maar 1.25 meter is. Hij weigerde lang zijn handicap te accepteren en streefde een mooie baan met veel geld na. Tot hij verzuurde en met een burn-out thuis zat. Aan Ajouad vertelt Rolf hoe hij toen voor de spiegel is gaan staan om zichzelf eens goed te bekijken en te accepteren. Sindsdien overrompelt het leven hem met geluk: een mooie sportcarrière in het zeilen en een prachtige vrouw en pasgeboren zoon zijn het resultaat. Bas was op school de grapjas van de klas. Hij verdunde de melk in de schoolkantine met water en schakelde de telefoon van de school door naar de plaatselijke slagerij. Zelfs toen hij van school werd gestuurd mocht hij blijven, geen enkele andere school wilde hem hebben. De grappen en grollen werden later serieuze ontmoetingen met Justitie: hij belandde voor tien maanden in de cel. Dat was voor hem het moment om het roer om te gooien. Eric-Jan worstelt al jaren met drugsgebruik. Na diverse opnames en depressies heeft hij nu gekozen voor een leven zonder drugs. Samen met zijn ouders vertelt hij hoe zwaar deze tijd is geweest.

  • S2018E06 RSG Hoekse Waard Oud-Beijerland

    • April 8, 2018
    • KRO

    Grootse dromen hebben ze allemaal als de leerlingen van 5 havo van RSG De Hoekse Waard uit Oud-Beijerland op school zitten. En sommige zijn echt uitgekomen. Rolf liep op school al rond met een camera, maakte stuntfilmpjes met zijn vrienden en wilde later bij de televisie. Nu bezoekt Jan hem op een filmset in Boedapest waar hij de belangrijkste cameraman is in een productie van zes miljoen euro. Trots vertelt hij hoe hij nu zijn eigen droom leeft en al diverse producties in Amerika op zijn naam heeft staan. En dat hij vast van plan is om in Hollywood door te breken. Maarten speelde op het hoogste niveau honkbal. Hij trainde zoveel dat hij in combinatie met zijn werk en privéleven op een gegeven moment tegen een burn-out aanliep. Hij doet het nu rustiger aan, traint de jeugd en er is volgens hem nog steeds geen mooier geluid dan de bal die tegen honkbalknuppel komt. Rianne vertelt over haar scheiding waarbij ze haar kinderen maar weinig kon zien. In haar oude woning vertelt ze aan Jan wat de impact van deze periode is geweest.

  • S2018E07 Rijnlands Lyceum Wassenaar

    • April 15, 2018
    • KRO

    Victor had een hopeloze schoolcarrière, maar verdiende daarna toch bakken met geld in de ICT. Hij kan vroeg gaan genieten van een pensioen, maar stort zich dan op het begeleiden van gevangenen. Eerst in Nederland en nu in een gevangenis in Uganda waar mensen vóór de komst van Victor in barre omstandigheden waren opgesloten, en waar geen aandacht was voor een leven ná de gevangenis. Door Victors inspanning is het een 'gewilde' gevangenis in Uganda geworden, en wordt de gevangenen een vak geleerd. Aan Ajouad vertelt Victor dat hij zich nu pas echt rijk voelt. Charlie was op school al met politiek bezig, en het was dus geen verrassing dat hij het daarna tot de Tweede Kamer schopte. Nu is hij burgemeester van Zoetermeer, en was hij zelfs even burgemeester van zijn woonplaats Wassenaar. Maud verloor al jong haar vader, maar ze is hem nooit echt kwijtgeraakt. Tijdens haar spirituele reis met veel aandacht voor yoga voelde ze ineens letterlijk de aanwezigheid van haar vader. Ze vertelt welke rol haar vader nog steeds speelt in haar leven.

  • S2018E08 RSG Hameland Winterswijk

    • April 22, 2018
    • KRO

    Nadia wordt al jong smoorverliefd op Hakim, en tot schrik van haar omgeving trouwt ze met hem als ze nog maar zeventien jaar is. Ze krijgen samen een kind maar als haar zoontje nog maar drie maanden is verongelukt Hakim. Op haar 29ste is Nadia weduwe. Aan Jan Kooijman vertelt zij hoe de periode na het ongeluk een grote waas is, maar hoe ze zich daarna heeft hersteld tot wat ze nu is: een schrijfster van kookboeken en een succesvolle televisiekok bij o.a. het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten. Erik wordt door zijn moeder al snel van school gehaald om te gaan werken. Erik volgt zijn passie en gaat met paarden werken. Vijftien jaar lang werkt hij als ruiter bij Defensie en maakt indrukwekkende ceremonies mee zoals de trouwerij van Willem-Alexander en Máxima, maar ook de bijzetting van prins Bernhard. Helaas is werken nu onmogelijk, er is MS bij hem geconstateerd. Elke dag is weer een gevecht om toch bij zijn paarden te kunnen zijn. Iwan heeft na zijn technische opleiding een zeer bijzonder beroep gekozen: hij verbouwt en stoffeert rouwauto's voor begrafenisondernemers door heel Europa. Aan Ajouad laat Iwan zien hoe je een rouwauto voor Noorwegen kunt onderscheiden van een rouwauto uit Duitsland.

  • S2018E09 Nazareth Mavo Helmond

    • May 6, 2018
    • KRO

    Het zijn doorzetters, de mavoleerlingen uit Helmond van 1979. Anne bijvoorbeeld werd jong moeder van drie kinderen en stond er alleen voor. Ze weigerde een uitkering en moest daardoor dubbeltjes tussen de bankkussens zoeken om boodschappen te doen. Maar ze wist dat ze ooit succesvol zou worden. Nu runt ze een bedrijf waarin ze middenstanders helpt om zich via social media te verkopen. De kwartjes en dubbeltjes stromen in grote hoeveelheden binnen. En ook Henk weet wat doorzetten is. Hij nam de kleine kruidenierszaak van zijn oom over en heeft nu een slagerij met tientallen medewerkers, is mede-eigenaar van een supermarkt, en fokt ook nog eens paarden waar hij tonnen voor vangt. Nooit stilzitten en één week vakantie per jaar, dat is het leven van Henk. Maar de toekomst is onzeker. John was een ADHD'er op school, net als zijn twee zonen dat nu ook zijn. Hij strijdt tegen het stigma dat deze jongens in onze maatschappij hebben. Aan Ajouad legt hij uit hoe hij vooral wil dat zijn zonen zichzelf kunnen zijn. Om dat voor elkaar te krijgen reizen ze door heel Europa om in achtbanen te zitten.

Season 2019