Infotainmentprogramma waarin Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren en Britt Van Marsenille naar de waarheid zoeken in een wereld waarin we overspoeld worden met informatie, feiten en weetjes. Ze checken allerlei feiten om voor eens en voor altijd te weten te komen wat we kunnen geloven en wat niet. In de tweede aflevering: is het gemakkelijk om de bom van Zaventem te maken, worden kinderen hyperactief van suiker, en mag je gesloten mosselen nu wel of niet opeten?
Op Facebook circuleren heel wat verhalen over 'malafide' slotenmakers die veel te veel geld vragen. Thomas, Jan en Britt bellen er enkelen op. Worden ook zij opgelicht? Zijn diepvriesgroenten even gezond als verse groenten? Volgens heel wat artikels wel. Britt en Jan doen de test. Kan een app huidkanker opsporen en de dokter vervangen? Plots wordt het héél serieus voor Jan en Britt.
Wat gebeurt er als je een portefeuille verliest met geld in? Hoe springen onze politiediensten en gemeentehuizen om met verloren voorwerpen? Thomas, Britt en Jan doen een grootschalig onderzoek. Jan is als de dood voor brand in huis. Hij wil weten of een gesloten deur je leven kan redden. En voelen honden zich schuldig als ze iets verkeerd hebben gedaan? Britt en haar hond Puk doen de test.
Is ons openbaar vervoer rolstoelvriendelijk? Britt, Thomas en Jan doen zelf de test en vallen van de ene verbazing in de andere. Kloppen de absurde verhalen dat composteerbare bordjes, bekers en bestek niet gecomposteerd worden, maar gewoon verbrand? En is de muziek van DJ Skrillex hét ultieme hulpmiddel tegen muggen? Jan is proefkonijn van dienst.
Thomas heeft met twee kleine kindjes nauwelijks tijd om te sporten. Gelukkig is er de HIIT, een intervaltraining waarmee je je conditie met maar 6 minuten trainen per week aanzienlijk kan verbeteren. Feit of fabel? Hoe makkelijk kan je je auto opdrijven? 'Chiptuning' is hip, maar is het ook legaal? Jan bijt zich vast. En Britt begrijpt niets van de logica van de nutriscore: kan dit voedingslabel ons écht helpen om gezond te eten?
Thomas verloor zijn vader door het kankerverwekkende asbest. Nu promoot de overheid doe-het zelfpakketten waarmee je het giftige goedje zélf mag verwijderen. Maar is dat wel een goed idee? Britt en Thomas willen een centje bijverdienen als fietskoerier in Gent, want kan je daar niet snel geld mee verdienen? En waarop zitten de meeste bacteriën? Op je wc-bril of je tandenborstel? En wil je dat eigenlijk wel weten?
Jan gelooft dat planten beter groeien als je er lief tegen praat. Met een groots experiment probeert hij Thomas te overtuigen. Is het drinken van flessenwater zo absurd? En schort er iets met ons kraantjeswater? Een grondig onderzoek haalt alle vooroordelen onderuit. En klopt het dat webshops je terugbetalen voor producten die je online bestelt en gebruikt terugstuurt?
Zit er echt wel 200 gram in een pakje gerookte zalm uit de supermarkt? Jan en Thomas vallen van de ene verbazing in de andere... Is handenvrij bellen bizar genoeg levensgevaarlijk, wat artikels beweren? Thomas zoekt het uit, en zet Jan achter het stuur. En Britt zet de mannen aan de afwas. Want waarmee verbruik je het minste water? Met een handwas of met de vaatwasmachine?
Is een gps-tracker dé oplossing tegen fietsdiefstal? Om dat te testen heb je een fiets, een tracker, én een dief nodig... Kun je chemopatiënten terug met smaak laten eten via een speciaal brood, het oncobrood? En is het in Vlaanderen nergens meer stil zoals artikels beweren? Britt gaat op zoek naar de complete stilte.